Almanya’nın en büyük kripto para borsalarından biri olan Nuri, son zamanlarda yaşanan değişken piyasa koşulları sebebiyle iflas başvurusunda bulundu.

Önceki ismiyle Bitwala olarak bilinen Alman kripto para borsası şirketi Nuri, geçtiğimiz salı günü Almanya’nın başkenti Berlin’deki bir mahkemeye iflas başvurusunda bulundu.

Yapılan açıklamada müşterilerin para çekmeye devam edebileceği söylendi. Şirkete göre, iflas işlemleri herhangi bir mevduat, kripto para birimi fonu veya Nuri Pot yatırımını etkilemeyecek.

Açıklamada, “Şimdilik hiçbir şey değişmeyecek. Nuri uygulaması, ürün ve hizmetleri çalışmaya devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

Şirket açıklamasında ayrıca, “Piyasalarda yaşanan zorlu gelişmelerin Nuri’nin iş geliştirme üzerindeki etkileri nedeniyle, 9 Ağustos 2022 Salı günü iflas başvurusunda bulunduk.” dendi.

Şirkete göre, koronavirüs salgını, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin getirdiği ekonomik ve siyasi belirsizlik ile finansmandaki azalma iflas başvurusunda önemli bir rol oynuyor. Firma ayrıca, başvurunun arkasındaki nedenler arasında Terra/Luna çöküşü ve kripto kredi firması Celsius’un iflasının da olduğunu belirtti.

Şirket, iflas başvurularının ‘geçici’ olduğunu ve şu anda ‘şirketin mevcut durumunda uygulanabilir bir uzun vadeli yeniden yapılandırma konsepti’ aradığını söyledi.

Kripto para borsası Nuri, dünya genelinde daha küçük firmalar arasında yer almasına rağmen 500 binden fazla müşterisiyle Almanya’nın en büyük piyasa oyunculardan biri durumunda.

Yatırımcıların Fonları Etkilenmeyecek

Nuri, firmanın Almanya merkezli bir başka fintech firması olan Solarisbank ile ortaklığı sayesinde, iflas işlemlerinin yatırımcıların fonlarını etkilemeyeceğini garanti etti. Yatırımcılar, uygulama aracılığıyla euro, Bitcoin, Ethereum ve Nuri Pot yatırımlarından oluşan mevduatlarına erişmeye devam edebilecek.

Crunchbase’e göre Nuri, bugüne kadar sekiz finansman turunda 43,2 milyon dolar fon topladı. Şirket, aralarında Earlybird Venture Capital ve Sony Financial Ventures’ın da bulunduğu 13 yatırımcı tarafından finanse ediliyor. Yerel bir Alman teknoloji haber sitesinin bildirdiğine göre, Berlin merkezli borsa, Haziran 2021’deki B Serisi (t3n) finansman turunun ardından yatırımcı bulmakta zorlanıyor.

Nuri, ayı piyasasından en son etkilenen kripto para borsası. Son zamanlarda, Jump Crypto destekli bir borsa olan Singapur merkezli Zipmex, likidite ile mücadele ederken para çekme işlemlerini askıya almıştı. Şirket mayıs ayı sonunda çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarmıştı.

Umutlar Tükenmedi

Daha büyük nakit rezervlerine sahip kripto şirketleri, mücadele halindeki rakiplerini satın almak için adım attı. Geçen ay FTX, merkezi kripto kredi şirketi BlockFi’yi 240 milyon dolara satın almak için bir anlaşmaya vardı. FTX ayrıca, haziran ayının başlarında Bitvo ve Embed Financial’ı satın almak için de anlaşmalar yapmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.