ABD Temsilciler Meclisi’ndeki bir grup Cumhuriyetçi Senatör, uzun zamandır beklenen ve kabul edilmesi halinde Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto gözetim rollerini kesin olarak tanımlayacak bir yasa tasarısı sundu.

ABD Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri perşembe günü, kripto sektöründeki yatırımcıları korumak için düzenleyici bir çerçeve oluşturmayı amaçlayan yeni bir dijital varlıklar gözetim tasarısı sundu.

Revize edilen yasa tasarısı, bazılarının DeFi için kötüye işaret ettiğini söylediği bir dizi geleneksel menkul kıymeti “dijital varlık” kategorisinin dışında bırakıyor.

Komite dün, “yakında büyük kripto para haberleri geliyor” şeklinde duyuran bir tweet de atmıştı.

Kripto Gözetim Tasarısının Amaçları

Söz konusu önerilen yasa teklifi olan “21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası” SEC ile CFTC arasında ortak kural koyma yetkisi oluşturmayı amaçlıyor. Özellikle yasa tasarısı, borsalar ve broker-bayiler de dahil olmak üzere dijital emtia piyasaları üzerinde ikinci kontrolü veriyor.

Temsilciler Meclisi Tarım Komitesi Başkanı Glenn Thompson yaptığı açıklamada, “21. Yüzyıl için Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası’nın bugün tanıtılması, Temsilciler Meclisi Tarım ve Finansal Hizmetler Komitelerinin tüketicileri ve yatırımcıları koruyan ve dijital varlık alanında Amerikan liderliğini teşvik eden çok ihtiyaç duyulan bir düzenleyici çerçeve oluşturma çabalarında önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor.” dedi.

Mevzuat ayrıca dijital varlıkların nasıl sınıflandırıldığına açıklık getirerek, tek başına bir yatırım sözleşmesinin varlığının bir tokeni menkul kıymet haline getirmediğini belirtiyor. Eş sponsorlar, yayımlanan bir bilgi notunda, tüm kripto tokenlerin yaklaşık yüzde 70’inin menkul kıymetler yerine emtia olarak sınıflandırılması gerektiğini yazdı.

Eş sponsorlar arasında Temsilciler Meclisi Tarım Komitesi Başkanı Glenn Thompson, Temsilci French Hill ve Temsilci Dusty Johnson bulunuyor.

Tasarıya Destekleyici Açıklamalar

Tasarının sunulması, milletvekillerinin taslağın aylarca tartışılmasının ardından geldi. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, haziran ayı başında önerilen yasayla ilgili bir oturum düzenlemişti ve bu oturumda katılımcılar tasarının SEC ve CFTC arasındaki yetkileri ayırma amacını övdü.

Kripto Tasarısı Neler Getiriyor?

Perşembe günkü tasarı, kripto borsalarının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) kaydolmaları için düzenleyici bir yol oluşturmayı amaçlıyor ve dijital menkul kıymetler, emtialar ve sstablecoin’lerin tek bir yerde alım satımını yapmalarını sağlayacak.

Thompson perşembe günü yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, ekiplerimiz paydaşlardan ve piyasa katılımcılarından kapsamlı geri bildirimler talep etti. Ayrıca ekiplerimiz mevcut yetki boşluklarını kapatmayı, ABD’nin finansal ve teknolojik inovasyonda liderliğini sağlamayı amaçlayan bir yasama ürünü üretmek için özenle çalıştı.” dedi.

Bu arada revize edilmiş tasarı, sayfa 10’da, “dijital varlıklar” tanımından hisse senetleri, tahviller, “devredilebilir hisse senetleri”, “faiz sertifikaları veya herhangi bir kar paylaşım sözleşmesine katılım” gibi bir dizi geleneksel menkul kıymeti hariç tutuyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.