Ahbap ne kadar bağış topladı? Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yardımlar yağmaya devam ederken kripto topluluğu Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent’in öncülüğünde seferber oldu. Toplanan bağış miktarı yaklaşık 70 milyon TL’yi buldu.

Türkiye, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Can kaybı artmaya devam ederken gerek yurt içi gerek yurt dışından herkes yardım yapmak istiyor.

Binance 100 Dolarlık Deprem Yardımı Nasıl Alınır?

Sosyal medyada yurt içi ve yurt dışından fazlasıyla kripto para ile yardım talebinin gelmesinin ardından Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent isteklere tepkisiz kalamamış ve bir kripto cüzdan açarak 1 hafta boyunca stablecoin ile bağış toplayacaklarını duyurmuştu.

Ahbap Deprem İçin Ne Kadar Bağış Topladı?

Duyurunun ardından söz konusu cüzdanlara kripto bağışı yağdı. Son belirlemelere göre bağış miktarı yaklaşık 70 milyon TL’yi (3,72 milyon dolar) buldu.

Toplam yardım miktarını aşağıda yer alan adreslerden canlı olarak takip edebilirsiniz:

BEP20

ERC20

Avalanche

Bağış toplama seferberliği bazı tartışmalara da yol açtı. Herkes yardım toplama kanununda neler olduğunu araştırmaya başladı.

Yardım Toplama Kanununda Hangi Maddeler Var?

Yardım toplama ile ilgili 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu kapsamında gerçek kişiler, dernekler, kurumlar, vakıflar, spor kulüpleri, gazete ve dergiler yardım toplayabiliyorlar.

Kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamıyorlar. Ancak, kamu yararına çalışan dernek, kurum ve vakıflardan ayrıca özel bir izin almadan yardım toplayabilecek olanlar Cumhurbaşkanı’nca belirlenebiliyor.

Yardımların “makbuzla, belirli yerlere kutu koyarak, bankalarda hesap açtırarak, yardım pulu çıkararak, eşya piyangosu düzenleyerek, kültürel gösteriler ve sergiler yoluyla, spor gösterileri, gezi ve eğlenceler düzenlemek veya bilgileri otomatik ya da elektronik olarak işleme tâbi tutmuş sistemler kullanmak” suretiyle toplanmasına olanak sağlanıyor.

Toplanan yardımın, amacı gerçekleştirecek miktara ulaşamaması veya amacın gerçekleşmesinden sonra bir miktarının artması hallerinde söz konusu yardımlar, izin veren makamlarca, yardım hangi amaç için toplanmış ise, o veya benzeri amacı gerçekleştirebilecek kuruluş veya kuruluşlara devrettiriliyor.

Yardım toplayacak kişi ve kuruluşlar, isteklerini bir dilekçeyle izin vermeye yetkili makama bildirebiliyor. Gazete ve dergiler için dilekçeler sorumlu yazı işleri müdürlerince veriliyor.

İzinsiz Yardım Toplama Faaliyetleri

İzinsiz yardım toplama faaliyetinin internet ortamında yapıldığının tespiti hâlinde ilgili valilik veya İçişleri Bakanlığı tarafından içerik veya yer sağlayıcıya, yardım toplama faaliyetine ilişkin içeriğin çıkarılması adına internet sayfalarındaki iletişim araçları, alan adı, IP adresi ve benzeri kaynaklarla elde edilen bilgiler üzerinden elektronik posta veya diğer iletişim araçları ile bildirimde bulunuluyor.

İçeriğin en geç yirmi dört saat içinde içerik veya yer sağlayıcı tarafından çıkarılmaması ya da teknik nedenlerle bildirimde bulunulamaması hâlinde ilgili valilik veya İçişleri Bakanlığı internet ortamındaki söz konusu içeriğe ilişkin erişimin engellenmesine karar verilmesi için sulh ceza hâkimliğine başvuruluyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.