Bybit, son yasal değişikliklerin ardından ayrılan Binance’in izinden giderek Kanada pazarından ayrılan en son kripto para borsası oldu.

Kanada’daki yeni regülasyonlar birçok kripto para şirketinin ülkeden çekilmesine sebep oluyor. Kripto para borsası Bybit, yeni düzenlemelerin ardından Kanada’daki müşterileri için ürün ve hizmetlerini duraklatacağını açıkladı.

Şirket, salı günü yayımladığı blog yazısında “Bybit, ürün ve hizmetlerimizin kullanılabilirliğini duraklatmak gibi zor ama gerekli bir karar aldı. Şirketimizin Kanada’da yürürlükte olan tüm yasa ve yönetmeliklere uygun olarak başarılı bir şekilde faaliyet göstermesi her zaman Bybit’in öncelikli hedefi olmuştur ve olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Bybit Bugünden İtibaren Yeni Hesap Açılmayacağını Açıkladı

Firma, 31 Mayıs’tan itibaren, Kanada vatandaşlarından veya halihazırda ülkede bulunan vatandaşlardan yeni hesap açma başvurularını artık kabul etmeyeceğini duyurdu. Şirket bu kararına gerekçe olarak ülkedeki düzenleyici iklimi gösterdi.

Kanada hükümeti, 2018 yılının aralık ayında kripto para birimi endüstrisi için, şirketlerin üçüncü taraf bir emanetçi kullanması ve müşterilerinin varlıklarını şirketinkinden farklı bir yerde tutması zorunluluğu da dahil olmak üzere yeni düzenlemeler getirdi. Federal hükümet, FTX’in çöküşünün ortasında bu tür yasaları uygulamaya başladı. Bu çöküşün, şirketin kötü yatırımlardan kaynaklanan kardeş şirketinin bilançosundaki boşlukları kapatmak için müşteri nakit parasını kullanmasından kaynaklandığı bildirildi.

Kanada Menkul Kıymetler Yöneticileri, ABD’li düzenleyicilerin bu tür dijital varlıklara yönelik bakış açısına benzer şekilde, stablecoin’leri olası menkul kıymetler veya türevler olarak değerlendirerek bakış açılarını ifade ettiler. Ayrıca, tüm Kanadalı müşteriler için marj veya kaldıraç işlemleri yasağı başlattılar.

Firmalara, ülkedeki faaliyetlerine devam edebilmeleri için kayıt yaptırmaları ve bu kurallara uymaları söylendi.

Değişikliklerden etkilenen mevcut müşteriler 31 Temmuz’dan itibaren yeni para yatıramayacak, yeni sözleşmelere giremeyecek veya mevcut pozisyonlarını artıramayacak. Ancak pozisyonlarını geri çekebilecek ve azaltabilecekler.

Şirket, “Bu önlemlerden etkilenen Kanadalı Müşteriler, pozisyonlarını kapatmak ve yönetmek için 30 Eylül 2023, TSİ 10.00’a kadar adım atmalıdır.” dedi.

Kripto Para Şirketleri Kanada’yı Terk Ediyor

Kripto para borsaları Kanada’dan birer birer çekiliyor. Son aylarda Kanada pazarından çekilen kripto borsaları arasında Paxos, OKX ve dYdX gibi önde gelen platformlar yer alıyor. Şirketlerin ülkeyi terk etmelerinin nedeni ise Kanada’da artan düzenleyici baskılar.

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, bu ayın başlarında yeni kurallar nedeniyle piyasadan çekileceğini söylemişti.

Şirket 12 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, “Kripto borsalarına sağlanan sabit paralar ve yatırımcı limitleriyle ilgili yeni rehberlik, Kanada pazarını şu anda Binance için artık savunulamaz hale getiriyor. Kanadalı kullanıcılarımızı korumak için diğer makul yolları araştırmak için bu kararı olabildiğince erteledik, ancak hiçbirinin olmadığı açıkça ortaya çıktı.” Demişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.