2022’nin ikinci çeyreğine ilişkin kazançlarını açıklayan ve Büyük 5’li olarak bilinen teknoloji devleri Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Google (FAANG) şirketleri bu dönem için hedefledikleri en yüksek tahminlerini tutturamadı.

Apple ve Amazon ikinci çeyrekte beklenenden daha iyi gelir ve kar elde etti. Amazon’un, 2022’nin ikinci çeyrek performansı, FAANG emsalleriyle karşılaştırıldığında öne çıkıyor.

Piyasadaki genel endişelerin Amazon’un ikinci çeyrek kazançlarını etkisi az olmuş gibi görünüyor. Birkaç gün önce Walmart, yavaşlayan büyüme konusunda uyarmıştı. Walmart ayrıca, tüketicilerin artan enflasyon nedeniyle yiyecek ve yakıta daha fazla harcama yaptıklarından mal satışlarının genel olarak yavaşladığını söyledi.

Dün açıklanan ikinci çeyrek GSYİH raporu, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte de daraldığını gösterdi.

Snap, Twitter ve Facebook’tan reklam işleriyle ilgili gelen açıklamalar da yeteri kadar güçlü değildi.

Analistler Amazon’un ikinci çeyrek kazançları konusunda karamsar beklentilere sahipti. Ancak şirket, tahminlerin aksi bir performans sergileyerek borsada yukarı yönlü bir seyir izledi ve yükseliş çift haneli rakamları gördü.

Manşet rakamlarına bakıldığında, Amazon, ikinci çeyrekte, 2021’in ikinci çeyreğine göre yüzde 7.2 daha yüksek olan 121.2 milyar dolarlık gelir bildirdi.

Satış büyümesi yirmi yılı aşkın bir süredir şirket için en düşük seviyede görülürken yine de analistlerin beklentisi 119,09 milyar doların üzerindeydi. Amazon, son birkaç çeyrekte satış tahminlerini ıskaladı. Bu sebepten dolayı 2022’in ikinci çeyrek satış rakamları yatırımcıların olumlu olarak karşılayacağı bir gelişme.

Amazon’un ana gelir kaynağı olan AWS, ikinci çeyrekte analistlerin beklediği 19,56 milyar doların üzerine çıkarak 19,7 milyar dolarlık gelir bildirdi.

8,76 milyar dolarlık reklam gelirleri de analistlerin 8,65 milyar dolarlık tahminlerini aştı. Şirket, üçüncü çeyrekte satışların 125-130 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyor. Analistler metriğin 126,4 milyar dolar olmasını bekliyorlardı.

Amazon, Rivian Hisse Senedi’ndeki Düşüş Nedeniyle İkinci Çeyrekte Zarar Açıkladı

Amazon, ikinci çeyrekte art arda ikinci zarar olarak 2 milyar dolarlık net zarar açıkladı. Ancak, ilk çeyrekte olduğu gibi zarar, geçen yıl halka arz edilen elektrikli araç girişim şirketi Rivian’a yaptığı yatırımdan kaynaklandı. Ayrıca Ford da Rivian yatırımında zarar kaydedenler arasında. Şirket, para çıkarmak için Rivian hisselerinin bir kısmını sattı.

İş süreçlerini yeniden yapılandıran Ford gelecek yıldan itibaren elektrikli araç işinin sonuçlarını ayrı ayrı raporlamaya başlayacak. Ford hissesi de tahminleri aşması ve üç aylık temettüsünü artırmasının ardından yükseldi.

Amazon’a dönersek, şirketin abonelik gelirleri ikinci çeyrekte yüzde 14 artarak 8,72 milyar dolara çıktı. Şirket, enflasyona neden olan baskılar nedeniyle Prime abonelik fiyatlarını artırdı.

Amazon yakın zamanda Avrupa’da Prime aboneliğinin fiyatını artıracağını açıkladı. İngiltere’deki müşteriler için fiyatlar 15 Eylül’den itibaren yıllık 79 sterlinden 95 sterline yükselirken Fransa’da 49 eurodan 69.90 euroya çıkacak.

Bu yılın başlarında Amazon, ABD’li müşterileri için aylık Prime aboneliğini 12,99 dolardan 14,99 dolara ve yıllık aboneliği de 119 dolardan 139 dolara çıkardı.

Prime kullanıcıları hakkında yorum yapan şirket, “Prime üyelik programımız, dünya çapındaki mağaza işimizin ana etken gücü olmaya devam ediyor. Üyeliği daha da kullanışlı ve değerli hale getirmek için yenilik yapmaya devam ediyoruz. Bu, Yüzüklerin Efendisi’nin 2 Eylül’deki yaklaşan prömiyeri Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’ni ve 15 Eylül’den itibaren NFL Perşembe Gecesi Futbol Oyunlarına özel erişimi içeriyor.” ifadelerini kullandı.

Şirket, bu ayın başlarında GrubHub ile bir ortaklık duyurdu ve ABD’deki Prime kullanıcılarına ayda 9,99 dolar tutarında bir yıllık ücretsiz Grubhub üyeliği sunacak.

Analistler’den Amazon Hisselerine Yeşil Işık

Wall Street analistleri, Boğa Sezonu notları yayımladı ve Amazon hisselerinin satın alınmasını tavsiye etti.

JPMorgan hedef fiyatını 175 dolardan 185 dolara, Deutsche Bank ise 155 dolardan 175 dolara çıkardı. Goldman Sachs ve Piper Sandler da Amazon’un hedef fiyatını 5 ila 175 dolar artırdı.

Barclays de hedef fiyatını 5 dolar artırarak 200 dolara yükseltti ve yaptığı açıklamada; “12x 2023E EBITDA’da (pandemi öncesi 17x’lik düşük seviyelere kıyasla) AMZN hissesi, önümüzdeki 3. ve 4. çeyrek boyunca yatırım sermayemiz kapsamındaki en iyi uzun vadeli yatırım olarak belirlendi. Bu sebeple pozisyon almaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Warren Buffett’in Berkshire Hathaway’i de Amazon’da küçük bir hisseye sahip. Fakat hisseyi alan Buffett değil, holdingdeki farklı bir yatırım yöneticisi. Ancak Buffett, Alphabet ve Amazon gibi şirketleri kaçırmakla hata yaptığını kabul etti.

Omaha’nın Oracle’ı genellikle teknoloji hisselerinden uzak durdu ancak Apple şu anda Berkshire’ın en büyük hisse senedi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.