BinaryX BNX Coin Neden Düşüyor? BinaryX (BNX) tokeni, geliştiricilerinin hazine tokenlerini sattığına dair çıkan söylentilerin ardından Coincodex verilerine göre BNX fiyatı önceki gün yüzde 50’nin üzerinde, son 24 saat içinde ise yüzde 18’e yakın düşüş kaydetti.

Dün erken saatlerde dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’te saatte 4 milyon BNX’in satıldığına dair söylentiler ortaya çıktı. Bir kripto trader’ı da BinaryX ekibinden belirli işlemlerle ilgili soruları yanıtlamasını talep etti.

Tüm bu yaşananlar, birçok yatırımcının BNX geliştiricilerinin tokenleri sattığından şüphe etmesi üzerine BinaryX topluluğu içinde panik yarattı.

Açığa Satışçılar Kazandı

Tradingview’da sektörde tanınmış bir analist olan Elle isimli kullanıcı yüzde 900’ün üzerinde kâr elde ederken, 0xRajee gibi diğer trader’lar da tokeni açığa satarak önemli kârlar elde etti.

Bu arada, BNX tokenini çevreleyen FUD (Korku, Belirsizlik ve Şüphe) seviyesi nedeniyle, Pancakeswap’teki likidite sağlayıcıları pozisyonlarından çıktı. Binance’in desteklediği popüler altcoinin geliştiricileri ise sessizliğini bozdu. BinaryX’in resmi Twitter hesabından konuya ilişkin, “Şu anda ayrıntılı bir plan üzerinden çalışan ekibimiz yakında BNX tokenlerini geri alacak. Tarafımızdan hiçbir BNX tokeni SATILMAMIŞTIR. Çünkü tıpkı Siber Kahramanlar gibi, hayatta olduğumuz sürece fırtınaların kaçınılmaz olduğunu ve Siber Kahramanların bir sonraki zafer için yenilmez silahımız olacağını biliyoruz!” açıklamasında bulundu.

King Crypto isimli kullanıcı da iki balinanın 2 milyon doları aşan bir değere sahip 20 binden fazla BNX tokenini geri çektiği gerçeğini göz önünde bulundurarak, Metaverse bağlantılı token sahiplerinin daha fazla sıkıntı yaşayabileceğini tahmin ediyor.

BNX Fiyatı Ayı Piyasasında Dikkat Çekici Bir Şekilde Yükseldi

BNX token ayı piyasası koşullarına rağmen, içinde bulunduğumuz yılda en iyi performans gösteren dijital varlıklardan biri olmuştu. Çinli kripto para gazetecisi Wu Blockchain, BNX’in bu yılki ayı piyasasında on kattan fazla yükseldiğini bildirdi. Bunu bir perspektife oturtmak gerekirse, Bitcoin ve Ethereum’un değeri aynı zaman diliminde yarıdan fazla düşüş gösterdi.

FTX borsasının iflas başvurusu sonrası yaşanan düşüşlerin ardından BNX’teki çöküş, token projelerindeki mevcut arz dağılımlarını tekrar tartışmaya açtı. En çok BNX tutan 30 adresin, toplam arzın yüzde 98’ini oluşturduğu tespit edildi. Lookonchain’in aktardığına göre, sadece Binance’in toplam BNX arzının yüzde 37i’sini ve dolaşımdaki arzın ise yüzde 86’sını elinde tuttuğu tespit edildi.

BinaryX BNX Coin Neden Düşüyor?

Bu arada Lookonchain, 3 farklı adresin BNX’in işlem gördüğü merkeziyetsiz borsa PancakeSwap’taki BNX likidite havuzunu sıfırladığı, BNX-BUSD staking havuzundaki BNX’leri çektiği ve hepsini Binance ile PancakeSwap’ta sattığını belirledi. Söz konusu adresler, toplamda yaklaşık 2 milyon dolar değerinde 15 bin 832 BNX satışı gerçekleştirdi.

Analistler bu üç adresin de aynı kişiye ait olduğunu düşünüyor. Yapılan satış önceki gün fiyatın kısa sürede yüzde 26 geri çekilerek 125 dolardan 93 dolara inmesine yol açtı. Ardından diğer yatırımcılar panik satışıyla fiyatın daha fazla düşmesine neden oldu. BNX tokeninin son 24 saat içinde ise yüzde 18’e yakın düşüş kaydettiği görülüyor. Bu haberin yazıldığı saat itibarıyla BNX token 70,69 dolardan işlem görüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.