Kripto tarihinin en başarılı NFT koleksiyonu olan Bored Apes Yacht Club (BAYC), devam eden kripto kışına rağmen önceki sabah bir kez daha fırtınalar estirdi.

BAYC koleksiyonunun 232 numaralı ürünü 800 Ethereum gibi devasa bir fiyata satıldı. Bu haberin yazıldığı saate göre bu rakam yaklaşık 945 milyon dolara denk geliyor ki bu da bir süredir bir Bored Ape NFT’sinin en pahalı şekilde satın alımı anlamına geliyor. Hatta bu miktar, birkaç ay önce 777 Ethereum karşılığında satılan 5853 numaralı Brotherly Gold Fur Ape’i bile geride bıraktı. Altın kürklü Bored Ape olarak bilinen bu ürün, nadir NFT’lerden biri olarak biliniyor.

Söz konusu satış sonucunda Bored Apes’te ikinci kez bir heyecan oluştu. NFT Price Floor’a göre, BAYC’nin ortalama satışları son yedi günde yüzde 29 oranında arttı. Bunun da ötesinde, orijinal Signs Bored Apps 35 Ethereum’a satıldığı için en düşük satış yüzde 34 bin arttı. Bu da FTX borsasının çöküşünden hemen sonra ikincil piyasalarda 1-2 Ethereum’a satılan indirimli Bored Apes NFT’den önemli ölçüde daha fazla gözüküyor.

Bored Apes Maymunları FTX Çöküşünden En Çok Etkilenenler Arasında

Kripto kışının en çok zarar verdiği dijital varlıklar arasında Bored Apes de yer alıyor. Dijital primat NFT koleksiyonunun arkasındaki şirket olarak bilinen Yuga Labs, kayıt dışı arzlar nedeniyle SEC ile sorun yaşıyor. Bunun da ötesinde, Anonymous Hacker Grubu’nun Bored Apes’in ahlaki davranışlarından memnun olmadığı ve onlara sert bir uyarı mesajı gönderdiği iddia ediliyor.

Buna ek olarak, Bored Ape NFT avatarlarından derlenen ilk Metaverse grup ilk albümlerini çıkarmaya hazırlandığından, Bored Apes’in önünde dört gözle beklediği birçok şey bulunuyor.

Bored Apes grubu KINGSHIP, BAYC’nin müzik dünyasına yaptığı en son girişim. Daha önce, Bored Ape NFT’lerin ‘gururlu’ sahipleri olan dünyaca ünlü rap şarkıcıları Snoop Dogg ve Eminem daha önce BAYC temalı bir video yayınlamıştı. Öte yandan Snoop Dogg, Kaliforniya’nın Los Angeles şehrinde Bored Ape temalı bir tatlı dükkânı açmak için hazırlıklar yapıyor.

NFT’ler Kripto Kışına Rağmen Hiç Olmadığı Yaygınlaşıyor

Ayrıca, kripto piyasasında var olan bu aşırı koşullara rağmen, Bored Apes NFT ana akım tarafından daha önce hiç olmadığı kadar bir ana akım takdir görüyor.

NFT meraklıları BAYC’ye fiyatının çok altında katılma fırsatından yararlanırken, dijital primatları destekleyen topluluğun oldukça sağlam olduğu görülüyor.

Bu arada en son 1 milyon dolar civarında satılan BAYC NFT’si 1 Ekim’de 777 ETH’ye satılan (o günkü fiyatıyla 1,02 milyon dolar) 8585 numaralı NFT’siydi.

Son olarak, blok zinciri teknolojisinin gerçek dünyada ne kadar hızlı benimsendiği düşünüldüğünde, Bored Ape’nin 4081 numaralı ürününün Art Basel Uluslararası Sanat Fuarı’nda sergilenecek olması sürpriz değil.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.