aptos coin

Business2Community olarak Aptos coin hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri açıklamaya çalışacağız. APT coin nedir, APT nasıl satın alınır, fiyat analizi ve piyasa beklentisi nedir gibi sorulara yanıt vereceğiz.

Eski Meta çalışanları tarafından kurulan, katman-1 blok zinciri ağı projesi olan Aptos, pek çok özelliği ile dikkat çeker. Web3 dünyasına adım atmak isteyen yatırımcılar, projeyle sık sık karşılaşır. Yüksek işlem hızı olan Aptos’un en belirgin özelliği, Web3 ekosistemini daha geniş bir kitleye ulaştırmayı hedeflemesidir.

Gelin hep birlikte Aptos coin nedir sorusuyla başlayıp adım adım APT ile ilgili bilmeniz gerekenlere ve daha geniş perspektifte Web 3 coinlerine değinelim. 

Aptos Coin: Merkeziyetsiz yapısı ve yüksek işlem hızı ile dikkat çeken ölçeklenebilir bir katman-1 blok zinciri ağı projesidir.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Aptos Coin Nedir?

Projeyi, Facebook ve Instagram gibi pek çok şirketin ana şirketi olan Meta’nın eski çalışanları geliştirdi. Projenin odak noktasında, merkeziyetsizlik ve Web3 dünyasını genişletme fikri vardır. 

Aptos, ölçeklenebilir katman-1 blok zinciri ağı projesidir. Düşük maliyeti, güncellenmesi ve ölçeklenebilirliği ile dikkat çeker. Yüksek maliyetlerin, düşük işlem limitlerinin ve güvenlik açıklarının söz konusu olduğu blok zinciri dünyasında Aptos ağı, bu engelleri aşmayı amaçlar.

Aptos Coin Nedir?

Aptos coin, Aptos blok zinciri ağının yerel kripto para (native token) birimidir. Staking özelliklerine sahip olan APT coini kullanıcılar, ağdaki bir takım görevlerde kullanır. Solana katili olarak bildiğimiz APT coin, gelecek vadeden en iyi Web 3.0 coinleri arasında yer alır.

Resmi internet sitesine göre platformun amacı, Web3 kullanıcını deneyimini yeniden tanımlayan ürün ve uygulamalar geliştirmektir. Konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz Aptos Airdrop konusuna göz atabilirsiniz.

Aptos Tarihi: Ne Zaman ve Kim Tarafından Geliştirildi?

Aptos projesini, Meta’nın 2022 yılında sonlandırma kararı aldığı stablecoin projesi Diem’in (eski adıyla Libra)  çalışanları kurdu. Blok zinciri ağının kurucuları Avery Ching ve Mo Shaik’tir. Ching ve Shaik, Diem’deki tecrübe ve deneyimlerini Aptos’a uyguladı. 

Aptos ana ağı (Mainnet), 18 Ekim 2022 tarihinde açıldı. Kurucu ekip ağ için maliyetleri düşük tutarken işlemleri hızlandırmayı amaçlayan “paralel yürütme” tekniğini kullandı. 350’den fazla geliştiriciye sahip olan Aptos Labs ekibi blok zincirini 3 yılda geliştirdi. Aptos Labs, 2021 yılında Kaliforniya, ABD’de kuruldu.

Aptos Tarihi: Ne Zaman ve Kim Tarafından Geliştirildi?

Proje ekibinin Diem tecrübesi, Aptos blok zinciri ağında büyük etkiye sahiptir. Kesintisiz sık sık güncelleme yapabilme özelliği ve Move programlama dili, en önemli etkiler arasındadır.

Ekibin büyük bölümü; Move dili, Move kanıtlayıcısı, BlockSTM paralel yürütme motoru ve Narwhal ile Bullshark konsensüs mekanizmalarının yaratıcılarıdır. Konuyla ilgiliyseniz en iyi kripto airdropları yazısına göz atarak yatırımlarınıza yön verebilirsiniz.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Aptos Coin Hakkında Teknik Bilgi ve Tokenomikler

Blok zincirinin native tokeni olan ve APT belirteci ile tanınan Aptos coin, 1 milyar adet arza sahiptir. Token arzının yüzde 51,02’si topluluğa, yüzde 19’u katılımcılara, yüzde 16,50’si Aptos Vakfı’na ve yüzde 13,48’i yatırımcılara tahsis edildi.

