Bitcoin (BTC) 35 Bin Dolar Olur Mu? Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), her geçen gün yükseliş rallisini uzatmaya devam ediyor ve geçtiğimiz Haziran ayından bu yana ilk kez 30 bin doları geçmiş bulunuyor. Kripto uzmanlarına göre bu, Bitcoin yatırımcıları için olumlu bir haber çünkü BTC, 30 bin dolarlık psikolojik eşiği aştı ve piyasa değeri bir günde 35 milyar dolardan fazla arttı. Ayrıca uzmanlar Bitcoin’in, bu yılın başından beri başarılı bir performans sergilediğini ve yatırımcılar tarafından büyük bir ilgi toplamaya devam ettiğini belirtiyor.

Bitcoin, 30 bin dolar seviyesini kırmak için uzun zamandır mücadele etti ve son birkaç gündür 28 bin ile 29 bin dolar arasında gidip geldi. Yine de, kripto para birimi sonunda bu engeli aşmayı başardı ve 30 bin dolar seviyesinin üstüne çıktı. Peki ama Bitcoin (BTC) artmaya devam edecek mi?

Bitcoin’in Piyasa Değeri Artıyor

Bitcoin’in piyasa değeri 13 Nisan itibarıyla 589,28 milyar dolar olmuş durumda. Son bir haftada yaklaşık yüzde 8 oranında değer kazandı. Bitcoin’in bu etkileyici rallisi, ABD Mart ayı enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesiyle piyasaların hareketlenmesine ve ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararları dahil olmak üzere birçok faktörle ilişkilendiriliyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) agresif faiz artırımı politikasının yakında sona ereceğine dair tahminler her geçen gün artıyor ve bu durumun, Bitcoin’in yükselişinde etkili olabileceği belirtiliyor.

Bu nedenle son enflasyon verileri yatırımcıları, FED’in agresif faiz artırma döngüsüne yakında son vereceğine inandırdı. Böylece bu haberler, Bitcoin gibi birçok kripto paraya da destek sağlamış oldu.

Ayrıca, devam eden bankacılık krizi de Bitcoin fiyat rallisini desteklemede önemli bir rol oynadı. ABD bankacılık krizinin, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını daha uzun süre yükseltmesinin pek olası olmadığı yönündeki piyasa beklentilerini artırdığını da belirtmekte fayda var.

Öte yandan, devam eden bu bankacılık krizi, yatırımcıları geleneksel bankacılık ve geleneksek para sistemi yerine kripto pazarına yatırım yapmaya da sevk etti. Bu yüzden, yatırım stratejilerinde yapılabilecek bu büyük değişiklik, kripto para piyasasını destekleyen bir başka kritik faktör olarak görülüyor.

Bitcoin Fiyatı

Yazım sırasında, Coinbase’den elde edilen verilere göre Bitcoin (BTC), 29 bin 952 dolardan işlem görüyor ve 24 saatlik işlem hacmi 21 milyar dolar. Bitcoin’in son yedi günlük fiyat artışı yüzde 10.35, son 1 günlük fiyat artışı ise yüzde 1.6 seviyesinde. Bu durum, yatırımcı ilgisinde ve piyasa aktivitesinde önemli bir artışa işaret ediyor.

Bitcoin’in bugüne kadarki en yüksek seviyesinin 68 bin 789,63 dolar olduğunu da not etmekte fayda var.

Kripto Para Piyasalarında İyimserlik Hakim

Küresel kripto para piyasası son birkaç ayda oldukça iyi performans gösterdi. Coingecko verilerine göre bu yazının yazıldığı sırada, kripto piyasası 1,34 trilyon dolarlık bir değere ulaştı ve 24 saatlik yüzde 4.76’dan fazla bir kazanç kaydetti.

Bununla birlikte, piyasada değerindeki bu önemli artış, kripto para birimine artan ilgiyi ve yatırımcının bu sektörün olası gelişme potansiyeline olan güvenini gösteriyor. Ayrıca, kripto para piyasasındaki yükseliş eğilimi, artan enflasyon, Bitcoin kıtlığı ve çeşitli platformların kripto özelliği getirmesi gibi nedenlere bağlanabilir. Örneğin geçtiğimiz günlerde, Twitter kripto para alım satımı için eToro ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Uzmanlara göre tüm bu faktörler, Bitcoin fiyatının 30 bin doları aşmasına yardımcı oldu.

Bunun dışında Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP), ve Litecoin (LTC) gibi diğer tanınmış kripto para birimlerinin de önemli bir ilgiyle karşılaştığını görüyoruz.

Yazım sırasında son 24 saatte, Ethereum(ETH) yüzde 6.53, Dogecoin (DOGE) yüzde 6.74, Ripple (XRP) yüzde 2.07, Litecoin (LTC) ise yüzde 3.97’lik bir artış gösterdi.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan küresel krizler sebebiyle ABD’de yükselen enflasyon yatırımcıları korkutmuştu ve yatırımlarının değer kaybetmesine neden olacağından endişe ettiler. Bu nedenle enflasyonist dönem boyunca kazanacakları başka çözümler arıyorlar. Kripto sektörünü bir alternatif olarak görmeye başladılar.

Bitcoin, herhangi bir hükümetin veya merkez bankasının yönetmediği yani merkeziyetsiz bir yapıya sahip. Bu yüzden kripto uzmanları Bitcoin’in, enflasyon nedeniyle değer kaybetme olasılığının daha düşük olabileceğini belirtiyor.

ABD Merkez Bankası (FED) Nisan ayında faiz kararı açıklamayacak. Bir sonraki toplantı 2-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek ve 3 mayıs akşamı kritik faiz kararı paylaşılacak. Bu karar Bitcoin’in geleceğinde önemli bir rol oynayabilir.

Huobi Global, 2023’ün Birinci Çeyreğinde 30 Milyon Dolarlık Net Gelir Bildirdi

Kripto para borsası Huobi Global’in fiili sahibi Justin Sun, borsanın 2023’ün ilk çeyreğinde 150 milyon dolar gelir elde ettiğini ve net gelirin ise 30 milyon dolar olduğunu tweetledi. 2023’ün ikinci çeyreği için öngörülen gelir 187 milyon dolar ve net gelir ise 110 milyon dolar.

Kripto uzmanları bu haberin, Bitcoin de dahil olmak üzere kripto paralara olan yatırımcı güvenini artırabileceğini belirtiyor. Huobi Global gibi büyük kripto para borsalarının olumlu finansal sonuçları, kripto para birimlerine olan talebin artmasına ve ardından fiyatlarının yükselmesine neden olabilir.

İlgili Haberler ve İçerikler