Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ilk Terra Luna Classic LUNC yakımını tamamladı. Tüm LUNC spot ve marjin işlem çiftlerinden elde edilen işlem ücretlerinde 1,86 milyon dolar değerinde yakım gerçekleştirildiği belirtildi.

Binance geçtiğimiz hafta bir son dakika kararı ile LUNC işlemlerinden gelen tüm işlem ücretlerinin yakımını gerçekleştireceğini duyurmuştu. 

Dün yaptığı açıklamada kripto para borsası devi, 21 Eylül ila 1 Ekim tarihleri arasında 1 milyon 863 bin dolar değerinde işlem ücreti elde edildiğini ve bunların hepsinin yakımının tamamlandığını belirtti. Yakılan miktar, 5 milyar 595 milyon 907 bin LUNC’a karşılık geliyor.

Bundan sonra gelecek ikinci yakım periyodunun 2-8 Ekim tarihleri arasını kapsaması beklenirken bu dönemde elde edilen işlem ücreti gelirlerinin yakımına dair ayrıntılar 10 Ekim’de topluluk ile paylaşılacak.

Binance, internet sitesi üzerinden yapacağı duyurular ile gelecek LUNC yakım işlemlerinin detaylarını da aktarmaya devam edeceğini belirtti. Yakılacak LUNC miktarı, USDT cinsinden eşdeğeri ve zincir üstündeki işlem kimliğiyle ilgili gelişmeler bir sonraki duyuruya kadar her hafta güncellenecek.

Kripto para borsası daha önce LUNC işlemleri için uygulanacak yakma mekanizmasının kullanıcıların isteğine bağlı olacağını ve otomatik bir yakım uygulanmayacağını duyurmuş ancak topluluktan gelen tepkiler sonrasında bu planı iptal etmişti.

https://www.business2communityturkey.com/haberler/terra-luna-coin-yorum-4-ekim-2022-05063

Binance’in Yakım Kararı Topluluğu İkiye Böldü

LUNC topluluğunun talebi doğrultusunda gerçekleştirilen yakım işlemleri sonrasında topluluğun ikiye bölündüğü gözlerden kaçmadı. Topluluğun bir kısmı Binance’e teşekkür niteliğinde paylaşımlar yaparken diğer bir grubun tepkilerini dile getirdiği görüldü.

Binance’in kararını destekleyenlerden biri olan ve LunaBurnTracker isimli yakım işlemlerini takip eden bir hesap, Binance’in tokenleri LUNC yakma adresine gönderdiğini doğruladı.

@LUNCDAO isimli kullanıcı, 2 milyon dolar değerindeki yaklaşık 6 milyon LUNC tokenin yakıldığını belirtirken, yakma işlemini kapsayan haftanın işlemler bakımından düşük hacimli olduğunu ve işlem hacmi arttıkça yakılan token miktarının da artacağını dile getirdi.

Konuya sıcak bakmayan topluluk üyeleri ise LUNC tokenin toplam arzını 7 trilyon civarında azaltmak için yeterli tokenin yakılmasının epey zaman alacağını belirtti.

Bir Twitter kullanıcısı, arzın bu hızla 10 milyara düşürülmesinin 15 yıl alacağına dikkat çekerken “8 yılın üzerinde bir sürecin mantıklı gelmediğini” söyledi.

FatMan Terra isimli kullanıcı ise bu parayla “yararlı ürün/araç oluşturmak için bir geliştirici ekibin işe alınabileceğini” söyleyerek yakma fikrini “saçma” olarak nitelendirdi.

Yakma işlemi kararının açıklanması sonrasında büyük artış gösteren LUNC fiyatının, yakma işlemlerinin gerçekleştirilmesi sonrasında performansının etkilenmediği de kaydedildi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.