Ahbap Depremzedeler İçin Ne Kadar Kripto Bağış Topladı? Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yardımların hızlı bir şekilde ulaşılabilmesi adına Ahbap’ın başlattığı ve daha sonra birçok kurumun da katıldığı kripto para bağış kampanyasında toplanan miktar 150 milyon TL’ye yaklaştı.

Deprem felaketinin ardından Ahbap’ın ön ayak olduğu kripto bağış kampanyasına birçok kripto para borsasının yanı sıra vakıf da katılmıştı.

Depremzedeler İçin Ne Kadar Kripto Bağış Toplandı?

Kızılay’ın ardından İnsani Yardım Vakfı (İHH) da kripto bağışları için cüzdan adresleri paylaşmıştı. Türkiye’nin önde gelen kripto para borsaları BtcTurk ile Paribu da devlet kurumları ve vakıflar için kripto yardım adreslerini paylaşmıştı. Ahbap dahil olmak üzere kripto paralarla yapılan bağış miktarı 150 milyon TL’ye yaklaştı.

Kızılay’a Kripto Bağışı

Ahbap Derneği’nin ardından Türkiye’nin önde gelen şirketlerine ve sivil toplum kuruluşlarına da kripto para ile bağış toplama izni verildi.

Kızılay tarafından yapılan açıklamada dijital cüzdanların oluşturulduğu ve kripto para ile bağış kabul edilmeye başlandığı duyuruldu.

Kızılay’ın resmî sitesinden kripto para cüzdanlarına ulaşabildiği gibi Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), USD Coin (USDC), Polkadot (DOT) ve Avalanche (AVAX) cinsinden kripto para bağışı yapmak mümkün.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Da Çağrıda Bulundu

Kızılay’la başlayan kripto para bağışlarına İnsani Yardım Vakfı (İHH) da katıldı. Kurum, resmi Twitter hesabından aşağıdaki kripto bağış adreslerini paylaştı.

BtcTurk İle Paribu’da Toplanan Bağışlar

Türkiye’nin en önemli kripto para borsalarından biri olan BtcTurk 5 kurum ve vakıf için kripto yardım adresleri oluşturduğunu duyurmuştu. Yapılan paylaşımda; AFAD, AKUT, Kızılay, AFAD, Hayata Destek, Nef Vakfı, Toplum Gönüllüleri (TOG) ve Temel İhtiyaç Derneği’ne (TIDER) ayrılan adresler yayımlanmıştı.

Ayrıca Paribu da deprem bölgesine yardımlarda bulunan İhtiyaç Haritası ile Toplum Gönüllüleri Vakfı için ETH, TRX, AVAX, SOL ve MINA adresleri paylaştı.

BtcTurk’te yürütülen Türk Lirası ve kripto para cinsinden iki ayrı kampanyada vakıf, dernek ve kurumlar için yaklaşık 42 milyon TL toplandı. Paribu’da ise ilgili cüzdanlara yaklaşık 16 milyon TL değerinde bağış gönderildi. Bağışlar toplamda 60 milyon TL’ye yaklaştı.

Ahbap Depremzedeler İçin Ne Kadar Kripto Bağış Topladı?

Bilindiği üzere sosyal medyada yurt içi ve yurt dışından fazlasıyla kripto para ile yardım talebinin gelmesinin ardından Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent isteklere tepkisiz kalamamış ve bir kripto cüzdan açarak 1 hafta boyunca stablecoin ile bağış toplayacaklarını duyurmuştu.

Ahbap Platformu’nun başkanı sanatçı Haluk Levent’in, yayımladığı kripto cüzdan adreslerinde bir haftada yaklaşık 4 milyon 460 bin dolar (yaklaşık 85 milyon TL) bağış toplandı.

Toplam yardım miktarını aşağıda yer alan adreslerden canlı olarak takip edebilirsiniz:

BEP20

ERC20

Avalanche

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.