Yayımlanan bir blog gönderisinde Arbitrum Vakfı’nın yaklaşık 1 milyar dolarlık bütçeyi onaylamadan önce ARB tokenleri satmaya başladığı bildirildi. Oylama krizi sonrasında vakıftan açıklama geldi.

Gelen bilgilere göre Arbitrum Vakfı, 750 milyon tokenin “özel hibe” olarak kendilerine verilmesine dair oylamanın bir “talep” değil, “doğrulama” oylaması olduğunu söyledi. Verilere göre Arbitrum Vakfı, yönetim ve bütçeyle ilgili ‘doğrulama’ oylaması öncesinde ARB tokenlerini zaten satmıştı.

Vakfın artan yönetişim krizine yönelik yorumunda vakıf çalışanı Patrick McCorry, “Vakıf bazı fonların profesyonel amaçlar için stablecoinlere dönüştürülmesi de dahil olmak üzere bu tokenleri DAO’nun çıkarına kullanmaya başladı.” dedi.

Arbitrum Vakfı’nın oylamanın sadece bir formalite olduğunu söylemesi ile önerilen 750 milyon ARB’nin 50.5 milyonunu (%6.7) zaten harcadıkları ortaya çıktı.

Açıklamalar Arbitrum’un topluluk yönetişimindeki ilk girişiminde belirsizlikler olduğu yorumlarına yol açtı. Bir hafta kadar önce Arbitrum, kritik kararlarda token sahiplerini güçlendirmek amacıyla yüzbinlerce cüzdan için ARB token airdrop etkinliği düzenlemişti.

Bu kararlardan ilki, yönetişim ve acil durum yetkilerinden finansman ve hibelere kadar hemen her şeyi kapsayan çok amaçlı bir paket olan AIP-1 idi.

Konuyla ilgili yapılan haberlerin sonrasında ARB tokenin fiyatının düşüş yaşadığı ve CoinGecko verilerine göre son 7 gün içerisinde 7,9 gerilediği kaydedildi.

Trend aramalara giren ARB token an itibarıyla 1,19 dolardan işlem görüyor.

Arbitrum Vakfı Açıklama Yaptı: DAO’nun Tavsiyesine Uyacağız

Oylamanın ardından ARB token sahiplerinden gelen tepkilerin ardından Arbitrum Vakfı, aynı gün geç saatlerde topluluk baskısına boyun eğerek bir dizi ayrı oylama yapılacağını söyledi.

Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “AIP-1 hakkındaki geri bildirimleri için tüm DAO katılımcılarına ve delegelerine teşekkür ederiz.Topluluktan alınan geri bildirimleri ele almaya kararlıyız.” dedi.

DAO’nun vurguladığı dört önemli nokta olduğunu belirten Arbitrum Vakfı, AIP-1’in çok geniş kapsamlı olduğunu ve DAO’nun tavsiyeleri doğrultusunda parçalara ayrılarak oynalanacağını söyledi.

Arzın yüzde 7,5’u olan 750 milyon ARB tokenin Arbitrum Vakfı’na gönderildiğini söyleyen vakıf, 4 yıllık bir hakediş süresi gibi daha fazla sorumluluk seçenekleri üzerinde çalışıldığını belirtti. Vakıf ayrıca sahip olduğu tokenleri oy kullanmak için kullanamayacağını dile getirdi.

AIP-1’in fonların nasıl harcanacağına ilişkin şeffaflığı tartışamayacağını ifade eden vakıf, “Bütçeleme AIP’sinin bir parçası olarak, topluluğu fonların zaman içinde nasıl harcandığı konusunda bilinçlendirmek için şeffaflık raporları önereceğiz.” dedi.

Vakıf, Özel Bağışlar programının DAO katılımından yoksun olduğunu ve adını “Ekosistem Geliştirme Fonu” olarak değiştireceklerini de belirtti.

Arbitrum DAO’sunu kurmanın amacının en merkeziyetsiz yapıyı kurmak olduğunu vurgulayan vakıf, yaşanan krize ve söz konusu iletişim sıkıntısına rağmen bu hedef doğrultusunda çalışacaklarını ifade etti.

İlgili Haberler ve İçerikler