Kripto para borsası FTX’in çöküşünden kaynaklı etkiler devam ediyor. Dün kripto para piyasasına bomba gibi düşen Reuters haberinde, ABD Adalet Bakanlığı’nın lider kripto borsası Binance’e olası kara para aklama ve cezai yaptırım ihlalleri nedeniyle dava açabileceği bildirilmişti. Bu haberin ardından dev borsadan çıkışlarda büyük bir artış yaşandı.

Konuyla ilgili bilgi sahibi olan dört kişinin Reuters’e verdiği bilgiye göre, ABD Adalet Bakanlığı savcıları arasındaki ayrışmalar, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e yönelik uzun süredir devam eden cezai soruşturmanın sonuçlanmasını geciktiriyor. Söz konusu kişiler, soruşturmanın 2018 yılında başladığını, Binance’in ABD’nin kara para aklamayı önleme yasaları ve yaptırımlarına karşı uyumuna odaklandığını söyledi.

Kaynaklardan ikisi, davaya dahil olan en az 12 federal savcıdan bazılarının, halihazırda toplanan kanıtların kurucu Changpeng Zhao da dahil olmak üzere yöneticilere karşı suç duyurusunda bulunmak için yeterli olduğunu söyledi. Kaynaklar, diğerlerinin ise daha fazla kanıtın incelenmesi için zaman gerektiğini bildirdi.

Adalet Bakanlığı’nın Masasında Birçok Olasılık Var

Bir Binance sözcüsü, “ABD Adalet Bakanlığı’nın iç işleyişi hakkında herhangi bir bilgiye sahip değiliz, sahip olsaydık da yorum yapmamız uygun olmazdı.” dedi. Konuya aşina bir kaynak, savcıların Zhao ve diğer bazı yöneticileri soruşturmanın özneleri olarak görmelerine rağmen nihai bir suçlama kararı alınmadığını söyledi. Habere göre olasılıklar arasında, Adalet Bakanlığı’nın Binance ve yöneticilerine karşı iddianame hazırlayabileceği, bir uzlaşma görüşmesi yapılabileceği ya da herhangi bir işlem yapmadan davanın kapatılabileceği yer alıyor.

Binance’den Milyar Dolarlık Çıkışlar

Kripto para endüstrisi şu anda ciddi zorluklarla karşı karşıya… Soruşturmanın Zhao ve Binance aleyhine sonuçlanması halinde Binance’in sektör üzerindeki güveni ve hakimiyetinin sarsılması mümkün görünüyor. Kaldı ki Reuters’in Binance haberinin ardından dev borsadan çıkışlarda ciddi artışlar görüldü. Aktarılan verilere göre, haber sonrası Binance’ten çıkışlar 3 milyar doları geçti. Girişler ise 1,1 milyar doların üzerinde gerçekleşti. Son 24 saatlik süre içerisinde borsadan net çıkışlar 1,8 milyar doları bulmuş oldu.

Blok zinciri verileri, büyük kripto yatırım şirketleri Jump Trading ve Wintermute’un son yedi gün içinde Binance’ten büyük miktarda fon aktaranlar arasında olduğunu gösteriyor.

Nansen analisti Andrew Thurman bir tweet’inde, Jump Trading’in Binance’ten en çok para çeken şirket olduğunu yazdı.

Nansen tarafından derlenen verilere göre, Jump ile ilişkili kripto cüzdanları tarafından borsadan yapılan net para çekme işlemleri son yedi gün içinde 146 milyon dolarlık dijital varlığa ulaştı.

Zhao Müşterileri Yatıştırmaya Çalıştı

Binance CEO’su Zhao, dünyanın en büyük kripto borsasının bir milyar dolardan fazla çıkış yaşamasının ardından müşterilere güvence vermek adına devreye girdi.

CZ takma ismiyle tanınan Zhao, Binance’in USD Coin para çekme işlemlerinde bir artış görüldüğünü kabul etti. CZ yaptığı açıklamada, “PAX/BUSD’den USDC’ye takas yapmak için New York’taki bir bankadan USD ile geçiş yapmak gerekiyor. Bankalar birkaç saat daha açık değil.” dedi. Binance bu süre zarfında durumun eski haline döneceğini ve BUSD ve USDT gibi stablecoin’lerin çekimlerine sorunsuz devam edileceğini belirtti.

Binance Haberleri BNB’ye Değer Kaybettirdi

Bu arada, Binance Chain ve Binance Smart Chain’in native tokeni olan BNB’deki düşüşler de gözlerden kaçmadı. Sadece birkaç gün önce 300 dolar seviyesine olan BNB, bu haberin yazıldığı an itibarıyla yaklaşık 270 doların altında dolardan işlem görüyor. Son 24 saatte yüzde 5’e yakın düşüş yaşayan dijital varlık son 7 günlük işlemlerde yüzde 7’e yakın değer kaybetti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.