ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) açtığı davada Binance.US’in varlıklarının dondurulması talebine mahkemeden uzlaşı emri geldi.

Bloomberg’in 14 Haziran tarihli haberine göre ABD Bölge Yargıcı Army Berman Jackson, Binance.US’yi ve SEC’i, müşteri fonlarını korumak amacıyla borsayı kapatmak zorunda kalmadan bir uzlaşıya varmaları konusunda bir sulh yargıcına yönlendirdi.

13 Haziran’daki duruşmada Jackson, “Tamamen kapatmak yalnızca şirket için değil genel olarak dijital varlık piyasaları için ciddi sonuçlar doğurur.” dedi.

Yargıç Jackson, SEC’in geçici dondurma talebi hakkında, iki tarafın sulh yargıcıyla görüşüp durumu çözüme kavuşturmasına kadar nihai bir karar vermeyeceğine dikkat çekti. Sulh hakimi ile yapılacak görüşmelere ilişkin güncellemenin 15 Haziran gün bitimine ertelendiği bildirilirken her iki tarafın da uzlaşıya sanıldığı kadar uzak olmadığı aktarıldı.

SEC, Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’yu Binance.US müşteri fonlarına erişebilmekle suçladıktan sonra 6 Haziran’da Binance.US için geçici bir yasaklama emri için acil talepte bulunmuştu.

Binance CEO’sundan Bitcoin Satışı Söylentilerine Cevap

Diğer taraftan CZ, dünyanın en büyük kripto borsasının BNB coin (BNB) fiyatlarının belirli seviyelerin altına düşmesini önlemek amacıyla Bitcoin (BTC) sattığı yönündeki söylentileri yalanladı.

14 Haziran’da Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda CZ, “Binance, BTC veya BNB satmadı. Hatta hala bir torba FTT’miz var.” dedi.

Açıklama, popüler kripto meraklılarının Bitcoin satışları ile BNB alımı arasındaki kısa vadeli bir fiyat ilişkisine dair paylaşımlarının viral olmasından sonra geldi.

Paylaşımlarda USDT rezervlerinin 27 Mayıs’tan beri BNB’ye agresif bir şekilde aktarıldığı ve BNB’nin desteklendiği iddia ediliyordu.

SEC, Coinbase’e Yanıt İçin Ek Süre İstedi

ABD’li düzenleyici yalnızca Binance davası ile değil aynı zamanda Binance’den bir gün sonra Coinbase’e açtığı dava ile de gündemde yer bulmaya devam ediyor.

SEC’in kayıtsız bir menkul kıymetler borsası, aracı kurum ve takas ajansı olarak faaliyet göstermekle suçladığı Coinbase’in düzenleyici kuruma gönderdiği kripto düzenleyici netliği talebine yanıt geldi. SEC, Coinbase’in talebine cevap vermek için 4 ay daha istedi.

Hatırlanacağı üzere Coinbase SEC’ten düzenleyici çerçeveyi netleştirmesi talebinde bulunmuş ve mahkeme 6 Haziran tarihinde SEC’e kural koymayı reddedip reddetmediğini veya yanıt vermek için daha fazla zamana ihtiyacı olup olmadığını sormuştu.

SEC, “bu dilekçeyle ilgili olarak hangi işlemin tamamen veya kısmen gerçekleştirileceğine karar vermediğini” söylerken Coinbase’in yetki belgesi talebinin “hiçbir değeri olmadığını” iddia etti.

Coinbase’in dilekçesinin reddedilmesi gerektiğini söyleyen SEC yetkilileri, “önümüzdeki 120 gün içinde” dilekçe hakkında bir tavsiyede bulunabileceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.