Bahamalar’ın mali düzenleyicisi, iflas başvurusunda bulunan FTX’in sistemlerine yetkisiz erişim elde ettiği iddialarına karşılık FTX varlıkları için en doğru kararı verdiklerini savundu.

FTX kripto para borsasının iflasıyla ilgili davanın ilk duruşması dün gerçekleştirildi ancak Bahamalar ve FTX yönetimi arasındaki gerginlik halen devam ediyor gibi görünüyor.

Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu (SCB), dün – 24 Kasım’da yaptığı bir açıklamada, FTX kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried’in 11 Kasım tarihinde istifa etmesinden sonra CEO’luğu devralan John Ray’in, SCB’nin “aşırı ve yanlış iddialar” doğrultusunda hareket ettiği konusunda yanlış yorumda bulunduğunu söyledi.

Bahamalar mali düzenleyicisi, 17 Kasım’da düzenlenen Bölüm 11 iflas belgeleri ile Ray’in yaptığı FTX’in nasıl yürütüldüğüne ilişkin sert incelemesinin, SCB’nin aksiyonunu haklı çıkardığını belirtti.

SCB Ray’in yaptığı analizin, “Komisyonun dijital varlıkları güvence altına almak için hızlı harekete geçmesindeki bilgeliği güçlendirdiğini” söyledi.

Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu’nun söz konusu açıklamaları, iki farklı mahkemeye taşınan FTX iflas davası dosyalarının birleştirilme işlemlerinin yapıldığı bir dönemde geldi ve iki taraf arasındaki gerginliğin devam ettiği şeklinde yorumlandı.

Bahamalar FTX Davasını Devretti Ancak Gerginlik Bitmedi

FTX Trading LTD avukatları, 17 Kasım’da yaptıkları bir başvuru ile New York’taki Bölüm 15 iflas başvurusu işlemlerinin Delaware’e devredilmesi çağrısında bulunmuştu. Talep, daha önce New York Güney Bölgesi ABD İflas Mahkemesi’ne başvuruda bulunan ve 10 Kasım’da SCB tarafından geçici tasfiyeye alınan şirketin Bahamalar birimi olan FTX Digital Markets LTD’yi ilgilendiriyordu. Bölüm 15 iflas başvurusu, borçlunun varlıkları ve işlerinin yabancı bir mahkemenin kontrolü altında olduğu anlamına gelen bir yasa kapsamına giriyordu.

FTX yönetimi transfer talebinde Bahamalar hükümeti yetkililerini, Borçluların dijital varlıklarını elde etmek amacıyla yetkisiz bir şekilde FTX sistemlerine erişmekle suçlamış ve güvenilir kanıtlara sahip olduklarını iddia etmişti.

Bahamalar mali düzenleyicisi tarafından atanan tasfiye memurları, bu hafta başında Bölüm 15 iflas başvurusu davasını talep üzerine Delaware’e devretmeyi kabul etti ancak SCB, komisyonun dijital varlıklara el konulması konusunda yanlış hareket ettiği yorumlarını sert bir dille eleştirdi.

Komisyon yaptığı son açıklamada FTX’in bu iddialarına yanıt olarak “Bölüm 11 borçlularının, güvenilmez bilgi kaynakları olarak nitelendirdikleri ve potansiyel olarak tehlikeye atılmış bireyler olarak tanımladıkları kişilerin beyanlarına güvenmeyi seçmiş olmaları endişe vericidir.” dedi.

SCB, dijital varlıkların yapısı ve/veya bilgisayar korsanlığı gibi risklerden dolayı Bahamalar Anayasa Mahkemesi’nden FTX’e ait tüm dijital varlıkların komisyona aktarılmasını talep etmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.