Kripto borç verme platformu Babel Finance, 280 milyon dolar para kaybettiğini açıkladı. Açıklama, müşterilerin para çekme işlemlerini dondurma kararı alınmasının ardından yalnızca bir ay sonra geldi.

Babel Finance 280 Milyon Doları Nasıl Kaybetti?

Son zamanlarda endişe verici sayılardaki kripto şirketinin, müşteri fonlarını kullanarak kaldıraçlı işlemler yaptığı ortaya çıkıyor.

Piyasanın, yılın ilk yarısında serbest düşüşte olması çok sayıda teminat tamamlama çağrısına ve tasfiyeye yol açarken bu durum, firmaların alacaklılarına geri ödeme yapabilmek için müşterilerinin para çekme işlemlerini askıya almasına neden oldu.

Hiçbir hatası olmayan binlerce kişinin omzuna binen yük ve sektörün içerisinde bulunduğu belirsizlik ve kargaşa hali, yatırımcılarda tahmin edildiği üzere olumlu yankılar uyandırmadı.

Son gelen açıklamalarda Hong Kong merkezli Babel Finance’in de aynı akıbete uğradığı bildirildi.

İddiaya göre kripto borç verme platformu yetkili yatırım ekibine, yüksek kaldıraçlı ve korunmayan pozisyon açmada kullanılmak üzere “sınırsız” sayıda fon sağladı.

Ardından gelen savaş haberleri, küresel piyasalardaki belirsizlik ve enflasyonun 40 yılın zirvesine çıkması, piyasaların çökmesine neden oldu.

Haziran ayı boyunca Babel Finance, çok sayıda yatırım hesabında milyonlarca dolarlık zarara yol açan zorunlu tasfiyeyle karşı karşıya kaldı.

Üst üste yaşanan darbeler ve yanlış kararlar sebebiyle şirket, 8 bin Bitcoin ve 56 bin Ethereum kaybederek bu yazı yazıldığı esnadaki değeriyle yaklaşık 280 milyon dolarlık zarar etti.

Babel’in yeniden yapılanma belgesine göre bu işlemlerin çoğu şirket sistemlerine kaydedilmediğinden herhangi bir risk kontrol strateji de uygulanmadı.

Yeniden yapılanma belgesi ile ilgili yorum yapmaktan kaçınan bir şirket sözcüsü konuyla ilgili olarak “Şirketimiz sektörde yaşanan bu zor dönemde müşteriler, yatırımcılar, diğer paydaşlar ve danışmanlarla yakın bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaların, tüm taraflar için tam bir iyileşme ve değer maksimizasyonu açısından en doğru yol olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Yakın geçmişte yaşanan Celcius ve Terra’nın çöküşü sektördeki yatırımcıların zihninde hala oldukça taze. Babel Finance kayıplarının, müşteri fonlarını kullanarak işlem yapan büyük kripto şirketlerinin yol açtığı son çöküş olmasını umuyoruz.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.