Dünyanın hacim bakımından en büyük kripto para borsası Binance, 33. projesi olan ve Move programlama diliyle geliştirilmiş bir DPoS katman 1 blok zinciri olan olan SUI Coini Binance Launchpool’da duyurdu. Bazı büyük borsalar da SUI coinin işlemlere açılacağını açıkladı.

Kullanıcılara, 01 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye saati ile 03.00’ten itibaren 2 gün boyunca farming yaparak SUI token kazanmak için BNB ve TUSD’lerini ayrı havuzlarda stake etme hakkı verildi.

Binance’in web sitesinden yapılan açıklamada, “Daha sonra Binance, likiditesi gereklilikleri karşıladığında SUI’yi listeleyecek ve SUI/BTC, SUI/USDT, SUI/TUSD ve SUI/BNB işlem çiftlerini alım satıma açacak dazır olunduğunda tam tarih ve saat duyurulacaktır.” dendi.

Kullanıcılar SUI/TUSD alım satım çiftinde ikinci bir duyuruya kadar sıfır piyasa yapıcı komisyonundan faydalanacak.

Binance dikkat edilmesi gereken hususları listeledi. Buna göre,

  • Kullanıcıların ödüllerini hesaplamak için kullanıcı bakiyeleri ve toplam havuz bakiyelerinin anlık görüntüleri her saat alınacak ve ödüller de her saat güncellenecek,
  • Kullanıcılar her saat hesaplanan ödüllerini biriktirebilecek ve bu ödülleri istedikleri zaman doğrudan spot hesaplarına aktarabilecekler,
  • Her havuzun yıllık getiri oranı (APY) ve toplam havuz bakiyesi, gerçek zamanlı olarak güncellenecek,
  • Tokenler, aynı anda sadece tek bir havuzda stake edilebilecek. Örneğin, A Kullanıcısı aynı BNB’yi aynı anda iki havuzda birden stake edemeyecek. Fakat BNB’lerinin yüzde 50’sini A Havuzu’na ve yüzde 50’sini de B Havuzu’na yatırabilecek,
  • Kullanıcılar diledikleri zaman fonlarını hiçbir gecikme olmaksızın stake’ten çıkarabilecek ve diğer mevcut havuzlara hemen katılabilecekler,
  • Her bir havuzdaki stake edilmiş tokenler ve alınmamış ödüller, farming döneminin sonunda otomatik olarak her kullanıcının spot hesabına aktarılacak.
  • Binance BNB Kasası, SUI Launchpool’u destekleyecekt. BNB’lerini BNB Kasası’nda stake eden kullanıcılar, otomatik olarak SUI Launchpool’a katılım sağlayacak. Spot Cüzdanlarına günlük olarak SUI ödüllerini alacak,
  • Launchpool’da stake edilmiş BNB’ler; airdrop’lar, Launchpad’e hak kazanma ve VIP faydaları gibi BNB tutmanın standart avantajlarını da kullanıcılara sunmaya devam edecek.

SUI Coin Nasıl Çalışıyor?

Merakla beklenen katman-1 blok zinciri Sui piyasaya sürülüyor. Ancak native tokeni SUI’nin gerçekte nasıl çalıştığı merak konusu oldu.

Move programlama dilinin değiştirilmiş bir versiyonunu kullanan proof-of-stake blok zinciri, 10 milyar token sınırına sahip.

SUI, işlemler için işlem ücretlerini ödemek, stake etmek (ödül kazanmak için) ve ağın yönetişim sürecinin bir parçası olarak kullanılacak. Token arzının yarısının, Sui Vakfı tarafından yönetilen bir fon olan Topluluk Rezervine tahsis edildiği bildirildi.

Sui Vakfı, kalan tokenlerin çoğunun projeye katkıda bulunanlar için olacağını ve yüzde 14’ünün yatırımcılara tahsis edileceğini söyledi.

Hangi borsalar SUI Coini destekleyecek?

Büyük borsalardan Binance, OKX, KuCoin ve ByBit de duyuru yaptı. Küçük borsalardan ise BitForex, DigiFinex, HotBit ve SuperEx müşterilerin tokenlerin IOU versiyonlarını önceden satın almalarına izin verdi.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.