AB Bankacılık Otoritesi EBA, kripto para mevzuatını düzenleyecek personel bulamadığından dolayı endişeli. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Avrupa Bankacılık Otoritesi Başkanı José Manuel Campa, “Yapmamız gerekeni yapmazsak sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağız.” dedi.

Financial Times’ın haberine göre, Avrupa Birliği’nin bankacılık düzenleyicisi, 2025 yılına kadar yürürlüğe girmesi beklenen yeni kripto kurallarını nasıl uygulayacağı konusunda henüz net bir adım atabilmiş değil.

Kripto alanında uzman bulma konusunda büyük endişe var

Avrupa Bankacılık Otoritesi Başkanı José Manuel Campa, kurumun henüz dijital varlıkları denetleme kapasitesine sahip olmadığını söyledi. Çarşamba günü Financial Times’ta yayımlanan röportajdaki verdiği demeçte Campa, AB’nin kripto paraların düzenlenmesine yönelik onayladığı kuralları denetlemekle görevli önemli bir rolde olduğunu belirtti. Bu sebeple, yeni kripto kurallarını uygulayabilecek alanında uzman personel bulma konusunda endişeli olduğunu dile getirdi.

‘2025’e kadar başka kullanımlara taşınmış ve dönüşmüş olabilir’

Başkan Campa ayrıca, “Söz konusu kripto kuralları 2025’te yürürlüğe girecek ancak üç yıl içinde kripto tahmin edemediğim başka kullanımlara taşınmış ve dönüşmüş olabilir.” ifadelerini kullandı.

José Manuel Campa buna ek olarak, Avrupa Bankacılık Otoritesi’nin (EBA) token teklifleri ve diğer dijital varlık yatırım ürünleri üzerindeki yetkisini kullanmaya hazırlıksız olabileceğini söyleyerek birçok düzenleyicinin genellikle “çok dinamik” bir kripto alanına ayak uyduramayacağını ima etti.

AB kısa süre önce, stabil paralara yoğun bir şekilde odaklanan ve 27 üye ülkenin tamamında uygulanacak olan Kripto Varlık Piyasalarının Düzenlenmesi (MiCA) mevzuatını sonuçlandırdı. Detayların yasalaşması için önünde daha uzun bir yol var. Yasallaştığı zaman süreci, bazı detayların ortaya çıkarılması ve daha fazla kuralın gelmesi takip edebilir.

‘Sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağız’

Habere göre Campa, “Endişem daha çok tanımladığımız riskin düzgün bir şekilde yönetildiğinden emin olmakla ilgili. Yapmamız gerekeni yapmazsak sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağız.” diye konuştu.

Avrupa Birliği, 2025 yılında kripto para birimlerine dair yürürlüğe girecek olan bir dizi kuralları kabul etmişti.

AB’nin önerdiği Kripto Varlık Piyasalarının Düzenlenmesi veya MiCA yasası uyarınca, EBA bir ödeme aracı olarak kullanılan “önemli” tokenleri ve geleneksel varlıklarla bağlantılı popüler tokenleri denetleyecek.

Mevzuat, EBA, Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasa Otoritesi’ne sanal varlık hizmeti sağlayıcılarının tedariğini yasaklama veya kısıtlama yetkisi vermesinin yanı sıra tokenlerin pazarlanması, dağıtımı veya satışı da dahil olmak üzere AB’nin 27 üye ülkesi arasında kripto düzenlemelerini uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor.

Birçok küresel düzenleyici, özel sektördeki bazı firmaların ayı piyasası ortasında çalışan sayılarını azaltmasının ardından, kripto alanında deneyime sahip personelin işe alındığını duyurdu. Konuya ilişkin olarak daha önce Amerika Birleşik Devletleri Finans Sektörü Düzenleme Kurumunun (FINRA) borsalardan ihraç edilen çalışanları işe almayı teklif ederek kripto izleme kapasitesini “güçlendirmeyi” planladığı bildirilmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.