Binance’in CEO’su Changpeng Zhao yaptığı açıklamada, para çekme işlemlerinde keskin bir artış yaşanmasından ve bazı stablecoin işlemlerinin durdurulmasından bir gün sonra, çıkan fonların döndüğünü ve durumun istikrara kavuşmuş gibi göründüğünü söyledi.

Dün blok zinciri veri firması Nansen, Binance’in son 24 saat içinde 1,9 milyar dolarlık para çekme işlemi gördüğünü ve borsanın USDC stablecoin’inin para çekme işlemlerini “geçici olarak durdurduğunu” söylemişti.

CEO Changpeng Zhao paylaştığı tweet’inde “Durum istikrara kavuşmuş görünüyor. Dün işlediğimiz en yüksek para çekme işlemi değildi, hatta ilk 5 bile değildi.” diye yazdı.

24 Saat İçinde Yaşanan En Büyük Günlük Çıkış

Nansen verilerine göre, Ethereum blok zincirine dayalı tokenlerden çekilen 1,9 milyar dolarken 13 Haziran’dan bu yana 24 saatlik bir süre içinde gerçekleşen en büyük günlük çıkışa işaret ediyor.

Bilindiği üzere haftanın ilk günü Reuters’in özel haberinde, ABD Adalet Bakanlığı’nın lider kripto borsası Binance’e olası kara para aklama ve cezai yaptırım ihlalleri nedeniyle dava açabileceği bildirilmişti. Bu haberin ardından dünyanın en büyük kripto para borsasından çıkışlarda büyük bir artış yaşandı. Reuters’e demeç veren kaynaklar soruşturmanın 2018 yılında başladığını, Binance’in ABD’nin kara para aklamayı önleme yasaları ve yaptırımlarına karşı uyumuna odaklandığını söyledi.

Borsadan Çıkışlar 3 Milyar Doları Geçti

Bu haberin ardından dev kripto para borsasından yüklü miktarlarda çıkış yaşandı. Girişler ise 1,1 milyar doların üzerinde gerçekleşti. Nansen daha sonra, kullanıcıların salı gününe kadarki yedi gün içinde 3,7 milyar dolar kripto para çektiğini de verilerine ekledi.

Binance dün yaptığı açıklamada, para çekme taleplerini karşılamak için her zaman “fazlasıyla yeterli fona” sahip olduklarını ileri sürdü. Borsanın bir sözcüsü, “Binance’teki kullanıcı varlıklarının tamamı 1:1 oranında desteklenmektedir ve Binance’in sermaye yapısı borçsuzdur.” ifadelerini kullandı.

Binance Haberleri Endişe Yarattı

Borsanın yasal baskılarla karşı karşıya kalması ve yaşanan belirsizlikler de endişe yaratmaya başladı. Reuters söz konusu haberinde; ABD Adalet Bakanlığı savcıları arasındaki bölünmelerin Binance’in ABD kara para aklamayı önleme yasalarına ve yaptırımlarına uyumuna odaklanan bir ceza soruşturmasının sonuçlanmasını geciktirdiğini ortaya koydu. Bu sebeple, haberin duyurulmasından sonra Binance’in kendi BNB tokeninde yaklaşık yüzde 4’lük bir düşüş gerçekleşti. Bu makalenin yazıldığı saat itibarıyla, BNB tokeninin yönünü yukarı çevirdiği ve son 24 saatte yaklaşık yüzde 2’lik bir artışla 274 dolar fiyat seviyesinde seyrettiği görülüyor.

CZ’ye Göre Oluşturulan FUD ‘Stres Testi’ Getirdi

CZ takma adıyla tanınan Binance CEO’su Changpeng Zhao, olumsuz olarak algılanan haberlerle ilgili olarak kriptoda sıklıkla bahsedilen “korku, belirsizlik ve şüphe” kısaltmasını kullanarak “FUD, ‘stres testi’ getirdi ve bu da testi geçen borsalar için güvenilirlik oluşturmaya yardımcı oldu.” dedi.

Binance ve iflas eden eski rakibi FTX gibi kripto borsaları, müşteri mevduatlarını nasıl ele aldıkları konusunda düzenleyiciler tarafından yakından inceleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.