Aptos Coin Dağılımı
%51,02 Topluluk
%19 Katılımcılar
%16,50 Aptos Vakfı (Aptos Foundation)
%13,48 Yatırımcılar

Kullanıcılar APT tokenini, ağdaki işlem ücretleri ve doğrulayıcı olmak için stake etmek için kullanır. Yatırımcılar, merkezi kripto para borsaları olan KuCoin, Kraken, Coinbase Exchange, XT.com, DigiFinex ve Binance gibi borsalardan APT coin satın alır. Coinin X platformuna (twitter) göz atın.

Avantajları

  • Aptos ekibi alanında deneyimli uzman deneyimli kurucu ekibe sahiptir
  • 350’den fazla tecrübeli güçlü geliştirici ekip vardır
  • BFT protokolü blok zinciri hızında avantaj sağlar
  • Hızı kanıtlanmış test ağı ile kriptoyu günlük kullanıma kavuşturma potansiyeli vardır

Dezavantajları

  • BFT protokolü hız konusunda verimli olsa da güvenliğinin kanıtlanması şarttır
  • Teoride merkeziyetsiz bir yapı olsa da önemli miktarda APT, Aptos vakfı ve Aptos Labs’ın elindedir
  • Ethereum, Solana ve Avalanche, güçlü bir kullanıcı tabanına sahiptir. Aptos’un rekabet sorunu yaşama ihtimali vardır.
  • Teoride verimli ve iddialı olsa da pratikte bu iddiayı kanıtlaması gerekir

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Aptos Ağı Nasıl Çalışır?

Aptos ağı, Rust tabanlı programlama dili olan Move ve Diem blok zincirinin temel öğelerini kullanır. Ağın en önemli özelliği, yüksek işlem hızı vaadidir. Ağ, paralel yürütme motoru olan BlockSTM kullanır. Teoride saniyede 160 bine kadar işlem yapmak mümkündür.

Aptos blok zinciri, Proof of Stake (Hisse Kanıtı) konsensüs mekanizmasını kullanır. Kullanıcılardan gelen işlemleri ortaklaşa işleyen bir dizi doğrulayıcı söz konusudur. Aptos coin sahipleri seçtiği doğrulayıcı ile tokenlerini kilitler yani stake eder. 

Aptos Ağı Nasıl Çalışır?

Aptos ağındaki işlem hızı artsa da maliyetler düşük kalır. Bu özellik, paralel yürütme motoru sayesindedir. Çoğu blok zinciri akıllı sözleşmeleri sırasıyla yürütür. Aptos ise işlemleri aynı anda işler ve doğrular. Hatalı bir işlem, tüm zinciri durdurmaz.

Aptos ağında başarısız işlemler, çakışma algılayan ve yöneten STM kitaplıkları ile iptal edilir. Yazılım işlem belleği bu işlemleri daha sonra yeniden yürütür. Bu zincir faaliyetinin devam etmedini sağlar.

Aptos coin ve Aptos ağında güvenlik ve hız ön plandadır. Sistem, hızlı ve güvenli çalışmak için Move dilini kullanır. Move dilindeki akıllı sözleşmelerin resmi doğrulayıcısı Move kanıtlayıcısıdır. Bu kanıtlayıcı, sözleşmelerin değişmeyen kuralları için ekstra koruma sağlar.

Aptos, esnek anahtar yönetimi ve hibrit saklama seçeneği sunar. Veri modeli kullanıcılara işlem şeffaflığı ve güvenli bir deneyim sağlar. Daha fazla işlem yapmayı mümkün kılan Aptos blok zinciri, süreçlerin her aşamasında modüler bir yaklaşım kullanır.

Ağda anlık ve sık geliştirmeler mümkündür. Modüler mimari yapısı ile Aptos ağında istemci esnekliği söz konusudur. Yapı, kesintisiz bir çalışma ve güncelleme yapma imkanı tanır. Blok zincirinde zincir üstü değişiklik için yönetim protokolleri vardır. 

Platformun 2024 istatistikleri ortalama şu şekildedir:

  • Saniyede 5 binden fazla işlem
  • 1,5 milyon aylık aktif kullanıcı
  • 250 milyondan fazla işlem

Rakamlar, kullanıcılara rakipsiz bir hız ve güven sunar. Aptos, işlem doğrulamada önemli olan doğrulayıcı düğümler dahil olmak üzere kapsamlı ve güçlü bir düğüm ağını destekler. 

