Avrupa Parlamentosu, kripto paraları düzenlemeyi amaçlayan MiCA (Kripto Varlık Piyasaları Yasası) mevzuatını Şubat 2023’e erteledi. Mevzuatın resmi olarak kabul edilebilmesi için MiCA metninin çevirisinin tamamlanması gerekiyor.

Avrupa Birliği’nin önümüzdeki yılın başında, kripto varlıklarını düzenlemek amacıyla bir kriter çerçevesini onaylaması bekleniyor.

Avrupa Parlamentosu’nun Kripto Varlık Piyasaları Yasası (MiCA) mevzuatına ilişkin nihai oylamasını kasım ayında yapılacak bir genel kurul oturumunda gerçekleştirecekti. Ancak, resmi taslağın AB dillerinin 24’üne de çevrilmesi gerekiyor. Buna ek olarak bir parlamento sözcüsüne göre, metin teknik ve uzun olduğu için, yönetmeliğin kabulünün Şubat 2023’te gerçekleşmesi bekleniyor.

Metin, hem Avrupa Parlamentosu hem de Avrupa Konseyi tarafından onaylandıktan sonra AB Resmi Gazetesine eklenecek. Bunun da uzun sürecek bir kural koyma prosedürünü başlatacağı görülüyor.

Oylama Gecikirse Şubat 2024’e Kalacak

MiCA mevzuatı, Avrupalı düzenleyicilere mevzuata dayalı yeni kurallar yazmaları ve uygulamaları için 12 ila 18 aylık bir süre veriyor. Bu süre zarfında, Avrupa’nın mali denetçileri ve Avrupa Komisyonu, yasanın nasıl uygulanacağına ilişkin son ayrıntıları belirleyecek.

Avrupa Parlamentosu’nun MiCA oylamasını erteleme kararının, kara para aklama mevzuatının da yavaşlamasına neden olabileceği ifade ediliyor.

Nihai parlamento oylamasının kabul edilmesindeki bir gecikme, kural koyma ve uygulama sürecinin daha geç başlayacağı ve MiCA’da özetlenen yeni kuralların muhtemelen en erken Şubat 2024’te uygulamaya gireceği anlamına geliyor.

MiCA Mevzuatı Nedir?

Avrupa Birliği’nin üye ülkelerini kapsayacak şekilde kripto borsaları ve hizmet platformlarına standart getirmesi hedefiyle hazırlanan MiCA, şeffaflık, denetleme, enerji kullanımı, manipülasyon ve suçların önlenmesi konularını merkeze alıyor. MiCA sonrasında kara para aklama, terörün finansmanı ve diğer suçların önlenmesi için kripto varlıkların transferleri izlenecek ve tespit edilecek.

Tasarı, sektörde şok dalgaları yaratan TerraUSD tarzı başka bir çöküşten kaçınmak amacıyla stablecoinler için rezerv gereksinimleri belirleme ihtiyacı da dahil olmak üzere kripto ekosistemindeki çeşitli endişe alanlarını ele almak üzere hazırlandı. İlk metin ilk olarak haziran ayında onaylanırken nihai metin ise ekim ayında yayınlanmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.