Kripto para borsası Binance’ın kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, bazı ülkelerin kendileri için ayrıcalıklı bir likidite oluşturulmasını talep ettiğini ve bunun kötü bir fikir olduğunu söyledi.

Binance’ın kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, geçtiğimiz pazar günü art arda yaptığı Twitter paylaşımlarında, geniş likiditeye sahip olmanın, “piyasa manipülasyonuna ve oynaklığa karşı koruyup likidasyonu azalttığı” için yatırımcıları risklere karşı koruduğunu ve bunun “en iyi tüketici koruma mekanizmalarından” biri arasında yer aldığını belirtti.

Zhao ayrıca, her ülke için ayrı bir likidite oluşturmanın, doğası gereği son derece değişken olan kripto piyasasında volatiliteyi daha da artıracağına inandığını ifade etti.

Twitter açıklamalarına “Likiditeyi 180 ülkeye böldüğümüzü hayal edin.” diye devam eden Changpeng Zhao bunun, büyük yatırımcıların piyasaları manipülasyon yapmasını 180 kat daha kolaylaştıracağını ve piyasadaki oynaklığı önemli ölçüde artıracağını dile getirdi.

Binance Başkanı Zhao açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“İnsanların bazen yanlış anladığı başka bir nokta var: borsada kullanıcılar bir taraf seçmezler. Sadece emir defteri ile işlem yaparlar. Emir defterini bir komisyoncu olarak düşünebilirsiniz. Sadece emir defteri ile işlem yaparlar. Emir defterini bir komisyoncu olarak düşünebilirsiniz.”

Zhao büyük likiditenin, “kullanıcılar için daha iyi fiyatlar” temin ederken “daha dar yayılma” ve “tüketiciyi korumanın önemli bir şekli” olduğunu düşündüğü “düşük fiyat kaymaları” sunduğuna dikkat çekti.

Changpeng Zhao sözlerini bitirirken, “Binance’ın diğer kripto para borsalarına kıyasla küresel boyutta “en büyük likiditeye” sahip olduğunun da altını çizdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Changpeng Zhao ile görüşmüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Kurucu ve CEO’su Changpeng Zhao ile videokonferans yoluyla görüşmüştü.

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Nebati, fotoğraflar da yayımlayarak görüşmede blockchain ve kripto varlıklar konularını ele aldıklarını belirtmişti.

Bakan Nebati sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Binance kurucusu Sayın Changpeng Zhao ile videokonferans aracılığıyla bir görüşme gerçekleştirdik. Blokzincir ekosistemi, kripto varlıklar konularında değerlendirmeler yaptık” ifadelerini kullandı.

120 milyon kullanıcısıyla dünyanın en büyük kripto borsası Binance

İşlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, 2017 yılında Çin asıllı Kanadalı Changpeng Zhao tarafından kuruldu. Kurucu ve CEO Zhao, geçtiğimiz haziran ayında Binance platformundan yapılan işlem hacminin şimdiden 2021 yılının tamamında gerçekleşen 34 trilyon dolarlık hacmi aştığını da bildirmişti. Başkan Zhao, mayıs ayında Binance kullanıcı sayısının 120 milyonu aştığını da belirtmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.