Aptos Ağı ve Ölçeklenebilirlik

Blok zinciri ağının teknik analiz dokümanına göre protokol, başlangıçta tek bir defter durumuyla başlatılır. Proje ekibi, zamanla Aptos ve Aptos coin için ölçeklenebilirlik konusunda yatay bir yaklaşım benimsemeyi amaçlar.

Ölçeklenebilirlik için ağ, her biri homojen bir API ve kavram olarak parçalama sunacak olan birden fazla parçalanmış defter kullanacak.

Parçalanma (Sharding): Yatay bölünme olarak da bilinen bir veri tabanı bölünme şeklidir. İşlem performansını iyileştirme ve sorgu yanıt süresini kısaltmayı amaçlar.

Aptos blok zincirinin gelecek planlarında bireysel doğrulayıcıların performansının önüne geçmek amaçlanır. Önemli performans avantajlarının yanı sıra tek bir birleşik Move akıllı sözleşme platformu basitliği de sağlar. Farklı kripto para borsaları hakkında bilgi almak isterseniz sitemizde yer alan yazıyı inceleyebilirsiniz.

Aptos Ağının Hedefi Nedir?

Platform, blok zinciri teknolojisini herkese erişilebilir ve faydalı kılmayı hedefler. Bunu mümkün kılmak için merkeziyetsiz bir gelecek inşa eder. Daha iyi ağ araçları ve kullanılabilirlik yaratmaya odaklanır. Aptos coin ve blok zinciri ağının avantajlarını herkese sunmayı amaçlar.

Aptos Vakfı, ekosistemin ayrılmaz bir parçasıdır. Vakıf, topluluk odaklı projeleri aktif olarak destekler. Aptos ağında büyümeyi ve inovasyonu teşvik eder. 

Aptos Ağının Hedefi Ne? Aptos coin

Platform, geliştiricilerin kapsamlı kaynaklardan yararlanarak Aptos ekosisteminin derinliklerine inmesine olanak tanır. Doğrulayıcı düğümleri çalıştırmaktan API’ler ile uygulama oluşturmaya kadar Aptos, bütünsel bir geliştirici deneyimi sunar.

Ağda, yerel ağları ve paylaşılan devnet’leri de içeren çok yönlü bir test ortamı söz konusudur. Ekosistemin native tokeni Aptos coin, sistemin devamlılığını sağlamaya yarar. Staking özelliğini kullananlar ve sistemi işletenler, APT coin ödülü alır. Daha ayrıntılı bilgi için defi staking nedir ve nasıl kazanç sağlarsınız göz atın.

Platform, 2024 yılının Ağustos ayında teknoloji devi Microsoft ile işbirliğini duyurdu. Bu işbirliğinin amacı, Web3 dünyasına erişimi artırmaktır. 

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Aptos Coin ve Blok Zincirinin En Önemli Özellikleri

Aptos coin ile yatırımcılarına sayısız fırsat sunan Aptos ekosistemini rakiplerinden ayıran özellikler şu şekildedir:

  1. Aptos Labs ekibi eski Meta blok zinciri projesinin mühendislerinden oluşur.
  2. Doğrulanabilir, basit ve esnek özellikleriyle bilinen Move programlama dilini kullanır.
  3. Modüler bir tasarım ve kaynak nesnelere sahiptir.
  4. Kapsamlı geliştirici belgeleri ve teknik analiz dokümanları söz konusudur.
  5. Yüksek TPS için paralel işleme motoru kullanır. 

TPS Nedir?: Transactions per second yani saniye başına işlem anlamına gelen bir kısaltmadır. Bir kripto para biriminin verimini gösterir. 

Aptos Coin Nasıl Satın Alınır?

2022 yılının Ekim ayında Aptos coin pek çok önde gelen kripto para borsasında listelendi. APT coin satın alma imkanı sunan borsalar arasında Binance, Huobi, Kraken, KuCoin, OKX ve Coinbase gibi isimler ön planda.

Aptos Coin Nasıl Satın Alınır?

Katman-1 blok zinciri ağı projesi Aptos’un native tokeni olan APT coini, pek çok borsa üzerinden satın alabilirsiniz. Borsa seçimi yapıp aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

1. Hesap oluşturun

Aptos coin satın alma yapacağınız kripto para borsasında bir hesap oluşturun. Gerekli bilgileri girerek kayıt işlemlerini tamamlayın. Borsa kayıt işlemleri için geçerli bir kimliğe ihtiyacınız olacaktır.

