Avrupa Merkez Bankası (ECB) yaptığı açıklamada, bankaların kripto varlıkları sunma şeklini uyumlu hale getireceğini bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, bankaların yeterli sermaye ve uzmanlığa sahip olmalarını sağlamak için kripto varlıkların sunumunun standart bir hale getirileceği bildirildi.

Binance ve Crypto.com gibi birkaç kripto şirketi, kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele için ulusal güvenlik önlemlerine uyduktan sonra İtalya, Fransa, İspanya, Yunanistan veya Almanya gibi AB ülkelerinde faaliyet gösterme izni aldı. Ancak AB genelinde lisanslama kuralları en erken 2023’ten itibaren geçerli olacak.

Avrupa Merkez Bankası (ECB), bankaların da kripto sektörüne dahil olmayı düşündüklerini ancak ulusal düzenlemelerin büyük farklılıklar gösterdiğini belirtti.

Almanya’da, belirli kripto faaliyetlerinin bir bankacılık lisansı şartına tabi olduğunun belirtildiği açıklamada ECB ayrıca, “Bugüne kadar birkaç banka bu lisanslı faaliyetleri yürütmek için yetkilendirme talebinde bulundu. ECB, bu çerçevede lisans taleplerinin değerlendirilmesini uyumlu hale getirmek için adımlar atıyor” dedi.

Risk Profiline Bakılacak

Deutsche Bank, UniCredit ve BNP Paribas gibi Euro bölgesi kreditörlerini direkt olarak düzenleyen ECB, kripto faaliyetlerinin bir bankanın ne kadar sermaye tutacağını belirleyen ‘risk profili’ ile tutarlı olup olmadığını araştıracaklarını belirtti.

ECB, ayrıca bir bankanın kripto varlıklardan kaynaklanan riskleri belirleyebilme kapasitesini ve yönetim kurulu üyeleri ile BT personelinin sektörde “sağlam deneyime” sahip olup olmadığını kontrol edecek.

İsviçre’deki Basel Komitesi’ndeki küresel düzenleyiciler, bankalarda kripto varlıklarının tutulması için belirli sermaye tamponları gerekliği üzerinde değerlendirmeler yapıyor. AB ayrıca bankaların sermaye gereksinimleri yasasını da gözden geçiriyor.

Yeşiller Partisi Milletvekili Ville Niinistö tarafından öne sürülen planlar şu anda uluslararası standart belirleyicisi olarak Basel Bankacılık Denetim Komitesi ile iş birliği içinde yapılıyor.

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Parti üyesi Ville Niinisto, varlıklarla desteklenmeyen Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin bir bankanın rezervlerindeki en yüksek kaliteli sermayeyi temsil eden 1. Seviye sermayesinin yüzde 1’ini geçmemesi konusunda da bir değişiklik önerdi.

Böyle bir üst sınırın yasallaşması için parlamentonun ve AB devletlerinin tam desteği gerekecek, bu da çok uzun bir süreç.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.