Binance kripto para borsası ile borsanın CEO’su Changpeng Zhao ve Uyumluluk Şefi Samuel Lim’in, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından yapılan suçlamaların reddi için mahkemeye başvurmayı planlıyor.

Yaşanan son gelişmeye göre 24 Temmuz tarihinde ABD Illinois Bölge Mahkemesi’ne, birden çok Binance kuruluşu, Zhao ve eski Uyum Direktörü Samuel Lim tarafından yapılan başvuruda, tarafların 27 Temmuz’dan önce şikayetin reddedilmesi için iki ayrı dilekçe verme hazırlığında.

27 Mart 2023 tarihinde CFTC, kripto para borsası Binance ile borsanın kurucusu ve CEO’su pozisyonundaki Changpeng Zhao’yu federal yasaları kasıtlı olarak ihlal etmekle ve yasadışı bir dijital varlık türev borsası olarak faaliyet göstermekle suçlamıştı.

Suçlamada CFTC, Binance’in Temmuz 2019’dan bu yana ABD vatandaşlarına ve ABD vatandaşları için emtia türevleri işlemleriyle ilgili hizmet sunduğunu iddia etmişti.

Binance’den CFTC’ye Karşı Hamle

Bölge mahkemesine iletilen dosyada, “Yabancı Binance kuruluşları ve Zhao, şikayetin reddi için ortak bir önerge sunmayı planlıyor. Lim, şikayetin reddi için ayrı bir önerge sunmayı ve yabancı Binance kuruluşları ile Zhao tarafından sunulan önergenin bazı kısımlarını birleştirmeyi planlıyor.” ifadelerine yer verildi.

Binance ayrıca önergesini desteklemek amacıyla hazırlayacağı metnin 15 sayfalık sınırı aşması için izin istedi.

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun kendisine açtığı Mart tarihli davanın karmaşıklığını gerekçe gösteren Binance, dava özetinin 50 sayfaya çıkarılmasını talep etti.

Talepte, ”CFTC’nin şikayetinin karmaşıklığı ve davalıların red önergelerini desteklemek için ileri sürmeyi bekledikleri argümanların sayısı göz önüne alındığında, davalılar iki önergeyi destekleyen kanun muhtıralarının on beş sayfalık sınırı aşacağını tahmin ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

Davada CFTC, Binance’in ve yöneticilerin federal yasaları ihlal etmesinin yanı sıra borsanın uyumluluk sürecinin sahte olduğunu iddia etmiş ve ABD düzenlemelerinden kaçmak amacıyla Binance’in, genel merkezinin yerini gizlediğini öne sürmüştü.

Konuya ilişkin CFTC veya Binance’den henüz bir açıklama gelmedi.

Binance Borsası, ABD’li Düzenleyicilerin Yakın Markajında

Kripto para borsasının başı, yalnızca CFTC tarafından açılan değil ABD Menkul Kıymetler Komisyonu davasıyla da dertte.

Komisyon 5 Haziran tarihinde Binance ve Zhao’ya, kayıtsız menkul kıymetler sattıkları, ABD’li müşterilerin küresel platformunu kullanmalarına izin verdikleri ve Zhao’nun müşteri fonlarını kötüye kullandığı iddiasıyla dava açmıştı.

Binance’in ayrıca ABD Adalet Bakanlığı tarafından Rusların ABD yaptırımlarını ihlal ederek platformunu kullanmasına izin verdiği iddiasıyla soruşturma altında olduğu da biliniyor.

Binance’in CFTC suçlamalarının reddi için yapmayı planladığı başvurunun yanıtının 27 Temmuz’a kadar verilmesi bekleniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.