Kayıt işleminde bazen adresinizi gösteren bir belge talebi söz konusudur. Kimlik doğrulama işlemleri yaptığınızda birkaç dakika içerisinde borsa hesabınız aktif hale gelir. 

2. Ödeme Yöntemi Ekleme

Borsa hesabınızı oluşturduysanız geçerli bir ödeme yöntemi ekleyin. Banka hesabı ve banka kartı kullanabilirsiniz. Kripto para borsaları, havale işlemlerini de destekler.

3. Alım Satım İşlemi Başlatın

Ödeme yöntemini eklediğinizde hesabınız alım satım için aktif hale gelir. İlgili platformun alım satım sekmesine tıklayın. Bu ekranda satın al bölümüne gidin.

4. Aptos Coin Satın Alma

Satın alma bölümünde karşınıza satıştaki dijital varlıklar çıkacak. Bu listede arama yaparak APT coini bulun. Satın alım yapacağınız işlem çiftini inceleyin. Direkt satın alma yapabileceğiniz gibi satın alım emri de verebilirsiniz. 

Aptos coin satın alma

Borsalarda satın alma butonuna bastığınızda fiyat, 1 dakika kilitlenir. Süreyi aşarsanız fiyat güncellemesi söz konusu olur. İlgili alana satın almak istediğiniz miktarı girin. 

5. Önizleme

İşlemi tamamlamadan, satın alma önizlemesi imkanından faydalanın. Kripto para borsaları hatalı işlem ihtimalini ortadan kaldırmak için işlemin önizlemesini size gösterir. Ekranı iyice inceleyin ve emin olunca işlemi tamamlayın.

6. Aptos Varlıklarını Saklama

Aptos coin satın alımı yaptığınızda tüm kripto para birimleri ve Web 3 coinleri satın alımlarında olduğu gibi saklama ihtiyacı doğar. Dijital varlıklarınızı borsadaki hesabınızda ve kişisel kripto cüzdanlar içinde saklayabilirsiniz.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Aptos (APT) Coin Geleceği ve Fiyat Tahmini 2024 

Aptos coin başta olmak üzere herhangi bir kripto para biriminin geleceğini kesin olarak bilmek mümkün değildir. Analistler, bir takım verilere göre tahmin yapar. APT coin de bu konuda istisna değildir. Uzmanların Aptos token fiyat tahmini ile ilgili 2024 öngörülerine bakalım.

Aptos 2024 yılına hızlı başladı ve yılın ilk ayında yüzde 306 oranında yükseliş gösterdi. Kazandığı hızlı popülerlik, önümüzdeki yıl göstereceği performans için merak uyandırır.

APT Geleceği ve Fiyat Tahmini 2024 

Katman-1 blok zinciri projesi olan Aptos’un henüz listelenmeden büyük ilgi gördüğünü biliyoruz. İnşa süreci başarılı geçen Aptos için bu durum, olumlu bir etkiye sahiptir. Ekosistemdeki merkeziyetsiz uygulama (dApp endüstrisi) hızlı gelişmekte. 

Verimli, hızlı, şeffaf ve ölçeklenebilir bir çözüm sunan ekosistemin tokeni Aptos, genel hatlarıyla başarılı bir projedir. Çeşitli Aptos coin fiyat tahminlerine bakarsak 2024 yılında 70 dolar seviyesini görme ihtimali vardır.

Fiyat Tahmini Platformu Aptos Coin Fiyat Tahmini 2024
PricePrediction 34 Dolar
Gov Capital 70 Dolar
Digital Coin Price 37 Dolar
Wallet Investor 34 Dolar

APT coin 2025 tahminlerinde de benzer bir iyimserlik göze çarpar. Coinin fiyatının 97 dolara kadar ulaşacağı varsayılır. Algoritmik fiyat tahmini platformları, APT coin geleceğinden umutludur.

Aptos Coin, tüm zamanların en yüksek seviyesini 19,9 dolar ile gerçekleştirdi. Henüz boğa koşusu görmese de 2024 yılına ciddi bir yükselişle başladığından bu aşamalara ulaşması ihtimal dahilindedir. 

