ABD’li yatırım ve yönetim şirketi Ark Investment, Bitcoin fiyatının 2030 yılına kadar 1 milyon dolar olacağı iddiasını tekrarladı.

Bloomberg’e konuşan Ark Investment analisti Yassine Elmandjra, önümüzdeki yıllarda Bitcoin (BTC) fiyatının uçuşa geçeceğini ve 1 milyon doların üzerine çıkabileceğini savundu.

Daha önce şirketin CEO’su Cathie Wood da benzer bir açıklama yapmış ve Bitcoin’in 2030 yılına kadar 1 milyon dolara ulaşacağını iddia etmişti. Bunun yanı sıra 2022’nin başlarında şirketin araştırma ekibi, Bitcoin’in toplam piyasa değerinin 2030 yılına kadar 28.5 trilyon dolara ulaşabileceğini öngören bir tahminde bulunmuştu.

Elmandjra: Bitcoin Fiyatı Nasıl 1 Milyon Dolar Olur?

Bloomberg tarafından yapılan bir röportajda Elmandjra, kripto kışının yaşandığı bir dönemde Bitcoin’in çok yakında beklenen 1 milyon dolarlık seviyeye nasıl ulaşacağı konusunda tahminlerini dile getirdi.

Elmandjra, “Bitcoin’in potansiyeline baktığımızda, kripto para biriminin dijital bir varlık deposu olmasından keyfi şekilde el konulmalara karşı bir sigorta poliçesi niteliğinde kullanılmasına kadar birkaç farklı kullanımı olduğunu görüyoruz. Tüm bu kullanımları üst üste koyduğunuz zaman yaklaşık 28 trilyon dolarlık bir hacme ulaşıyor ve bu da Bitcoin başına 1 milyon dolardan fazlası anlamına geliyor.” dedi.

Başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto para birimlerinin fiyatlarını ciddi şekilde etkileyen enflasyon oranları nedeniyle 2022 yılı kripto analizlerinde sert bir yıl olarak kabul ediliyor. Bu yıl yaşanan çöküşün gerekçeleri arasında zorlu piyasaya koşullarına dayanamayan ve domino etkisi yaratan Celcius ve Voyager gibi önde gelen kripto şirketleri de gösteriliyor.

Elmandjra, Bitcoin’in de nasibini aldığı bu inişli çıkışlı fiyat hareketleriyle ilgili uzun vadede oyunun kurallarının değişeceğini ve Bitcoin’in bu noktada etkili olacağını savundu.

Elmandjra verdiği demeçte ayrıca Bitcoin’in 21 milyon tokenlik sınırlı arzı ile merkez bankaları ve itibari para birimlerine karşı rekabet etmesine izin veren merkeziyetsiz yapısına da değindi.

Ark Investment analisti “Özellikle dijital dünyadan fiziksel dünyaya geçiş yaparken geleneksel finans sistemlerinden ve geleneksel varlık sınıflarından bağımsız bir varlık olmak için bir silahlanma yarışı söz konusu” ifadelerini kullanarak önümüzdeki yıllarda kripto para birimlerinin kullanımının artacağını öne sürdü.

Michael Saylor’dan Benzer Bitcoin Fiyat Tahmini

Yassine Elmandjra’nın Bitcoin tahminleri özellikle kripto kışının yaşandığı bu dönemde fazla iyimser gibi görünebilir ancak kripto topluluğu içerisinde benzer düşüncelere sahip isimler karşımıza çıkıyor.

Eski MicroStrategy CEO’su ve Bitcoin yatırımcısı Michael Saylor da Elmandjra’ya benzer şekilde Bitcoin’in 1 milyon dolara ulaşabileceğini düşünüyor.

ABD’li girişimci mayıs ayında Bitcoin’in bir hedef fiyatı olmadığını ve milyonlara ulaşacağını öngördüğünü dile getirdikten bir ay sonra da kripto para biriminin “altından daha değerli” olduğunu söyleyerek yakın bir gelecekte büyük fiyat artışı yaşanacağını düşündüğünü ifade etmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

IMPT - 100x Potansiyelli Ön Satış

Puanımız

  • Karbon Ofsetli Kripto & NFT Projesi
  • Çevreye Duyarlı Yatırımcılar
  • Sektör İş Birlikleri, Güçlü Ekip
  • Şu An Ön Satışta (Birinci Aşama)
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.