Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao, yaptığı açıklamalarla piyasadaki endişeleri yatıştırır bir görüntü veriyor.

Rakip borsa FTX’in çöküşünden bu yana, piyasa riskten uzak bir duyarlılıkla seyrini sürdürüyor. Son duruma bakıldığında, yatırımcılar borsalardan para çekip güvenli liman olarak kabul edilen varlıklara yeniden yatırım yapıyor gibi görünüyor.

Özellikle cumartesi günü bile, büyük kripto para birimleri yine dengesiz bir şekilde işlem gördü. Tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri bir gün önce yüzde 1’den fazla düşerek 828,27 milyar dolara geriledi. Buna karşılık, kripto para piyasasının toplam hacmi önceki yirmi dört saat içinde yüzde 47 oranında düşerek 48,87 milyar dolara ulaştı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, yaptığı bazı yorumlarla piyasadaki endişeyi hafifletmeye çalışıyor gibi görünüyor.

“Kripto Sektörü Kötü Bir Yılın Ardından Daha Sağlıklı”

Binance CEO’su Chanpeng Zhao, sektörün artık “daha sağlıklı” olduğuna ve 2022’nin “kötü” bir yıl olması nedeniyle 2023’ün 2022’den daha fazla başarı getireceğine inanıyor. Zhao, Atina’da Binance tarafından düzenlenen bir etkinlik sırasında piyasanın yakında toparlanmaya başlayacağını belirten bir tahminde bulundu.

Atina’daki söz konusu Binance etkinliğinde açıklama yapan Zhao, “Bana göre 2022 çok kötü bir yıldı ve geçtiğimiz son altı ayda çok fazla şey olup bitmiş gibiydi. Piyasa şu anda çok daha iyi durumda.” ifadelerini kullandı. Zhao’ya göre, piyasa bir bütün olarak artık daha güçlü ve iyileşme bekliyor.

Aynı zamanda CZ takma adıyla tanınan Zhao,”Bizim için işin püf noktası sektörü izlemek ve trend ne olursa olsun onu desteklemeye çalışmaktır.” dedi.

Binance CEO’su, FTX’in çöküşünün ardından zor günler yaşayan kripto para firmaları için bir kurtarma fonunu piyasaya sürdükten sonra eski rakibine yönelik eleştirilerini de geri çekmedi.

FTX Borsasının İflası

Bilindiği üzere, kripto para milyarderi Sam Bankman-Fried bir hafta içinde sektör kahramanından kötü adama dönüşmüştü. FTX CEO’su, 32 milyar dolarlık şirketi iflas edince servetinin büyük bir kısmını kaybetmişti. Bu durum sonucunda borsa sırasıyla, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Adalet Bakanlığı’nın incelemelerine maruz kalmıştı.

Bankman-Fired’in imparatorluğu, mevduatlardaki bir akışın kripto borsası FTX’i 8 milyar dolarlık bir açıkla karşı karşıya bırakmasıyla çökerek firmanın iflas başvurusunda bulunmasına neden olmuştu. Bankman-Fired ayrıca, daha önce John Pierpont Morgan ve Warren Buffett gibi finans devleriyle karşılaştırılmıştı.

Bunun doğrudan bir sonucu olarak, çok sayıda kripto şirketi şu anda istikrarsız durumda ve teknolojiye ilişkin şüphecilik tohumları ekilmiş gibi görünüyor.

FTX’in İflasından Sonra Zhao’nun Gösterdiği Çabalar

Zhao’dan alıntı yapacak olursak, “Madoff gibi FTX de bir dolandırıcı. Bu bir saadet zinciri, bu bir yalan.”

FTX nedeniyle, tüm işletmelerin yozlaşmış olduğu şeklinde bir genelleme yapmanın şu durumda adil olmadığı görülüyor. Bu nedenle Binance, borsanın mali açıdan istikrarlı olduğunu göstermek amacıyla tercih edilen para birimi olarak Bitcoin ile başlayarak rezerv kanıtı yöntemini tanıttı. Binance borsasının Bitcoin rezervleri ve hesap bakiyeleri kamuoyuna açıklandı.

Kullanıcıları tarafından toplam 575 bin 742 Bitcoin tutulurken, şirket 6 bin 743 Bitcoin’lik bir marjla 582 bin 485’lik bir Bitcoin rezervi olduğunu iddia ediyor. Ayrıca Binance’in müşterilerine Bitcoin varlıklarının gerçekliğini kontrol edebilecekleri bir sayfaya da bağlantı sağladığı görülüyor.

Zhao, Binance’in güçlü bir konumda olduğuna inanırken şirketin kârını maksimize etmekten ziyade piyasanın büyümesine katkıda bulunmakla ilgileniyor. Dev borsanın CEO’su, “Bugün yeterli fonumuz var. Kâr marjımızı artırmak şu anda en önemli önceliğimiz değil. Sürdürülebilirliği korumayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Düşüşü Satın Almak İçin Uygun Zaman”

CZ buna ek olarak, bir yıl önce girişimlerin değerlemelerinin çok yüksek olduğuna ve bu değerlemelerinin o zamandan beri yerini daha makul olanlara bıraktığına dikkat çekiyor. Piyasa, bu tür çabaların piyasa duyarlılığında bir iyileşmeye katkıda bulunacağını ve bunun da kripto para birimleri için daha yüksek fiyatlar getireceğini umuyor. Analistler bu nedenle, şu anda dipten satın alım için uygun bir zaman olabileceğini ileri sürüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.