Kripto dünyasındaki volatiliteyi göz önüne alarak APT coin yatırım kararlarında temkinli davranmakta fayda vardır. Göz atmak isterseniz bitcoin fiyat tahmini de son zamanların popüler yatırımı.

APT Coin Yorum ve Fiyat Tahmini 2025

Kripto para birimlerinin geleceğini tahmin etmek pek mümkün değil. APT coin yorum yapmak için pek çok veriye bakmak gerekir. Kripto yorumcuları bir dizi grafiğe ve bilgiye göre Aptos yorum ile ilgili fikir yürütür.

APT coin henüz listelenmeden büyük ilgi gördü. Yılın ilk ayında yüzde 306 oranında artış yaşadı. Elde ettiği popülerlik, 2024 ve 2025 için de heyecan yaratır. 

Projenin inşa süreci oldukça başarılı geçti. Hız ve şeffaflığın ön planda olduğu platform, başarılı bir grafiğe sahip. 2025 yılı için farklı platformların APT coin yorum ve fiyat tahminlerine göz atalım.

Fiyat Tahmini Platformu Aptos Coin Fiyat Tahmini 2025
Price Prediction 50.99 Dolar
Gov Capital 60 Dolar
Digital Coin Price 30.11 Dolar
Wallet Investor 70.56 Dolar

Aptos Coin Yorum ve Fiyat Tahmini 2030

Aptos coin yorum ve fiyat tahmini konusundaki yıllar içerisindeki gelişimi ve 2030 yılı beklentisini inceleyelim. Platformun geleceği, farklı projelerde olduğu gibi kripto ekosisteminin genel gidişatına endekslidir.

Ufukta görünen önemli bir güncelleme olan v1.5 yükseltmesi, Aptos blok zincirinin işlevselliğini artıracak. Güncellemenin geliştiricilerin yetki alanlarını genişletmesi söz konusudur. 

Aptos v1.5 güncellemesinin başarılı olması, blok zincirinin geleceğini ve Aptos fiyat performansını olumlu etkiler. Kripto piyasasındaki hakimiyetini artırması için bu güncelleme oldukça önemlidir.

Aptos token fiyat beklentisi konusuna bakarsak beklentilerin iyimser olduğunu görüyoruz. 2030 yılına kadar her sene için en düşük, ortalama ve yüksek olmak üzere APT fiyat tahmini analizlerine bakalım.

Yıl En düşük fiyat Ortalama fiyat En yüksek fiyat
2024 $3.19 $9.86 $14.5
2024 $13.5 $16.6 $18
2025 $15.4 $19 $22.4
2030 $54 $65 $72

Bu tabloda olumlu bir fiyat tahmini söz konusu olsa da çok daha düşük tahminler yapan platformlar da söz konusudur.

CoinCodex tahmini, 2030 Aptos coin fiyat tahmini ile ilgili en düşük 28,82 ve en yüksek 36,47 doları gösterdi. Tablodaki 72 dolarla kıyasladığımızda bu oldukça karamsar bir tahmindir.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Web 3 Coinleri İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Web 3.0 coinleri, Aptos coin araştırması yapan herkesin karşısına çıkan bir kavramdır. Bu dünya, birey odaklı ve merkeziyetsiz özellikleri ile dikkat çeker. Web 3 coinleri ise bu dünyadaki merkeziyetsiz kripto para projeleridir.

Web 3 İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Web 3.0 için geleceğin interneti tanımını kullanabiliriz. Bu sistemde kontrol, bireylerin elindedir. Bireysellik odağı ve merkeziyetsizlik ön plandadır. Günümüzde merkezi şirketlerin elinde olan internet kontrolünün yaşadığı sorunlara çözüm niteliği taşır.

Web 3.0, gizliliği ve verilerin korunmasını birinci planda tutar. İnternet devrimi olarak da karşımıza çıkan Web 3.0’ü daha iyi anlamak için Web 1.0 ve Web 2.0 ile kıyaslamasına bakalım.

