Arjantin futbol ligi, ülkenin milli futbol takımının hafta sonu FIFA Dünya Kupası’nda kazandığı zaferin ardından kripto pazarına giriş yaptı. Arjantin Futbol Ligi, kapsamlı futbol deneyimini Metaverse’e taşımak için Upland ile iş birliği yaptı.

Arjantin Futbol Ligi Metaverse’e Giriyor

Arjantin Futbol Federasyonu (AFA), dün futbol deneyimlerini Metaverse’te sergilemek üzere Silikon Vadisi merkezli web3 firması Uplands ile resmi ortaklık anlaşmasını onayladı.

Uplands’in Arjantin Milli takımının Fransa ile oynadığı maçın tekrarını gösteren bir Metaverse deneyimi üretmesinin ardından, birkaç gün sonra yeni ortaklık duyuruldu. Metaverse, Katar’da düzenlenen Dünya Kupası sırasında Lionel Messi ve Kylian Mbappe’nin penaltı atışları sırasında attığı golleri içeriyordu.

Yeni entegrasyon kapsamında, ülkenin profesyonel futbol ligi “Liga Profesional de Futbol (LPF)”, Arjantinli futbol taraftarları, takımlar ve oyuncular arasındaki taraftar etkileşimini güçlendirmek için Uplands Metaverse yeteneklerinden yararlanmayı öngörüyor.

Arjantin Futbol Ligi ayrıca, kulüpler, oyuncular, biletler, maçlardan önemli anlar, tarihi anlar ve diğer özel teklifler gibi çeşitli Arjantin futbolu dijital koleksiyonları da dahil olmak üzere diğer oyunlaştırılmış fırsatları keşfetmeyi planlıyor.

Önemli Anların Görüntüleri Talep Edilebilecek

Yeni ortaklığın bir sonucu olarak, kripto ve futbol meraklıları LPF maçlarından anları sergileyen önemli görüntülerin sahipliğini talep edebilecekler. Buna ek olarak Upland, futbol taraftarlarının LPF NFT’lerini Metaverse içinde bulunan kullanıcıya ait mağazalarda yeniden satarak kendi sanal işlerini kurmalarını mümkün kılacak.

Arjantin Futbol Federasyonu, sanal bir ekonominin yanı sıra dijital arazi mülkiyeti ve varlık yaratma özellikleri sunmayı planlıyor. Açıklamaya göre, NFT’lerin satışından elde edilen gelirin tamamı Arjantin üst düzey liginin operasyonlarını sübvanse etmek için kullanılacak.

Upland 3 Milyondan Fazla Kullanıcısı Var

Gerçek dünyadaki yerlerle bağlantılı sanal arazilerin alınıp satılmasını içeren Upland oyununun 3 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Metaverse oyununun arkasındaki girişim şirketi, Kasım 2021’de Animoca Brands liderliğindeki bir finansman tutunda 18 milyon dolar toplamıştı. O dönemde şirketin değeri ise 300 milyon dolardı.

Metaverse’teki Diğer Spor Kurumları

Metaverse alanı Geçtiğimiz birkaç ay içinde, metaverse alanı bir dizi spor odaklı organizasyon ve ligi n ilgisini çekmeyi başararak onlara ev sahipliği yapar hale geldi. Yarış devi, Metaverse yatırıma olan ilgiyi sergilemek için son zamanlarda mükemmel bir örnek.

Formula 1, ağustos ayında NFT ve Metaverse ile ilgili bir marka tescili başvurusunda bulunmuştu.

Sunulan verilere göre Formula 1, NFT ve kripto destekli mal ve hizmetler sunmayı öngörüyordu. Formula 1 ek olarak, Kasım 2023’ten itibaren merakla beklenen grand prix yarışını Metaverse’te sergilemeyi planlıyor.

Portekiz Milli takım kaptanı ve eski Manchester United forvet oyuncusu dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo’nun kısa süre önce futbol kariyerini Metaverse’te sergilemek için dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile ortaklık kurduğunu da hatırlatmakta fayda var.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.