Blok zinciri girişimi Ava Labs’in kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer, bir kripto fenomenine karşı açtığı 3 milyon dolarlık hakaret davasını kazandı.

Ava Labs’in kurucusu ve kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden Emin Gün Sirer, kendisine “Fetöcü” imasında bulunan “Kripto Emre” lakaplı Emre Aksoy’a açtığı davayı kazandı.

Davanın sebebi, kripto fenomeni Emre Aksoy’un Şubat 2021’de yayınladığı Youtube videosunda Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) ile Emin Gün Sirer’in bağlantılı olduğunu iddia etmesinden kaynaklandı.

Emre Aksoy, buna kanıt olarak da Sirer’in çalıştığı Cornell Üniversitesi’nin Pensilvanya’ya yakınlığını göstermişti.

Son duruşma tarihi olan 28 Nisan’da ABD bölge yargıcı Beth Bloom kararını verdi ve Emre Aksoy adlı kişinin 3 milyon dolar ceza ödemesine hükmetti. Cezanın 750 bin dolarlık kısmı Emin Gün Sirer’in itibar kaybı için olurken, 300 bin dolarlık kısmı ise Sirer’in aldığı güvenlik önlemleri ve tuttuğu korumalar içindi. Hâkim, Aksoy’un, başkalarına örnek olması için de ekstra 2 milyon dolar ceza ödemesi kararını verdi.

Koruma Tuttu, Tutuklanacağından Korktu

Emin Gün Sirer, duruşmada yaptığı açıklamada, iftira olmasına rağmen, ülkesine tutuklanma korkusuyla gittiğini belirtti. Ayrıca sosyal medya hesaplarını da kapamak ya da gizlemek zorunda kaldığını belirten Sirer, saldırı olması şüphesiyle de kendisine özel koruma tuttuğunu söyledi.

ABD’li yargıç Bloom, Sirer’in önceki ifadesinde “Maddi kayıpların yanı sıra itibarının da önemli ölçüde zarar gördüğünü ” söyledi.

Yargıç yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Davacı, davalının FETÖ üyesi olduğu yönündeki iddiaları nedeniyle girişte Türk makamları tarafından tutuklanacağı ve gözaltına alınacağı yönündeki haklı endişesi bulunuyordu. Bu sebeple de Türkiye’ye sık sık yaptığı seyahatler sırasında endişe ve korku yaşamıştır.”

Emre Aksoy’u Avukatı Terk Etti

Bu arada Sirer’in iddialarını reddeden Emre Aksoy’un avukatının da mahkeme sürecinde Aksoy’un avukatlık görevinden ayrıldığı belirtildi. Aksoy’un şu anda yeni bir avukatı bulunmuyor.

Öte yandan mahkeme kayıtlarında da Aksoy’un ifadeleri yer aldı. Dosyalara göre; “Kripto Emre” lakaplı kişi, Sirer’in FETÖ üyesi olduğuna inanmadığını ve bu konuda sadece şüpheleri olduğunu söylediğini dile getirdi.

AVAX’ta Büyük Kayıp Yaşadı

Bu arada Aksoy, Sirer’in terör örgütü bir gruba üye olduğunu söyleyerek, takipçilerini kısa vadeli AVAX satışına yönlendirdi. Sirer’e göre, bu iftira ona milyonlarca dolara mal oldu. Bu yönlendirme üzerine, AVAX fiyatı düşüş yaşandı. AVAX, 11 Şubat 2021’deki 55,51 dolarlık zirvesinden bu haberle birlikte yüzde 57’lik bir düşüş gerçekleşti.

Geçen hafta New York’taki bir blok zinciri konferansında konuşma yapan Sirer, düzenleyicilerin kodları okuyup denetleyebilme yetkinliğine erişene kadar endüstrinin olgunlaşmış sayılamayacağını belirtti.

Sirer’in bu yorumları, ABD’de kripto para sektörüne yönelik sıkı adımların atıldığı bir döneme gelmesi dikkat çekti.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.