Apple’ın tanıttığı devrim niteliğindeki karma gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro yorumları gelmeye başladı. Ürünü test etme şansı yakalayan bir teknoloji editörü, Vision Pro’nun yüzde iz bıraktığını ve kafaya takılan dev bir Apple Watch’a benzediğini söyledi.

5 Haziran’da gerçekleşen WWDC’de (Dünya Geliştiriciler Konferansı) tanıtılan Apple Vision Pro, tüm teknoloji çevrelerinde geniş yankı uyandırdı.

Apple CEO’su Tim Cook tarafından “geleceğin ürünü” ve “ilk giyilebilir bilgisayar” olarak tanıtılan Vision Pro’ya ilişkin deneyimler ise merakla takip edilen içerikler arasında yer aldı.

Wall Street Journal editörü Joanna Stern’in Apple Vision Pro yorumları ise en çok ilgi çeken test videolarından biri oldu.

WSJ Editöründen Apple Vision Pro Yorumları

Wall Street Journal YouTube kanalında yayımlanan test videosunda Stern, ürünü yaklaşık 30 dakika denediğini ve cihazın gelmiş geçmiş en iyi AR/VR kaskı olduğunu söyledi.

Vision Pro’yu kafasına kolayca takabildiğini söyleyen Stern, deneyiminin genellikle olumlu olduğunu ancak kullandıktan sonra alnında ve burnunda kızarıklıklar oluştuğunu söyledi.

Videoda alnındaki kızarıklığın görseline yer veren teknoloji editörü, bu durumun muhtemelen kafa bandının yüz ve kafa ölçüleriyle tam uyumlu olmamasından kaynaklandığını belirtti.

Stern, ürün piyasaya sürüldüğünde daha fazla boyut opsiyonu olacağı için kullanıcıların böyle bir sorunla karşılaşmayacağını düşündüğünü de ekledi.

Yarım saatlik deneme sonrasında Wall Street Journal editörü, AR (artırılmış gerçeklik) ve VR (sanal gerçeklik) geçişleri esnasında hafif bir mide bulantısı yaşadığını ve gözlüğün ağırlığını burnuyla alnında hissettiğini aktardı.

Stern, daha önce Meta’nın Quest Pro ve Quest 2 gözlüklerini de denediğini ve Apple Vision Pro kullanımının bu gözlüklerden çok daha rahat olduğunu ifade etti.

Kafasına dev bir Apple Watch takmış gibi hissettiğini söyleyen editör, “Apple gerçekten dijital dünya ile gerçek dünyayı harmanlamaya odaklanıyor. Bu, gerçekten sıradaki en büyük şey.” dedi.

Apple Vision Pro Özellikleri

Herhangi bir kumandaya ihtiyaç duymayan Vision Pro, kullanıcının el ve göz hareketleri ile ses komutları aracılığıyla kullanılıyor.

İki ekranda 23 milyon pikseli bir araya getiren Vision Pro, hem sanal hem de artırılmış gerçeklik deneyimi sunuyor.

Aralıksız 2 saat kablosuz kullanıma sahip olan Vision Pro, göz takip teknolojisi, hassas hareket sensörleri, uzamsal ses özellikleri ve daha pek çok yenilikçi teknolojisi ile dikkat çekiyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.