ABD bankacılık krizi sebebiyle üç bankanın iflas açıklamasının ardından bir banka daha finansal sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Bölgesel bir banka olan PacWest Bank’ın hisselerinin yüzde 50’nin üzerinde değer kaybettiği bildirildi.

PacWest Bancorp’un gittikçe kötüye giden bankacılık krizi endişesiyle değer kaybetmesinin ardından potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla görüşmelerde bulunduğu aktarıldı.

Bloomberg’in isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde PacWest Bank’ın bir finansal danışmanla çalıştığı ifade edilirken bankanın, şirketi bölmeyi veya sermaye artırımına gitmeyi düşündüğü de haberde yer aldı.

Satış dahil bir dizi stratejik seçeneği değerlendirdiği söylenen PacWest, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın mart ayındaki çöküşünden bu yana istikrar kazanmış gibi görünüyordu.

Banka geçtiğimiz hafta müşterilerin para çekmeyi durdurduğunu ve bankanın mevduatlarının yüzde 73’ünün sigortalı olduğunu açıklamıştı. Ancak First Republic’in bu hafta başlarında iflas etmesinin ardından bankanın hisselerinde salı günü yüzde 28 ve çarşamba günü yüzde 2’lik düşüş yaşadığı görüldü.

“Stratejik seçenekleri değerlendirmek” Wall Street dilinde “lütfen yardım edin” anlamına geliyor.

PacWest sözcüsünün konuya ilişkin bir yorumda bulunmadığı bildirildi.

PacWest Bank Batacak Mı?

Diğer pek çok bölgesel bankada olduğu gibi PacWest kredilerinin ve tahvil varlıklarının değerinin de faiz oranları yükseldikçe düştüğü kaydedildi.

Hem sektördeki isimler hem de müşteriler arasında paniğe yol açan bankacılık krizi iki ayda üç bankanın iflas etmesine yol açarken sıradaki ismin PacWest olacağı yönündeki endişeler sebebiyle müşterilerin mart ayında bankadaki paralarını çektiği ifade edildi.

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nun (FDIC) 250 bin dolara kadar olan hesapları sigortaladığı bilinse de pek çok işletmenin sigortasız varlığının çok daha fazla olduğu bildirildi.

Bankayı rakiplerine karşı potansiyel bir sorunla baş başa bırakan durum devam ederse bankanın ödeyecek nakdinin kalmayacağı belirtildi.

Yatırımcılar arasında tedirginlik yaratan bu durum işleri zora sokarken bankanın hisseleri bu yıl içerisinde yüzde 70’in üzerinde düşüş yaşamış oldu.

FED’in Faiz Kararında Bankacılık Vurgusu

Diğer taraftan ABD Merkez Bankası (FED), dün açıklanan karar ile beklentilere paralel olarak faizi 25 baz puan artırarak yüzde 5-5,25 aralığına yükselttiğini duyurdu.

Kararın oy birliğiyle alındığı belirtilirken FED’in açıklama metninde bankacılık sisteminin sağlam olduğunun vurgulandığı görüldü.

Gelecekte daha fazla faiz artışına işaret eden ifadenin metinden çıkardığı görülürken FED’in bu hamleyle yetkililere, bankacılık krizini değerlendirme ve yüksek enflasyonu soğutma için zaman verdiği yorumları yapıldı.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.