Binance kripto para borsası, FTX’in iflası döneminde başlattığı 1 milyar dolarlık iyileştirme fonunda değişikliğe gittiğini açıkladı. Binance, BUSD’yi bırakarak Bitcoin Ether ve BNB’ye dönüştüreceğini söyledi.

Kripto endüstrisinde hareketli günler yaşıyor. Silicon Valley Bank iflası ve Signature Bank’ın kapatılması özellikle stablecoinler başta olmak üzere kripto paraların rezerv varlıklarının güvenliğini gündeme getirdi. Yeni bir karar alan Binance kripto para borsası ise 1 milyar dolar değerindeki “iyileştirme fonu”nun muhteviyatını değiştireceğini açıkladı.

Binance BUSD’yi Bıraktı ve BTC, ETH ve BNB’ye Döndü

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Binance CEO’su Changpeng Zhao CZ, Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderide fonun artık BUSD içermeyeceğini belirtti. CZ, fonun bundan sonra Bitcoin, Ethereum ve BNB’den oluşacağını söyledi.

CZ attığı tweet’te, “Stablecoinler ve bankalarla ilgili değişiklikler göz önüne alındığında Binance, BUSD’den kalan 1 milyar dolarlık iyileştirme fonunu BTC, BNB ve ETH dahil olmak üzere native kriptoya dönüştürecek. Zincir üzerinde bazı son hareketleri gerçekleşecektir.” dedi. CZ’nin paylaşımının sonuna “Şeffaflık” kelimesini ekleyerek açıklık vurgusu yaptığı görüldü.

CZ’nin ayrıca kripto meraklılarının takibini yapabilmesini sağlayan Etherescan adresi paylaştığı kaydedildi.

Binance CEO’sunun paylaşımından kısa bir süre sonra 985 milyon doların üzerinde BUSD’nin Binance borsasına gönderildiği aktarıldı. BUSD’lerin bu 3 kripto para birimin çevrileceği belirtildi.

CZ’nin söz konusu işlemle ilgili “15 saniye sürdü ve 1,29 dolara mal oldu” dediği de görüldü.

Silicon Valley Bank İflası Kripto Endüstrisini Etkiledi

Binance’in söz konusu hamlesi, ABD Merkez Bankası’nın daha geniş bir ekonomik etki yaratacağından korkulan Silicon Valley Bank müdahalesiyle aynı zaman denk geldi.

Ülke tarihindeki en büyük ikinci çöküş olarak adlandırılan Silicon Valley Bank iflası sonrasında ABD Hükümeti, mevduatların korunması için müdahale kararı almış ve bir Banka Vadeli Finansman Programı oluşturulacağının bilgisini vermişti.

Bir başka açıklama ise Paxos’tan gelmişti. BUSD ihraççısı konumunda olan ve geçtiğimiz haftalarda New York düzenleyicisinin uyarısıyla BUSD basımını durduracağını açıklayan Paxos şirketi de gece saatlerinde, kapatılan Signature Bank’ta 250 milyon doları olduğunu açıklamıştı.

Yine Coinbase, Signature Bank’ta 240 milyon doları bulunduğunu duyurmuştu.

Silicon Valley Bank iflası gündemi meşgul etmeye devam ederken çöküşün büyük çaplı bir bankacılık krizini tetikleyebileceğinden korkuluyor.

İlgili Haberler ve İçerikler