Önceki gün FTX borsasını satın alma anlaşmasından vazgeçtiğini duyuran lider kripto para borsası Binance, müşterilerinin güvenini tazelemek için soğuk ve sıcak cüzdan varlıklarını açıkladı.

Kripto para piyasasında FTX borsasının çöküşüyle yaşanan dramın yankıları sürmeye devam ederken kripto para şirketleri müşterilerine güven sağlamak için açıklamalarda bulunuyor.

Kripto para borsası Binance dün, şirketin CEO’su Changpeng Zhao’nun şirketinin şeffaflığı sağlamak için varlık kanıtı paylaşma sürecini başlatacağını açıklamasından iki gün sonra, sıcak ve soğuk cüzdan adreslerinin zincir üstü faaliyetlerini detaylandıran bir “varlık kanıtı” sayfası yayınladı.

Şirketten yapılan açıklamada, “Binance’in şeffaflık ve ekosistemde güveni artırmaya yönelik süregelen taahhüdünün bir parçası olarak, sıcak ve soğuk cüzdan adreslerimizin ayrıntılarını paylaşıyoruz.” denildi.

Binance yaptığı açıklamada ayrıca, blok zincir verilerini en verimli ve güvenli şekilde kodlamak için oluşturulmuş bir yapı olan “Merkle ağacı” fon kanıtlarını birkaç hafta içinde toplulukla paylaşacağını bildirdi.

Borsa ayrıca, amacının platform kullanıcılarını bilinçlenmeleri ve finansal hedeflerine uygun kararlar almaları için güçlendirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Açıklamada perşembe günü çekilen sıcak ve soğuk cüzdan adreslerinin anlık bir görüntüsü de yer aldı.

Binance Varlıklarının Toplam Değeri Yaklaşık 69 Milyar Dolar

Dev kripto borsası yaklaşık olarak; 475 bin Bitcoin (7,8 milyar dolar), 4,8 milyon Ethereum (5,57 milyar dolar), 17,6 milyar USDT (17,4 milyar dolar), 601 milyon USDC (607 milyon dolar) ve 21,7 milyara yakın kendi stablecoin’i olan BUSD (21,9 milyar dolar değerinde) ve 58 milyon BNB token (16 milyar dolar değerinde) bulundurduğunu açıkladı.

Listelenen varlıkların toplam piyasa değerinin mevcut fiyatlara göre yaklaşık 69 milyar dolar olduğu bildirildi.

 

Binance CEO’su Changpeng Zhao bu süre zarfında varlık kanıtlama sürecinin tamamlanmasını beklediklerini bildirirken, “Şu anda neredeyse herkesin kullandığı bir sağlayıcıyı bekliyoruz. Ancak haftalar sürebilir gibi görünüyor, başka birini bulmayı deneyebiliriz.” dedi.

Öte yandan, Binance blog sayfasından paylaşılan açıklamada, şirketin Kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonu’na (SAFU) 1 milyar dolar eklendiği de teyit edildi.

Yatırımcılar Varlıkların Durumunu Merak Ediyor

CEO Changpeng Zhao ya da sektörde yaygın olarak bilinen takma adıyla CZ, son fiyat dalgalanmalarını göz önünde bulundurarak 9 Kasım’da Twitter hesabından konuyla ilgili ilk paylaşımını yapmıştı.

Sosyal medya kullanıcıları bildirilen rakamlara tepki göstermiş ve Reddit kullanıcıları, borsa aracılığıyla hala satın alınabilen Monero’nun yeni varlık kanıtı sayfasında yer almamasından endişe duyduğunu belirtmişti.

Bu arada, diğer kripto para platformları, FTX-Binance olaylarına yanıt olarak piyasa mücadele ederken kendi toplulukları için varlık kanıtı mekanizmasını destekleme sözü verdi.

FTX’in native tokeni FTT tokenin uçurumdan düşmesinin ardından piyasa iflas korkularıyla yüzleşirken en az dokuz kripto para borsası fon varlıklarının kanıtını sağlamak için öne çıktı.

FTX Borsasına Darbe Üstüne Darbe

Bu arada, fon bulamazsa iflasını duyurmak zorunda kalacak olan FTX borsasına darbe üstüne darbe geliyor. Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, FTX Digital Markets ve ilgili tarafların varlıklarını dondurmak üzere harekete geçtiğini açıkladı.

Binance’in dünyanın en büyük kripto borsalarından birini kurtarmaktan vazgeçmesinin ardından, patron Sam Bankman-Fried imparatorluğunu kurtarmak için milyarlarca doları güvence altına almak adına yarışırken FTX büyük bir çöküşün eşiğinde.

Risk sermayesi şirketi Sequoia Capital, son günlerde FTX’te yaşananların dev borsanın bilançosunda büyük bir kayba sebep olması ve hayatta kalması konusunda ciddi şüpheler yaratmasının ardından FTX’e yaptığı 214 milyon dolarlık yatırımı sıfıra indireceğini söyledi.

FTX ve kardeş ticaret firması Alameda Research’ün kısmetindeki ani değişim, sektörün en önde gelen isimlerinden biri olan 30 yaşındaki yatırımcı ve girişimci Bankman-Fried için muhteşem bir düşüşe işaret ediyor. Bankman-Fried daha birkaç ay öncesine kadar dünyanın en zengin insanlarından biriydi. Ancak FTX ve Alameda Research’ün iflas etmesi halinde 24 milyar dolarlık servetinin büyük bir kısmı buharlaşacak.

FTX’in çöküşü, aralarında BlackRock, Kanada Ontario Öğretmen Emeklilik Planı, SoftBank ve hedge fon milyarderleri Paul Tudor Jones ve Izzy Englander’in de bulunduğu mavi çip destekçilerine de darbe vuracak gibi gözüküyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.