5G’nin tam anlamıyla uygulanmasına daha yıllar bulunmasına rağmen Beyaz Saray, 6G kablosuz teknolojisi için hazırlıklara başladı.

Çin’in telekomünikasyon endüstrisindeki hızlı ilerlemesine ilişkin endişeler söz konusu olurken ABD hükümeti, Washington’a gelecekte teknolojik bir avantaj sağlamak amacıyla 6G ağlarının konuşlandırılması için harekete geçti.

CNN’in haberine göre ABD yetkilileri, Beyaz Saray’ın geçtiğimiz cuma günü 6G ağları için stratejiler geliştirmek üzere kurumsal liderleri, teknoloji sektörünün ileri gelenlerini ve akademik camianın uzmanlarını bir araya getirdiğini aktardı.

Yetkililer ayrıca 5G’nin tanıtımından çıkarılan dersleri tartıştıklarını ve bunlardan birinin, yeterli sayıda kullanıcı söz konusu değilse en hızlı veri ağını kurmanın faydasız olduğunu belirtti.

6G teknolojisinin geliştirilmesine henüz yıllar olsa da Biden yönetiminin hem ulusal güvenlik hem de genel ekonomi için çok önemli olacak geleceğin teknolojilerini dikkatlice planlamak istediği ifade edildi.

ABD Hükümeti’nden 6G Teknolojisi Hamlesi

Düzenlenen basın toplantısında konuşan ve bu konuya erkenden bakmaya başlamanın şart olduğunu belirten ABD hükümeti güvenlik yetkilisi, Beyaz Saray’ın erken müdahale ve dayanıklılığın önemi hakkında 5G’den gerekli dersleri almak ve bunu, performans, erişebilirlik ve güvenliği optimize eden bir 6G ağı geliştirmek için kullanmak istediğini söyledi.

Biden’ın Siber ve Gelişmekte Olan Teknolojiden Sorumlu Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Anne Neuberger ise toplantıda, düzenlenen çalıştayın amacının “bu alanda liderlik edebilmemizi sağlamak için teknolojiyi ve politikayı nasıl doğru hale getirdiğimizi konuşmak” olduğunu söyledi.

Neuberger ayrıca şimdilik “jürinin 6G’nin nasıl görüneceğine dair hâlâ karar vermediğini” sözlerine ekledi.

6G Teknolojisinde Çin ve ABD Çekişmesi

Çin, uzayda 6G frekans aralığının etkinliğini test etmek amacıyla potansiyel 6G teknolojisi adaylarını içeren deneysel bir uyduyu 2020 yılında başarıyla fırlatmış ve 6G teknolojisi yarışına üç yıl önce başlamıştı.

Diğer taraftan Çin ile 5G teknolojileri patentleri ile ilgili rekabete giren Güney Kore, 6G hizmetini 2028 yılında başlatmayı planladığını söylemişti.

Biden yönetiminin de bu yarışta geri kalmak istemediği açıkça görülürken ABD yetkililerinin vakit kaybetmeden 6G teknolojisi ile ilgili harekete geçmesi dikkat çekti.

6G’nin nasıl şekilleneceği belirsiz olsa da ABD yönetimi, yapay zeka, son teknoloji yazılım gibi unsurları birleştirerek sağlık, enerji, ulaşım, su ve tarım gibi alanlarındaki uygulamaları desteklemek için daha hızlı ağlar kurabilmeyi öngörüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.