ABD’de enflasyon verisi açıklandıktan sonra kripto para yatırımcıları Kripto neden düşüyor? sorusunu sormaya başladı.

ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) enflasyon, ağustosta aylık bazda yüzde 0,1 artarken, yıllık bazda yüzde 8,3 oldu. ABD’de enflasyon böylece enerji fiyatlarındaki düşüşe rağmen beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Verilerin duyurulmasının hemen ardından kripto para piyasasında sert kayıplar yaşandı.

ABD’de ağustos ayı enflasyon verileri beklentileri aşarak aylık bazda yüzde 0,1 arttı. Yıllık enflasyon yüzde 8,3 olarak gerçekleşti. Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi ABD Merkez Bankası FED’in 22 Eylül’de açıklayacağı faiz artırımı kararında daha şahin bir tutum sergileyebileceği endişesiyle kripto para piyasasında sert düşüşler gözlemlendi.

Piyasada FED’in 50 baz puanlık bir artışa gitmesi öngörülüyordu. Enflasyon verisi ile beraber bu artışın 75 baz puan olabileceği ihtimali yükseldi.

Dow Jones beklenti anketine göre ekonomistler manşet enflasyonun %0,1 düşmesini ve çekirdek enflasyonun %0,3 artmasını tahmin ediyordu.

Kripto Neden Düşüyor?

Bitcoin Sert Düştü

Enflasyon verisinin açıklanmasının hemen ardından Bitcoin’de kayıplar yüzde 4’ü aşarak 22 bin 822 dolar seviyesinden 21 bin 336 dolar seviyesine kadar geriledi. Ethereum fiyatında ise yüzde 7’ye yakın kayıp yaşandı.

Birçok altcoinde yüzde 15 ila 20 arasında değer kayıpları oluştu. PHB, REEF, PUNDIX, DOCK gibi altcoinler ise ABD enflasyon verisi haberlerine karşın pozitif ayrışarak yüzde 40 ila 50’ye yakın arttı.

Kripto Neden Düşüyor?

Peki kripto neden düşüyor? ABD enflasyon verisi kripto para piyasasında ve Bitcoin fiyatında düşüşü de beraberinde getirdi. ABD enflasyon verisi FED’in faiz artırımı kararında etkili olan en önemli husus olduğu için Bitcoin söz konusu veriyi olumsuz fiyatladı.

https://www.business2communityturkey.com/haberler/terra-luna-classic-lunc-niye-dusuyor-13-eylul-2022-03906

Gözler FED Faiz Kararında

ABD’de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi piyasalar tarafından FED’in 75 baz puan faiz artıracağı yönünde bir sinyal olarak da algılandı. FED son toplantıda federal fon faizini 75 baz puan artırarak yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkarmıştı.

FED 22 Eylül’de yeni faiz kararını açıklayacak.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.