Hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, ülke tarafından kripto para borsaları için zorunlu kayıtlar ve yatırımcı limitlerini içeren bir dizi yeni yönergenin yayınlanmasının ardından Kanada’dan çekildiğini duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda Kanada, kripto varlıklarla ilgilenen alım satım platformları için bir ön kayıt protokolünün uygulanmasını da içeren daha katı düzenlemeler uygulamaya koymuştu. Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu’nun web sitesine göre, düzenlemelere uymayan şirketler olası yaptırım önlemlerine tabi tutulacaktı.

Binance, Twitter aracılığıyla, kripto borsalarına sağlanan stablecoin’ler ve yatırımcı limitleriyle ilgili son kılavuz nedeniyle, Kanada pazarının artık şirket için uygun bir seçenek olmadığını belirtti.

Kanada’da Makul Yollar Araştırıldı

Binance ayrıca, ülkedeki yönlendirmelerin operasyonları savunulamaz noktaya kadar sınırladığını söyledi. Açıklamada, “Kanadalı kullanıcılarımızı korumak için diğer makul yolları araştırmak için bu kararı olabildiğince erteledik. Ancak böyle bir seçeneğin mevcut olmadığını tespit ettik” denildi.

Ayrıca, kripto para borsalarına iletilen stablecoin ve yatırımcı kısıtlamalarıyla ilgili son direktiflerin, Kanada pazarını şu anda şirket için elverişsiz hale getirdiği vurgulandı.

Bitcoin’in piyasa değeri kısa süreliğine dalgalanarak 509 milyar dolardan yaklaşık 501 milyar dolara geriledi. Ancak piyasa değeri hızla toparlanarak tekrar 510 milyar doların üzerine çıktı.

Kanada vatandaşı olan CEO Changpeng Zhao liderliğindeki şirket, Kanadalı düzenleyicilerin uygun görmesi halinde piyasaya geri dönüş için de açık kapı bıraktı. Zhao yaptığı açıklamada, “Yeni kılavuza katılmamakla birlikte, düşünceli ve kapsamlı bir düzenleyici çerçeveye yönelik olarak Kanadalı düzenleyicilerle iletişim kurmaya devam etmeyi umuyoruz. Kanadalı kullanıcılar bir kez daha geniş bir dijital varlık paketine erişme özgürlüğüne sahip olduğunda bir gün piyasaya geri döneceğimizden eminiz.” dedi.

Binance’in Kanada ile yaşadığı sorunlar en az birkaç yıl öncesine dayanıyor. Şirket 2021 yılında, düzenleyici bir baskının ortasında Ontario eyaletinde iş yapmayı bıraktı. Hem Paxos hem de dYdX, Kanada Menkul Kıymetler Yöneticilerinin şubat ayında yeni düzenlemeler yayınlamasının ardından bu yıl ülkeyi terk etti.

Şirket ayrıca Kanadalı müşterilerinin e-posta yoluyla daha fazla bilgi alacağını belirtti.

Düzenleyici İncelemeler Piyasa Çöküşünden Sonra Arttı

Dijital varlıklar sektörüne yönelik düzenleyici inceleme, özellikle kasım ayında Binance’in rakibi FTX’in başarısızlığıyla yoğunlaşmıştı. O dönem en büyük dijital paraların fiyatlarında bir piyasa çöküşü de tetiklenmişti.

Sektörün piyasa değerinde bir trilyon doların üzerinde bir düşüşe neden olan 2022 kripto kışının ardından, yasa koyucular, menkul kıymetler düzenleyicileri, kripto şirketleri tarafından kullanılan operasyonel ve saklama uygulamalarının ifşa edilmesine ilişkin daha sıkı düzenlemeler yapılması çağrısında bulunmuştu.

Mart ayı boyunca Binance CEO’su Zhao, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından açılan bir davaya konu oldu. Düzenleyici kurum, borsayı yasa dışı faaliyetlerde bulunmak ve hileli olduğu düşünülen bir uyum programı uygulamakla suçlamıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.