Dünyanın en büyük perakende satış platformu olarak bilinen Amazon’un kripto ve NFT sektörüne girmeye karar verdiği aktarıldı. Şirketin bahar aylarında NFT odaklı bir girişim başlatacağı kaydedildi.

Konu ile ilgili haberi olan kaynaklardan alınan bilgilere göre e-ticaret devi Amazon’un bir dijital varlık girişimi başlatacağı ve bu hamle doğrultusunda katman-1 blok zincirleri, blok zinciri tabanlı oyun girişimleri ve geliştiricileri ile dijital varlık borsaları ile ilgilendiği bildirildi.

Blockworks’ün haberine göre Amazon’un girişimlerinin oyun ve NFT sektörüne odaklanacağı kaydedildi.

Amazon’un Kripto Girişimi Nisan’da Açıklanabilir

Kaynaklar, Amazon’un müşterilerin kripto oyunlar oynamasını ve NFT kazanmasını sağlayabileceğini belirtti.

Amazon’un kriptoya yönelik girişimlerinin geliştirme aşamasında olduğu ifade edilirken e-ticaret devinin kripto girişimini halka açıklamasının nisan ayında gerçekleşebileceği gelen bilgiler arasında yer aldı.

Kaynaklardan birinin Amazon’un bu hamlesine ilişkin, “Birçok farklı nedenden dolayı büyük bir olay. Bunun mümkün olduğunu biliyorduk ancak şimdi gerçekleşiyormuş gibi görünüyor. Bu durum, sahadaki mevcut oyuncuları etkileyecek” yorumunda bulunduğu aktarıldı.

“Yıldız Bir İsim İle NFT”

Bir kaynaktan alınan bilgilerde Amazon’un özellikle NFT girişimine büyük önem verdiği belirtildi.

Şirketin birkaç ay önce en az bir aile ofisiyle bu konuda görüşmeler yaptığı ifade edilirken “O dönemki plan bir yıldız ismin kullanılması vasıtasıyla NFT çıkarmaktı. Web3 konusunda ilerlemek daha sonra plana dahil edildi.” açıklamasına yer verildi.

“Amazon NFT Pazarında Büyük Bir Sıçrama Yaratabilir”

Ayrıca Kaynaklardan birinin, “Amazon’un sahip olduğu müşteri sayısıyla NFT pazarında büyük bir sıçrama yaratabilir.” dediği belirtildi.

Belirli NFT oyun girişimlerini içeren bir platformun devreye alınacağı yönünde bilgilere yer verilirken Amazon’un NFT girişimine kimin liderlik edeceği ve projenin detayları bilinmezliğini koruyor.

Son zamanlarda bir dizi Web3 girişimini araştırdığı ifade edilen Amazon’un kripto ve NFT girişimleri, önümüzdeki günlerde sık sık gündeme gelecek gibi görünüyor.

Dune Analytics verilerine göre bugüne kadar 2,5 milyondan fazla kullanıcının hacim bakımından en büyük NFT pazar yeri olan OpenSea ile etkileşimde bulunduğu belirtiliyor. Amazon’un NFT girişiminin sektördeki oyuncuları ne şekilde etkileyeceği merak ediliyor.

Amazon CEO’su İpucu Vermişti

Amazon’un NFT odaklı bir kripto girişimine hazırlandığı yönündeki haberler, Amazon CEO’su Andy Jassy’nin geçen yılki açıklamalarını akla getirdi.

Jassy katıldığı bir programda kripto paraların ve NFT’lerin ilerleyen dönemde ciddi şekilde büyüyeceğini düşündüğünü ve NFT alım satımına açık olduklarını belirtmiş ancak o dönem için Bitcoin veya herhangi bir kripto paraya yatırımın olmadığını ifade etmişti.

Amazon Web Services ise kısa bir süre önce Avalanche blok zincirinin arkasındaki şirket olan Ava Labs ile ortaklık kurduğunu duyurmuş ve bu ortaklığın ardından Avalanche ekosisteminin native token’ı AVAX’ın değerinde bir artış meydana gelmişti.

Amazon konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.