İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in İspanya, Fransa, Polonya ve İtalya’daki piyasalarından 12 gizlilik merkezli kripto para birimini listeden çıkardığı bildirildi. 26 Haziran 2023 tarihinden itibaren, bu dört ülkede ikamet eden kullanıcılar artık Binance’in alım satım platformunda bu gizlilik coin’lerini satın alma ya da alım satım yapma seçeneğine sahip olmayacak.

Binance kısa bir süre önce Fransa, İspanya, İtalya ve Polonya’daki müşterilerine e-posta yoluyla 12 farklı gizlilik coin’ini bu pazarlardan kaldırmayı planladığını bildirdi. Listeden çıkarılacak gizlilik tabanlo kripto paralar arasında Dash (DASH), Verge (XVG), Beam (BEAM), Monero (XMR), Navcoin (NAV), Firo (FIRO), Horizen (ZEN), Secret (SCRT), Zcash (ZEC), Pivx (PIVX), Decred (DCR) ve Mobilecoin (MOB) yer alıyor.

Yasal Gereklilikler Sebebiyle Gizlilik Tokenleri Sunulamıyor

Fransız müşterilere gönderilen bir e-postada, “Yerel yasal gereklilikler nedeniyle Binance artık Fransa’da gizliliği artırılmış kripto para birimleri sunamamaktadır.” denildi. Bildirimde, “26 Haziran 2023 tarihinden itibaren, Fransa’da ikamet eden kullanıcılar artık platformumuzda belirli gizlilik coin’lerini alıp satamayacaklar.” sözleri de eklendi.

Gizlilik Coin’leri Düşüş Yaşıyor

Haberin duyurulduğu çarşamba günü, önde gelen gizlilik coin’leri ABD doları karşısında yüzde 3,2’lik bir değer düşüşü yaşadı. Mevcut tüm gizlilik coin’lerinin birleşik piyasa değeri şu anda yaklaşık 5,73 milyar dolar seviyesinde bulunuyor ve Monero (XMR) başı çekiyor. XMR bugün yüzde 3’ten fazla bir kayıp yaşarken, piyasa değerine göre ikinci en büyük gizlilik coin’i olan DASH yüzde 4’lük bir düşüş seyrediyor. Ancak, bu kayıplara rağmen, piyasa değerine göre ilk beş gizlilik coin’i, yedi günlük istatistiklere göre olumlu performans sergiliyor.

Düzenleyici Baskılar Ve Endişeler Birçok Gizlilik Tokenini Etkiledi

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve terörle mücadele finansmanı endişelerini gerekçe göstererek gizlilik odaklı kripto paraların ve diğer kripto gizlilik araçlarının benimsenmesine aktif olarak karşı çıkıyor.

Gizlilik coin’leri geçmişte birçok kez düzenleyici kaygılar nedeniyle listeden çıkarılma durumlarıyla karşılaşmıştı. 2021 yılında, Güney Kore’deki önde gelen kripto para borsaları, en iyi gizlilik coin’lerinden birkaçını platformlarından kaldırma kararı almıştı. Eylül 2022’de, büyük kripto borsası Huobi, düzenleyici baskıları gerekçe göstererek Monero gibi yedi gizlilik parasına desteğini sonlandırmıştı. Bu eğilim 2018 yılında Japonya’da da görülmüş ve 2019 yılında kademeli olarak çeşitli Asya ülkelerine yayılmıştı. Binance’in gizlilik tokenlerini listeden çıkarmasına ilişkin son haberler, Kanada pazarından çekilmesinin ve Avustralya pazarlarında yerel bir ödeme sağlayıcısıyla yaşadığı zorlukların ardından geldi. Daha önce, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yetkililer de büyük kripto mikseri Tornado Cash’in kullanımına yaptırım uygulamıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.