Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Akbank’ın Türk kripto para alım satım platformu Stablex’i satın alacağı iddia edildi. Bazı kaynaklar iki şirketin çok yakın bir zamanda anlaşmaya varacağını aktardı.

Türkiye’nin köklü bankalarından Akbank’ın Türk lirasıyla kripto para alım satım imkânı sunan Stablex’i satın almak için görüşmeler yürüttüğü iddia edildi.

Mergermarket’e konuşan iki kaynak, Akbank ve Stablex arasında görüşmelerin devam ettiğini ve yakın zamanda bir anlaşmaya varabileceklerini belirtti.

İsmi açıklanmayan kaynaklar, anlaşmanın olası boyutu hakkında yorum yapmadı. Satın alma görüşmelerinin Stablex’in belirli bir kısmıyla ilgili olabileceği de gelen iddialar arasında. Bu durumda Akbank’ın kripto para borsası Stablex’in ne kadarını satın alabileceği de belirsizliğini koruyor.

İki tarafın da konuyla ilgili açıklama taleplerine yanıt vermediği bildirildi.

Stablex ile Akbank yönetimleri arasındaki bağ aslında biraz eskiye dayanıyor. Çünkü Mayıs 2021 itibariyla Stablex’in CEO koltuğunda oturan isim Turgut Güney, Akbank’ın çok yakından tanıdığı bir isim. 2011’de Genel Müdür yardımcısı olarak Akbank’ta çalışmaya başlayan Güney, 2017 yılında şok bir kararla görevinden istifa etti. Güney, 2021’in mayıs ayında Bitcoin borsası Stablex’in CEO’su olarak işe başladı. Bu nedenle, iddiaların arka planında Güney ile Akbank ilişkisinin yer alıyor olması da mümkün.

Türkiye’de Kripto Paralara İlgi ve Güven Artıyor

Kripto paraların 2022 performansı çok parlak olmasa da Türkiye’de kripto paralara yönelik ilginin artmaya devam ettiği gözlemlendi.

Paribu’nun “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması” üçüncü raporuna göre, Türkiye’deki kripto para yatırımcısı 8 milyonu aştı.

Araştırmaya göre, sadece Paribu’da son 2 yılda kullanıcı sayısı on kat artarak 6 milyona yaklaştı.

Türk Yatırımcıların En Çok Tercih Ettiği Kripto Paralar

Paribu raporuna göre kripto para Bitcoin, Türk yatırımcılarının en çok tercih ettiği kripto para olmaya devam ediyor. 2022 yılında kripto paralarla işlem yapan her 10 kişiden neredeyse 8’i Bitcoin’i tercih ediyor.

Öte yandan, kripto para birimlerini kârlı bulanların sayısı da her geçen yıl artış gösterirken 2021’e göre kriptolar hakkında duyum alan kişi sayısı yüzde 11 arttı.

Bitcoin’i sırasıyla Ethereum, Dogecoin, Tether, Bitcoin Cash, Shiba Inu, Ripple (XRP) takip ediyor. Kripto paraları duyanlar arasında blok zincir teknolojisini bilmeyenlerin oranı ise yüzde 77,1. Kripto paraları duyanlar arasında en güvenilir yatırım aracı ise kur korumalı TL mevduat. 1 kişiden 9’u

Dünyada İlk Kez Türk Lirası İle Kripto Para Alım Satımı

Geçtiğimiz ocak ayında faaliyetlerine başlayan Türkiye’nin ilk profesyonel kripto para alım satım platformu Stablex, ekonomi ve finans alanında tecrübeli profesyonel bir ekip tarafından yönetiliyor. Stablex, MetaTrader 5 arayüzünde dünyada ilk defa Türk lirası ile kripto para satım imkânı sunuyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.