Alameda Research bilançosunun sızması üzerine kripto para borsası devi Binance’in elindeki tüm FTX token (FTT) varlığını satma kararı alması kripto dünyasında yeni bir krizi tetikledi. Tarafların CEO’larından arka arkaya açıklamalar gelirken FTX token FTT fiyatında önemli oranlarda düşüş kaydedildi.

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’nun, şirketin elindeki FTT varlıkları satacaklarını açıklaması üzerine başlayan yoğun iletişim trafiği FTX krizi adı altında gündemde geniş yer kapladı.

Tartışmalar büyürken Binance, FTX CEO’su tarafından rakibe karşı hamle yapmakla itham edilirken çok sayıda kullanıcının FTX borsasından çıkış kararı alması dikkat çekti.

Açıklamalar devam ederken FTX token (FTT) CoinMarketCap trend listesinde birinci sıraya yükseldi ve token fiyatında son 24 saatte yüzde 20’den fazla düşüş kaydedildi.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried: “Savaşmayın, Aşk ve Blok Zinciri Yapın”

Binance’in elindeki FTX tokenleri satacaklarını açıklamasının ardından gözler FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’e çevrilmişti. Bankman-Fried ilk yaptığı açıklamada savaşla değil sevgi ve blok zinciri ile yaşayalım çağrısı yaptı.

6 Kasım’da yaptığı ilk paylaşımda ortamı yumuşatmak istediği anlaşılan FTX CEO’su sektörü ileriye götürmek isteyen herkese en iyi dileklerini ilettiğini ve bu işte birlikte oldukları belirtti.

Bankman-Fried, “Bugün gördüğümüz gibi endüstriyi inşa etmek için yaptıklarınıza, karşılıklı olsun ya da olmasın ve aynı yöntemleri kullanalım ya da kullanmayalım saygı duyuyorum. Buna CZ de dahil. Her neyse. Her zaman olduğu gibi inşa etme zamanı. Aşk ve blok zinciri yapın savaşmayın.” dedi.

Ertesi gün 7 Kasım’da yeni bir paylaşım yapan FTX CEO’sunun bu kez rakibini arkasından lobi yapmakla itham ettiği görüldü.

Bankman-Fried, “Rakiplerimizden biri asılsız söylentilerle peşimize düşmeye çalışıyor.” dedi. Ünlü CEO ayrıca FTX’in değer kaybettiği yönündeki haberlere ithafen FTX’te sorun olmadığını ve varlıkların iyi durumda olduğunu belirtti.

Sözlerine rakibini lobi faaliyetleri yürütmekle suçlayan CEO’nun paylaşımının son gönderisinde CZ’yi etiketlediği ve birlikte ekosistem için çalışalım çağrısında bulunması ise dikkat çekti.

Binance CEO’su CZ: “Savaşmıyorum, İnşa Ediyorum”

Sam Bankman-Friedman’ın yaptığı hem itham edici hem de birlik çağrısı niteliğindeki paylaşımlar üzerine Changpeng Zhao, şirketinin FTX token (FTT) satışı kararının bu denli gündeme gelmesine ve tartışma başlatmasına şaşırdığını ifade etti.

7 Kasım akşam saatlerinde paylaştığı bir tweet serisinde herkesin şeffaflık istediğini ve kendisinin paylaşımlarının oldukça açık olduğunu belirten Binance CEO’su, 580 milyon dolar FTT token rezervine sahip olduklarını ve yalnızca bu tokenleri elden çıkarma kararını açıkladıklarını belirtti.

Komple teorilerine ve FTX krizini tetiklemek amacıyla hareket ettiklerine dair paylaşımlara ve Bankman-Fried’in ‘savaşmayın’ çağrısına tepki gösteren CZ, “Komik paylaşımlar yapılırken bazı insanlar ‘savaşmayın’ diyor. Kusura bakmayın ama ben enerjimi inşa etmeye harcıyorum savaşmaya değil.” dedi.

CZ’nin şeffaflık vurgusunun, paylaşımlara yorum yapan kullanıcılar arasında destek gördüğü kaydedildi.

Binance, Alameda’nın FTT Tokenleri Satın Alma Teklifini Reddetti

CZ’nin FTX tokenleri satma kararı üzerine Alameda CEO’su Caroline Ellison’dan da açıklamalar gelmiş, şirket CEO’su sızdırılan bilançonun eksik olduğunu savunmuştu.

Yine Twitter üzerinden CZ’ye elindeki FTX tokenleri satın alma teklifi yapan Ellison, Alameda’nın Binance’in FTT varlıklarını 22 dolardan almayı önermişti.

Bir takipçisinin Alameda teklifiyle ilgili ne karar vereceğini sorması üzerine Binance CEO’su, “Sanırım serbest piyasada kalmaya devam edeceğiz.” diyerek Alameda’nın teklifiyle ilgilenmediklerinin işaretini verdi.

FTX Token FTT Değerinde Ani Düşüş

Binance – FTX ve Alameda taraflarından gelen ve ardı arkası kesilmeyen açıklamalar FTX token (FTT) fiyatında ani düşüşe neden oldu. CoinMarketCap verilerine göre FTT fiyatında, son 24 saat içerisinde yüzde 20’nin üzerinde düşüş kaydedildi.

Çok sayıda kullanıcı FTX tokenden çıkış kararı alırken tokenin işlem hacmi son 24 saatte yüzde 92’nin üzerinde artış gösterdi.

FTX token (FTT) bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 17.63 dolardan işlem görüyor. Bu fiyatın Alameda CEO’sunun önceki gün yaptığı 22 dolarlık teklifin epey altında olması da dikkat çekiyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.