Web 1.0 Web 2.0 Web 3.0
Salt okunur Okuma-yazma Taşınabilir – kişisel
Şirket odaklı Topluluk odaklı Birey odaklı
Dizin Etiketleme Kullanıcı davranışı
Sayfa görüntüleme CPC ( tıklama başı maliyet) Etkileşim
Web formları Web uygulamaları Akıllı uygulamalar
HTML / Portal XML / RSS RDF / RDFS
Statik web sayfaları Dinamik ve sosyal web Semantik web
Manuel güncellemeler Modern ve Responsive Tasarım Akıllı internet

Web 3.0 tamamen şeffaf ve merkeziyetsiz ve demokratik bir internet fikridir. İnternetin bu aşamasında blok zinciri teknolojisi ve kripto paralar önemli rol oynar. Bu dünyanın projelerinin kripto para birimlerine Web 3 coinleri adı verilir. 

Web 3.0 coinleri arasında en popüler olan ve Web 3’ün temeline katkı sağlayan coin,  piyasa hacmi açısından ikinci büyük kripto para birimi olan Ethereum’dur. ETH’nin yanı sıra Chainlink (LINK), PolkaDot (DOT), Filecoin (FIL), The Graph (GRT), Helium (HNT), BitTorrent (BTT) ve Stacks (STX) gibi isimleri sayabiliriz.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

En Popüler Web 3 Coinleri 

Aptos coin okuyucuları için en popüler Web 3 coinleri listemize göz atalım.

Web 3 coinleri / projeleri Tanımı
Ethereum (ETH)  Blok zinciri ve Web 3 mimarisinin temel yapı taşlarındandır. ERC-20 kod sistemi ile pek çok kripto para biriminin altyapısını oluşturur. Merkeziyetsiz ve açık kaynak kodlu bir blok zinciridir.  
Chainlink (LINK)  Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş merkeziyetsiz bir blok zinciri oracle ağıdır. Ödeme servisleri ile blok zinciri arasında köprü kurmayı amaçlar.
PolkaDot (DOT)  Web3 Vakfı tarafından piyasaya sürülen bir blok zinciri platformu ve kripto para birimidir. Güvenlik odaklı bir zincirler arası sistemdir.
Filecoin (FIL)  Merkeziyetsiz dosya saklama imkanı sunan bir sistemdir.
The Graph (GRT)  Bir indeksleme protokolüdür. Blok zinciri ağlarının sorgulanmasını sağlar.
Helium (HNT)  LoRaWAN özelliğiyle IoT (nesnelerin interneti) cihazları için kablosuz kapsama alanı oluşturan bir Hotspot ağıdır.
BitTorrent (BTT)  Merkeziyetsiz eşler arası bir iletişim protokolüdür.
Stacks (STX)  Bir blok zinciri platformudur. Amacı akıllı sözleşmeleri ve merkeziyetsiz uygulamaları Bitcoin ağına getirmektir.

BTC Investing Yorum ve Piyasa Beklentisi

Lider kripto para birimi Bitcoin’in BTC investing yorum konusu en çok merak edilen başlıklar arasında yer alır. Kasım 2021 tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan ve 69 bin dolar seviyesini gören BTC’nin geleceği çok konuşuluyor.

BTC Investing Yorum ve Piyasa Beklentisi

Batarak arkasında on binlerce mağdur bırakan FTX kripto para borsası sonrası düzenleyici baskısı oldukça yüksektir. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) gibi kuruluşlar, kripto dünyasını yakın takiptedir.

BTC investing yorum içeriklerine ilgi gösterilmesinin bir sebebi de uzun süredir beklenen boğa sezonudur. Uzun süren kripto kışının sona ermesi, sadece Bitcoin’i ilgilendirmez. 

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Gelecek Vadeden Coinler Yorum – Kripto Para Yorumları

Kripto para yatırımcılarının en çok merak ettiği şeylerin başında kripto para yorumları gelir. Gelecek vadeden coinler yorum içerikleri her zaman ilgi görür. Kısa ve uzun vadeli yatırım yapmak için yorumlar önemlidir.

Kripto piyasasında kesin bir öngörüde bulunmak imkansızdır. Belirli bir token için nokta atışı yorum yapmak yanlıştır. Coinler yorum içerikleri genellikle beklentiler ve grafiklere göre şekillenir.

Aptos coin ile ilgilenen yatırımcıların dikkatini çeken projeler arasında Link coin yorum ve STX coin yorumları da çok okunanlardan. Bu bölümde bu iki tokeni inceleyelim ve projelerle ilgili öngörülere yer verelim. 

Gelecek vadeden projeler arasında yer alan LINK coin yorum bölümüne geçmeden, LINK projesiyle ilgili kısa bilgi verelim. 2017 yılında piyasaya sürülen LINK, kripto ve teknoloji platformudur.

