Kripto para borsası Binance, Bitcoin Lightning Network’ün BTC çekme ve yatırma platformuna entegrasyonunu tamamladı.

Binance tarafından 17 Temmuz’da yayımlanan bir blog gönderisinde Bitcoin Lightning Network entegrasyonunun tamamlandığı ve bu sayede borsa kullanıcılarının artık BTC çekme ve yatırma işlemleri için 2. katman ölçekleme çözümünü kullanabilecekleri belirtildi.

Kullanıcılar, Bitcoin çekme veya yatırma için artık bir seçenek olarak “LIGHTNING”i tercih edebilecek. Diğer seçenekler arasında BNB Smart Chain (BEP-20), Bitcoin, BNB Beacon Chain (BEP2), BTC (SegWit) ve Ethereum ERC-20 bulunuyor.

Müjdeli haber, Binance’in Bitcoin Lightning Network’ü entegre etme planlarını açıklamasının ardından bir aydan daha kısa bir süre sonra geldi.

Kripto para borsası, BTC ağı gas ücretlerindeki son artışın neden olduğu bir bekleyen işlem silsilesi sebebiyle BTC çekimlerini geçici olarak duraklatma kararı almak zorunda kaldıktan sonra, Lightning Network’ün entegrasyonuna ilk kez Mayıs ayında işaret etmişti.

Şirket, kullanıcıların Binance’in kendi Lightning düğümlerini fark etmesinden kısa bir süre sonra 20 Haziran tarihinde Lightning Network entegrasyonu için çalıştığını doğrulamıştı.

Bitcoin Lightning Network Nedir?

Entegrasyonunun tamamlanması ile Binance, Bitcoin Lightning Network’ü benimseyen diğer önemli borsalar olan Bitfinex, River Financial, OKX, Kraken ve CoinCorner’a katılmış oldu.

Lightning Network, Bitcoin ağında katman-2 çözümü olarak çalışan bir ağ olarak Bitcoin ana ağından daha hızlı ve ucuz işlem yapılmasına imkan tanıyor.

Bu yenilikçi teknolojiden yararlanmak için harekete geçen ve süreci kısa sürede tamamlayan Binance, entegrasyon sayesinde kullanıcı deneyimini geliştirmeyi ve platformdaki Bitcoin çekme ve yatırma süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Binance’in Bitcoin Lightning Network entegrasyonu ile ilgili paylaştığı Sık Sorulan Sorular bölümünde, “Bitcoin Lightning Network işlemleri, madencilerin onayını gerektirmediği için neredeyse anında gerçekleşir. Ödemeler saniyeler hatta milisaniyeler içinde halledilebilir.” ifadelerine yer veriliyor.

İşlem verimliliğini önemli ölçüde artıran Bitcoin Lightning Network entegrasyonu sonrasında kullanıcıların neredeyse anlık olarak ve düşük maliyetlerle işlem gerçekleştirmesinin mümkün olacağı belirtiliyor.

Açıklamada Binance ayrıca, kullanıcıların gizliliğini koruyabilecek blok zincirindeki bireysel işlemler hakkında bilgi verilmediğini de vurgulanıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.