Türkiye, tarihinin en büyük felaketlerinden biriyle mücadele etmeye çalışırken yabancı devletlerden ve ünlü isimlerden destek çağrıları geldi. Kripto para borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao, Türkiye’ye destek mesajı gönderen ünlüler arasında yer aldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat tarihinde sabaha karşı 4.17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki ve aynı gün Elbistan ilçesinde saat 13.24’te kaydedilen 7,6 şiddetindeki yıkıcı depremlerin ardından tüm dünya, Türkiye’ye taziyelerini ve yardım mesajlarını iletmeye devam ediyor.

Dünyaca ünlü kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Türkiye’ye destek mesajı verdi ve yardım etmek için çalıştıklarını aktardı.

7,7’lik ilk büyük depremin ardından “Kalbimiz etkilenen insanlarla birlikte. Binance olarak nasıl yardım edebileceğimize bakacağız.” diyen CZ ikinci depremin ardından bir mesaj daha paylaştı.

Türkiye saati ile 6 Şubat 19.23’te paylaştığı mesajda CZ, “Türkiye’deki deprem nedeniyle derinden üzüldük. Ekibimiz, yardım etmek için bir çözüm üzerinde çalışıyor. Oldukça fazla detay var. Bugün bu konuyla ilgili 4 toplantı yaptım. Daha fazla detay paylaşacağım. Güçlü kalın.” dedi.

Çok sayıda Twitter kullanıcısından CZ’ye teşekkür mesajı yayınlandığı görüldü.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan 7,7 şiddetindeki ilk Kahramanmaraş depremi sonrasında yardım teklifinde bulunan isimler arasında SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk da yer aldı.

Yaşanan iletişim sıkıntısına karşı Twitter üzerinden kendisine sorulan Starlink uydularını gönderip göndermeyeceği sorusuna yanıt olarak Musk, “Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. Space X, onaylanır onaylanmaz gönderebilir.” dedi.

Edinilen bilgiye göre teklifi değerlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Starlink uydusuna ihtiyaç olmadığına karar vererek Musk’ın teklifini reddetti. Yetkili makamlar tarafından Musk’a teklifi için teşekkür edilmesi beklendiği belirtildi.

SpaceX tarafından uydu internet erişimi sağlamak amacıyla geliştirilen Starlink bir uydu takımyıldızı olarak konumlanıyor. En yakın yer istasyonu ile iletişim kuran Starlink, özellikle savaş ve doğal afet gibi iletişim sıkıntısı yaşanan durumlarda bölgeye internet erişimi sağlıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.