Bitcoin son haftalarda kripto piyasasını da yukarı yönlü hareket ettiren boğa hareketi içerisinde. Geçtiğimiz haftada Bitcoin yüzde 14 ‘ten fazla değer kazandı. CoinGecko verilerine göre bu yazının yazıldığı an itibarıyla 23 bin dolardan işlem görüyor. Bazı analistler Bitcoin’in 250 bin dolara doğru ralli yapabileceğini öngörüyor.

Bitcoin 250 Bin Dolara Doğru Mu Gidiyor?

Bir Twitter kullanıcısı paylaştığı grafikte Bitcoin’in bu hareketinin 250 bin dolara gidebileceği tahminini paylaşarak Bitcoin yatırımcılarını heyecanlandırdı. Her ne kadar zor bir ihtimal olarak gözükse de Bitcoin 2017’deki boğa hareketini tekrar ederse bu denli bir yükseliş söz konusu olabilir.

2017 Bitcoin için en iyi yıllardan biriydi. 2017’ye 200 doların biraz üstünde bir fiyatla başlayan popüler kripto para yılı rekor fiyat olan 20 bin dolarla tamamladı. Bu fiyat hareketi Bitcoin’e yıllık yüzde 2 binlik kazanç getirdi. Eğer bu boğa hareketi tekrar gerçekleşirse Bitcoin’in 2023’ü tüm zamanların en yüksek seviyesi olabilecek 250 bin dolar ile bitirmesi mümkün.

Söz konusu Twitter kullanıcısı Bitcoin için ciddi bir artış öngören tek kişi değil. ”Rich Dad Poor Dad” kitabının yazarı Robert Kiyosaki geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in önümüzdeki iki yıl içinde 500 bin dolara ulaşabileceğini yazdı. Finans yazarı Kiyosaki, bir ekonomik buhran olasılığının insanları altın ve Bitcoin gibi diğer yatırım araçlarına yönlendireceğini ifade etti.

FTX’in çöküşünün etkilerinin hala hissedildiği ve Galois Capital’in kepenk kapatan en son firma olduğu göz önüne alındığında Bitcoin’in son haftalarda elde ettiği kazanımlar gayet etkileyici. Ayrıca Bitcoin fiyatı, ABD’den gelen son enflasyon verilerinin ekonomiyi soğutmak için yapılması gereken çok şey olduğunu göstermesi ve FED’in faiz oranlarına ilişkin kararı hakkında belirsizlik olduğu bir zamanda direnç gösteriyor.

Yine de Bitcoin’in fiyatını belirleyecek olan ana faktör bu senenin ABD enflasyon verisi olacak. Ancak Halving etkisi, önümüzdeki yıl BTC fiyat hareketini belirleyecek. BTC genellikle Halving’e giden aylarda büyük bir fiyat hareketliliği yaşıyor. Bir sonraki Halving’in gelecek yıl Mart ayında gerçekleşmesi planlanıyor.

Bitcoin Fiyat Grafiği

Analistler Bitcoin için uzun vadede büyük kazançlar öngörürken, kısa vade analizi ise küçük bir fiyat düzeltmesinin devam ettiğini söylüyor. 47’lik bir RSI (Relative Strenght Index) değeri ile haftalık yüzde 14’lük bir yükselişin ardından satıcıların kar elde ettiği açık. Alım yönlü hareketler yerine satış yönlü hareketlerin hızlandığı Bitcoin 24 bin doların altına gerileyebilir.

Mevcut durumda Bitcoin 25 bin dolarlık çok önemli ve belirleyici bir direnç seviyesiyle karşı karşıya. Geçen hafta görülen eğilimi takip ederse, Bitcoin mevcut kısa vadeli fiyat düzeltmesinin üstesinden gelebilir ve 30 bin doları test etmeden önce 25 bin dolar direncini kırabilir.

Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in bu çeyreğin sonunda 30 bin dolara yükseleceğini tahmin ediyor. Bank of America konferansında konuşan Novogratz, bu fiyat hedefine Mart ayı sonuna kadar ulaşılacağını söyledi.

Novogratz “Fiyat hareketlerine baktığım zaman, arayan müşterilerin heyecanına, FOMO’nun yükselişine baktığım zaman bu çeyreğin sonuna kadar 30 bin doları görmemiz beni şaşırtmaz” dedi.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.