Hacim açısından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Kuzey Koreli hacker’larla bağlantılı 4,4 milyon dolar değerindeki kripto parayı dondurmak için ABD’li yetkililere yardımcı oldu.

ABD kolluk kuvvetleri ve Binance Soruşturma ekibi arasındaki ortak çabalar, Kuzey Kore organize suç ağına önemli bir darbe indirdi. Yetkililer, bu suç ağındaki kişilerle bağlantılı hesapları proaktif bir şekilde tespit edip bunlara karşı harekete geçti.

ABD Hazine Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore yönetimiyle bağlantılı olduğu iddia edilen bir dizi kripto para cüzdanı salı günü ABD makamları tarafından yaptırımlara tabi tutuldu.

Bu operasyonun başlamasından bu yana, kolluk kuvvetleri ve Binance Soruşturma ekibi, yasadışı faaliyetlere karışan suç ağlarını bozma ve dağıtma konusundaki kararlılıklarını sürdürdü.

Ele geçirilen 4,4 milyon dolar ve ilgili hesapların dondurulması, suç örgütleriyle mücadelede koordineli bir yaklaşımla elde edilebilecek somut sonuçları ortaya koydu.

Cüzdanlarda Herhangi Bir Hareket Görülmedi

OFAC’ye göre, kara listeye alınan cüzdanlar Bitcoin, Etherum, Tether’in USDT’si ve Circle’ın USDC’sini içerirken 58 yaşındaki Kuzey Kore vatandaşı Sang Man Kim isimli kişinin mülkiyetindeydi. Dijital cüzdanlar kripto para borsası Binance tarafından muhafaza ediliyordu.

Kim’in cüzdanlarının Binance’te barındırıldığına dikkat çekilirken geçtiğimiz yıl içerisinde bu cüzdanlarda herhangi bir aktiviteye rastlanmadığının da altı çizildi.

Binance yaptığı duyuruda, “Kuzey Kore organize suçlarıyla bağlantılı 4,4 milyon doların ele geçirilmesi ve hesapların dondurulması konusunda ABD kolluk kuvvetlerine yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz.

Kolluk kuvvetlerindeki ortaklarımıza ve Binance Soruşturma ekibine dünya çapında suçla mücadeleye olan sarsılmaz bağlılıkları için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Kolluk kuvvetleri ve Binance Soruşturma ekibi, tehditleri hızla tespit edip etkisiz hale getirerek küresel finans sistemini istismar etmeye çalışan suçluların bir adım önünde olma konusundaki kararlılıklarını kanıtladı.

Bu arada Binance’in söz konusu cüzdanlar üzerinde doğrudan kontrol uygulamadığını da belirtmekte fayda var. Bu cüzdanlar, borsa tarafından sağlanan ve herhangi bir kullanıcının kayıt yaptırabileceği otomatik olarak oluşturulmuş adresler gibi görünüyor. Blok zinciri verilerine dayanarak, bir önceki yıl içinde belirtilen adreslere veya bu adreslerden işlem yapılmadığı görülüyor.

Kuzey Kore’nin Kötü Niyetli Siber Faaliyetleri

Kuzey Kore’nin, kötü niyetli siber faaliyetler yürüttüğü söyleniyor. Hükümetin yasa dışı kitle imha silahları, balistik füze programları gibi önceliklerini desteklemek için kripto para cinsinden de olmak üzere gelir elde etmek için bilgi teknolojisi çalışanlarını görevlendiriyor.

Kuzey Kore bağlantılı bilgisayar korsanları, dijital varlıklar sektöründe bir dizi büyük istismar gerçekleştirmişti. Aktarılan bilgilere göre, 2022’de Kuzey Kore rejimiyle bağlantılı bilgisayar korsanları yaklaşık 630 milyon dolar değerinde kripto parayı ele geçirdi.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.