ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD kolu arasındaki davada yeni gelişmeler yaşandı. Binance.US’yi temsil eden avukatların SEC’in kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini iddia ettiği şikayetine mahkemeden olumsuz yanıt geldi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Binance, Binance.US ve sahibi Changpeng “CZ” Zhao aleyhindeki davasına başkanlık eden federal yargıç, Binance’in avukatlarından gelen ve bir basın açıklamasında kullandığı dil nedeniyle SEC’in uyarılması gerektiği yönündeki talebi reddetti.

ABD’li Yargıç: “Mahkemenin Müdahil Olması Gerekli Değil”

Geçtiğimiz günlerde Binance avukatları, SEC’in müşteri varlıklarının yatırım platformlarından Zhao’nun kontrol ettiği yatırım araçlarına aktarıldığı yönündeki iddiaları açıklamak için 17 Haziran tarihli basın açıklamasında kullandığı dile karşı çıkmış ve kamuoyunu yanlış yönlendirme suçlamasında bulunmuştu.

Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi’nden Yargıç Amy Berman Jackson, pazartesi günü söz konusu önergeyi reddederek şu ifadeleri kullandı:

“Bu davadaki tüm avukatların her zaman etik yükümlülüklerine bağlı kalması gerekirken şu anda bu noktayı tekrarlamak için Mahkeme müdahalesine ihtiyaç duyulduğu veya Mahkemenin müdahil olmasının gerekli veya uygun olduğu açık değildir.”

Berman Jackson ayrıca komisyonun bugüne kadarki halkla ilişkiler süreçlerinin davadaki yargılamaları önemli ölçüde etkileyip etkilemeyeceğinin belirsiz olduğunu dile getirdi.

Kripto para borsasına karşı açtığı davada SEC, Binance.US, Binance ve CEO Zhao’nun varlıklarının dondurulmasını ve ABD’de iş yapmalarının önüne geçilmesini istiyor. SEC ayrıca Binance ve Binance.US’nin, milyarlarca müşteri fonunu Zhao tarafından kontrol edilen yatırım araçlarına yönlendirdiğini ve paranın çoğunu BUSD ihraççısı Paxos’a ödeme yapmak için kullandığını iddia ediyor.

Binance, Avusturya’daki Lisans Başvurusunu Geri Çekti

Finance Forward’ın haberine göre Binance, Avusturya’nın mali düzenleyicisi olan FMA’ya yaptığı lisans başvurusunu geri çekti.

Yaklaşık bir yıl önce Avusturya’ya genişlemek istediğini ifade eden ve ülkede Binance Austria GmbH ismiyle faaliyet göstermeyi planlayan Binance, son zamanlarda yaptığı bazı başvuruları geri çekmek durumunda kalmış ve faaliyetlerini askıya almıştı.

Geçtiğimiz günlerde Hollanda’dan çekildiğini duyuran, Birleşik Krallık regülatörü FCA’ya yaptığı kaydı sonlandıran ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yaptığı lisans başvurusunu geri çeken borsa, son olarak Avusturya’daki lisans başvurusunu da geri çekme kararı aldı.

Süreçle ilgili bilgisi olan kişilerden alınan bilgilere göre bu kararın arkasında regülatörün arka planda borsaya baskı uygulaması olduğu iddia edildi.

Konuya ilişkin konuşan Binance sözcüsü, “Düzenleyiciler ile görüşmelerimizin ayrıntılarını paylaşamıyoruz ancak Binance’in faaliyet gösterdiği her yerde yükümlülüklerimize uygun hareket etmeye kararlıyız.” dedi.

Sözcü, gelecek yıl uygulamaya koyulması beklenen kripto mevzuatı MiCA’nın gerekliliklerine tam olarak uymayı planladıklarını belirtti.

İlgili Haberler ve İçerikler