CryptoPunk koleksiyonunun en büyük dördüncü NFT satışı gerçekleşti. NFT satışlarının dibe vurduğu bir dönemde böyle bir satışın gerçekleşmesi sektörde oldukça moral verici olarak karşılandı.

Sektör verileri NFT satışlarında keskin bir düşüşe işaret ederken, bu tür varlıklar söz konusu olduğunda ilginin hacimden değere kaydığını gösteren çok sayıda bireysel satış görülüyor. Bazı koleksiyoncular ayı piyasasını ve düşük fiyatlı Ethereum’u dijital sanat eserlerinde nispeten iyi fırsatlar yakalamak için kullanıyor.

Bu satışlardan biri ise dün öğleden sonra gerçekleşti. CryptoPunk’ın #2924 kodlu NFT’si şaşırtıcı bir şekilde 3 bin 300 Ethereum karşılığında yani neredeyse 4,5 milyon dolara satıldı.

Speedphrase takma isimli NFT koleksiyoncusu tarafından satılan varlık, Şubat 2022’de 24 milyon dolara eşdeğer olarak 8 bin Ethereum’a satılan Punk’ın #8522 kod adlı koleksiyonunun satışından bu yana bir CryptoPunk NFT için şimdiye kadar verilen en yüksek fiyatlardan biri.

NFT Değerinde İki Senede Yüzde 6500 Artış

Dün satılan kapüşonlu maymun punk, 24 punk maymundan biri ve Larva Labs tarafından 2017 yılında oluşturulan toplam 10 bin punk arasında en nadir bulunan 38. punk olarak dikkat çekti. Bu özel CryptoPunks NFT’si en son Kasım 2020’de yaklaşık 71 bin 400 dolara karşılık gelen 150 Ethereum’a satılmıştı.

CryptoPunk NFT’leri Ayı Piyasasına Direnç Gösteriyor

Geçtiğimiz mart ayında, Bored Apes Yacht Club (BYAC) ve Mutant Apes Yacht Club (MAYC) NFT koleksiyonlarının yaratıcısı Yuga Labs, CryptoPunks’ın fikri özelliklerini Larva Labs’tan satın almıştı. Bunun sonucu olarak, Bored Ape Yacht Club NFT’lerinin taban fiyatı, 12 Mart’taki duyurudan sonraki geçen 24 saat içinde yüzde 25 oranında büyük bir artış kaydetmişti.

Bored Apes’in ilk kez fiyatta kontrolü ele geçirip Punk NFT’leri geride bıraktığı Aralık 2021’e kadar piyasayı yönetti. BAYC NFT koleksiyonunun taban fiyatı, 22 Aralık 2021’de OpenSea’de CryptoPunk’ın 52,8 Ethereum’unu geçerek 54 Ethereum’a ulaştı. BYAC’ın işlem hacmi, ocak ayında yedi gün içinde CryptoPunk’ın iki katına çıktı.

CryptoPunk NFT’leri ayı piyasasına dayanma konusunda etkileyici bir dayanıklılık sergilediği gözlemleniyor. Punks’ın işlem hacmi 10 Ağustos ile 11 Ağustos arasında yüzde 25 artarken, fiyatlar 75-100 Ethereum aralığında kalarak ortalama satış fiyatları 100 Ethereum oldu. Ethereum cinsinden 340 bin dolara satılan #8576 numaralı NFT, alım satım furyası sırasında en yüksek fiyata ulaşan NFT oldu.

QQL NFT’ler 17 Milyon Dolara Satıldı

Basında çıkan bazı haberlere göre, Tyler Hobbs ve Dandelion Wist’in QQL adlı üretken sanat projesi, 28 Eylül’de mevcut ayı piyasasına meydan okuyan bir başka önemli işlemle 17 milyon dolar değerinde NFT satışı gerçekleştirdi.

Hobbs’un Art Block Fidneza projesinde geçen yıl 1 milyon doların üzerinde satılan birkaç bireysel NFT bulunuyor. Dandelion Wist ise bu NFT’leri piyasaya süren Archipelago Art platformunun kurucu ortağı olarak biliniyor. Her biri, yaklaşık 18 bin 600 dolara karşılık gelen 14 Ethereum’dan toplam 900 Pass NFT’leri açık artırmaya çıkarıldı ve bundan 16,7 milyon dolar elde edildi.

Açık artırmada, başlangıç fiyatının 50 Ethereum’dan başladığı ve kademeli olarak 14 Ethereum’a düştüğü yenilikçi bir fiyatlandırma modeli kullanıldı. Bir Pass için 14 Ethereum’dan fazla ödeme yapanlar geri ödeme talep edebiliyorlar.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.