ABD’de son günlerde fazlasıyla konuşulan borç tavanı konusunda anlaşmanın çok yakın olduğu belirtildi. Söz konusu kanun tasarısından kripto para yatırımcı ve madencilerini de ilgilendiren önemli bir detay ortaya çıktı.

Önemli bir gelişme olarak, tartışmalı Dijital Varlık Madenciliği Enerji (DAME) tüketim vergisi, Borç Tavanı krizini çözmeyi amaçlayan en son Mali Sorumluluk tasarısına dahil edilmedi.

Kripto para madencilerinin enerji maliyetleri için önerilen bu yüzde 30’luk vergi, sektördeki paydaşlardan ve ABD’li kanun yapıcılardan fazlasıyla eleştiriler almıştı. Pazar günü yazılı olarak Kongre üyelerine iletilen tasarıda kripto para madencilerini mutlu edecek bir detay ortaya çıktı.

ABD Kongre Üyesi Warren Davidson, borç tavanı tasarısında DAME vergisinin bulunmadığını doğrulayarak madencilik vergisi teklifinin kaldırıldığını söyledi. Davidson, “Evet, elde edilen zaferlerden biri de teklif edilen vergilerin tasarıdan çıkarılması oldu” dedi.

Davidson’ın tweet’ine Riot Blockchain Araştırma Başkan Yardımcısı Pierre Rochard’dan olumlu bir yanıt geldi ve DAME tüketim vergisi komisyonu hakkında yorum yaptı. Bununla birlikte, Kongre Üyesi Davidson’ın yanıtında Bitcoin vergisinden açıkça bahsetmediğini belirtmek gerekiyor.

Kripto para piyasaları bu gelişmeye olumlu yanıt verdi ve Bitcoin pazartesi günkü işlemlerden önce yüzde 7’lik bir artış gösterdi.

Dijital Varlık Madenciliği Enerji Vergisi

İlk olarak 2 Mayıs 2023’te sunulan DAME tüketim vergisi teklifi, dijital varlık madenciliğiyle ilişkili enerji tüketimini ele almayı amaçlıyordu. AB Hazine Bakanlığı’na göre, bu artan enerji tüketiminin olumsuz çevresel etkileri var. Dijital varlık madencileriyle bir elektrik şebekesini paylaşanlar için enerji fiyatlarını artırabilme ve yerel kamu hizmetleri ile topluluklar için risk oluşturabilme ihtimalleri bulunuyor.

Ancak vergi, kripto savunucularının ve aralarında 2024 Başkan adayı Robert Kennedy Jr. ile Senatör Cynthia Lummis’in de bulunduğu bazı ABD milletvekillerinin güçlü muhalefetiyle karşılaştı. Lummis, Başkan Biden’ın dijital varlık endüstrisini vergilendirmesini engelleme sözü verdi.

Bitcoin Madencilik Vergisi Kalktı Mı?

DAME vergisinin borç tavanı tasarısından çıkarılması, enerji maliyetleri ve kripto para madenciliği ile ilgili tartışmaların sona erdiği anlamına gelmiyor. Benzer bir vergi teklifinin gelecekteki bir tasarıda yeniden gündeme getirilip getirilmeyeceği hala belirsiz. Ayrıca, gelecekteki tartışmaların ABD’deki kripto para sektörünü nasıl etkileyebileceği de belirsizliğini koruyor.

NYMag tarafından bildirilene göre “2023 Mali Sorumluluk Yasası” olarak bilinen borç tavanı tasarısının bu son versiyonu çeşitli başka hükümler de içeriyor. Bunlar arasında borç tavanının iki yıl uzatılması, gelecek yıllar için uygulanamaz finansman hedefleri, SNAP gıda yardımı ve Muhtaç Ailelere Geçici Yardım (TANF) programlarında belirli değişiklikler yer alıyor.

Bu arada borç limiti konusunda bugün Temsilciler Meclisi’nde Kongre üyelerini bilgilendirmeyi amaçlayan bir oturum yapılacak. Bazı Cumhuriyetçi üyelerin hâlâ ikna olmadıkları da belirtilirken, tasarı en erken yarın Kongre’ye sunulabilecek.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.