Chainlink, blok zinciri tabanlı merkeziyetsiz bir oracle ağıdır. Ağın native tokeni LINK coin, Ethereum blok zinciri üzerinde geliştirilmiş bir ERC-20 tokenidir. Chainlink oracle ağının çok farklı kullanımları söz konusudur.

Chainlink - LINK Coin Yorum

Kullanım alanları, NFT dağıtımı, kişisel birikimleri oyunlaştırmak, kripto kaynaklarının kalibrasyonunu yapmak ve zincir dışı sistemlerde veri alışverişinde bulunmaktır. Ethereum blok zinciri üzerinde olduğundan LINK coin Ethereum destekli kripto coinler ve akıllı sözleşmelerle uyumludur.

Chainlink kripto para yorumları, dikkat çeken konu başlıklarından biridir. 2024dahil olmak üzere 2030 yılına kadar Link coin yorum tablosuna göz atalım. Changelly internet sitesine göre önümüzdeki yıllardaki Chainlink coinler yorum öngörüleri şu şekilde:

2024 23.59 dolar
2025 36.32 dolar
2026 53.79 dolar
2027 77.45 dolar
2028 118.10 dolar
2029 178.39 dolar
2030 264.26 dolar

Analistler, LINK coin yorum konusunda iyimser. 2030 yılına kadar coinin fiyat artışı mantıklı görünmekte. Satın alacak kullanıcıların, iyi analiz etmesinde ve riskleri değerlendirmesinde fayda var.

2. Stacks – STX Coin Yorum

APT coin yorum ile ilgilenen yatırımcıların merak ettiği kripto coin başlıklarından biri de, STX coin yorum ve fiyat tahminidir. STX coin, akıllı sözleşmeler için geliştirilen bir Bitcoin katmanıdır. 

STX platformu, akıllı sözleşmelerin ve merkeziyetsiz uygulamaların (dApp) Bitcoin güvenliğinden faydalanmasını sağlar. İşlemler Bitcoin ağında gerçekleşir. STX token, en iyi katman-1 tokenleri arasında yer alır. STX coin maksimum arzı 1.818.000.000 tokendir.

Stacks - STX Coin Yorum

Proje, pek çok platformun aksine çok uzun sürede geliştirildi. STX token kripto arenasına çıkmadan, tam 8 yıl geliştirme aşaması yaşadı. Proje ekibinin amacı, Bitcoin’in işlevselliğini beklenin ötesine taşımaktı.

STX coin yorum ile ilgili CoinCodex’in fiyat tahminlerine göz atalım. 2024-2030 yılları arasında STX coin geleceği ile ilgili tabloyu inceleyelim.

2024 3.68 dolar
2025 4.09 dolar
2026 1.962293 dolar
2027 2.01 dolar
2028 6.36 dolar
2029 7.05 dolar
2030 3.55 dolar

İstatistiklere göre STX coin yorum tabloları, iyimser ve boğa ihtimali söz konusu. Teknik analiz göstergelerine göre 20 boğa koşusu ve 9 ayı piyasası sinyali mevcut. STX tokenin gelecek yıllardaki performansı da yukarı yönlü bir hareket beklentisi yaratmakta.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Sonuç

Bu yazımızda önde gelen risk sermayesi şirketlerinden 350 milyon dolar gibi önemli bir miktar yatırım almayı başarmış Aptos coin projesini inceledik. Hız, güvenlik ve ölçeklenebilirlik konusunda teknik analiz metnindeki vaadini yerine getirmesi halinde APT başarılı olur. 

Gelecek vadeden Web 3 coinleri listesinde kendine yer bulan APT coin, rüştünü ispatlarsa en popüler coinler listesinde üst sıralarda. Platform ufuktaki güncellemeler ile performansını artırırsa APT fiyat beklentilerini karşılar.

IMPT - 100x Potansiyelli Ön Satış

Puanımız

  • Karbon Ofsetli Kripto & NFT Projesi
  • Çevreye Duyarlı Yatırımcılar
  • Sektör İş Birlikleri, Güçlü Ekip
  • Şu An Ön Satışta (Birinci Aşama)
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Sık Sorulan Sorular

Aptos nedir?

Aptos sahibi kim?

Aptos 100 dolar olur mu?

Aptos saniyede kaç işlem?

Aptos hangi ülkenin?