Arbitrum tabanlı Jimbos Protocol’e düzenlenen siber saldırıda 7,5 milyon dolar değerinde Ethereum çalındığı bildirildi.

Merkeziyetsiz finans platformlarına düzenlenen bilgisayar korsanlığı saldırılarının son hedefi Arbitrum tabanlı Jimbos Protocol oldu.

Blok zinciri güvenlik şirketi PeckShield’den alınan verilere göre Arbitrum sisteminin likidite protokolü olan Jimbos Protocol, 28 Mayıs sabahı hacklendi.

PeckShield resmi Twitter hesabından Jimbos Protocol’e ithafen yapılan paylaşımda protokol yetkililerinin uyarıldığı görüldü.

Siber saldırıda 4 bin 90 Ethereum çalındığı bildirilirken bu meblağın 7,5 milyon dolar değerinde olduğu kaydedildi.

PeckShield, saldırının protokolün kendi kontrolü altındaki token’ler üzerindeki kontrol eksikliğinden kaynaklandığını söylerken protokol yetkilileri, saldırının farkında olduklarını ve güvenlik uzmanları ile çalışmalara başlandığını bildirdi.

Jimbos Protocol’den 4 Bin Ethereum Çalındı

Siber suçlunun Arbitrum tabanlı protokole sızmak için özellikle likidite dönüşümlerinde slipaj (kayma) kontrolünün olmamasından faydalandığı belirtildi.

Protokolün likiditesinin, eşit olması gerekmeyen bir fiyat aralığına yatırılmasının saldırganların takas emirlerini kendi kazançları için tersine çevirebilecekleri bir boşluk yarattığı ve saldırganın bu boşluktan faydalandığı ifade edildi.

PeckShield, siber suçlunun protokole gerçekleştirdiği saldırı için 5,9 milyon dolarlık bir kredi kullandığını, ağdan 4090 ETH çıkarıldığını ve daha sonra Ethereum ağından yaklaşık 4048 ETH aktarmak için Stargate Köprüsü ve Celer Ağı’nın kullanıldığını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Jimbos Protocol, “Protokolümüzle ilgili istismarın farkındayız. Kolluk kuvvetleri ve güvenlik uzmanlarıyla aktif olarak temas halindeyiz. Mümkün olduğunda daha fazla bilgi paylaşımı yapacağız.” dedi.

Bir süre sonra yeni bir açıklama daha paylaşan Jimbos Protocol yetkilileri, Euler Finance ve Sentiment saldırılarında görev alan güvenlik uzmanları ile çalıştıklarını ifade etti.

JIMBO Token Yüzde 40 Düştü

Arbitrum tabanlı Jimbos Protocol, 16 Mayıs tarihinde başlatılmış ancak piyasa sürülmesinden çok kısa bir süre sonra bir akıllı sözleşme hatası sebebiyle çalışması durdurulmuştu.

Kullanıcılara ilk sürüm ile etkileşime girmemeleri ve ikinci sürümü beklemeleri söylenmişti.

Gerçekleşen saldırı sonrasında protokolün kripto para birimi JIMBO token fiyatında sert düşüş yaşandığı gözlemlendi. JIMBO tokenin yüzde 40 oranında düştüğü kaydedildi.

Yetkililerin bundan sonra atacağı adımların ne yönde olacağı merakla bekleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.