İşlem hacmi açısından küresel olarak en önde gelen kripto para borsası olarak tanınan Binance, Avustralya’da ciddi sorunlar yaşarken, yerel para çekimi konusundaki sıkıntılar da Bitcoin ve diğer kripto paralarda önemli fiyat düşüşleri getirdi.

Salı günü boyunca, Bitcoin ve diğer kripto para varlıklarının fiyatlandırmasının, rakip yerel platformların aksine, Binance’in Avustralya bölümünde daha düşük bir oranda işlem gördüğü gözlemlendi. Bitcoin’in fiyatı Avustralya doları (AUD) karşısında yüzde 21 değer kaybetmiş durumda.

Dün öğle saatlerinde, Bitcoin (BTC) Binance Avustralya’da 34 bin 863 Avustralya doları (22 bin 670 dolar) işlem görürken, 43 bin Avustralya dolarından (28 bin 130 dolar) işlem gördüğü BTC Markets, Coinjar ve Independent Reserve de dahil olmak üzere çoğu borsadaki ortalama fiyattan yaklaşık 7 bin 516 Avustralya doları (4 bin 913 dolar) daha düşüktü. Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) gibi diğer varlıklar da yaklaşık yüzde 20 indirimle işlem gördü.

Para Çekmek İçin Acele Ediyorlar

Avustralya borsalarındaki kripto fiyatlarındaki indirimler, kullanıcıların yakında sona ermesi planlanan yerel bir para çekme yolundan kesilmekten kaçınmak için pozisyonlarından hızla çıkmaya çalışmasına bağlanıyor.

Bu ayın başlarında Binance Avustralya, kullanıcılarına 1 Haziran saat 17.00’den itibaren popüler bir ödeme yöntemi olan Avustralya PayID hizmetini kullanarak banka hesaplarına itibari para çekemeyeceklerini bildirdi. Borsa, durdurmanın üçüncü taraf ödeme hizmeti sağlayıcısı tarafından alınan bir karardan kaynaklandığını ve bir alternatif aradığını söyledi.

Duyurunun yapıldığı aynı gün, Avustralyalı dört büyük banka Westpac, müşterilerinin Binance Avustralya da dahil olmak üzere tüm kripto borsalarıyla işlem yapmasını yasakladı. Westpac, yasağın dolandırıcılığı engellemeyi ve bu tür dolandırıcılık faaliyetleriyle kaybedilen milyonları kurtarmayı amaçlayan bir denemenin parçası olduğunu açıkladı. Banka tarafından yapılan analiz, tüm dolandırıcılık ödemelerinin üçte birinin doğrudan kripto borsalarına taşındığını ve dolayısıyla kararın alındığını ortaya koydu.

Binance Avustralya, 18 Mayıs günü yerel para ile yapılan çekimleri durdurduğunu açıklamıştı. Binance’in banka çekimleri konusundaki hizmet sağlayıcısı olan Cuscal şirketi, “Avustralyalıları finansal suç ve dolandırıcılıklardan korumak için iş birliğini sonlandırıyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Binance Avustralya Zorluklarla Karşı Karşıya

Binance Avustralya son zamanlarda çok sayıda zorlukla karşılaştı. Kripto para borsası, Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC) ile yaşadığı yasal zorlukları gerekçe göstererek bir önceki ay Avustralya’daki türev işlemlerini sonlandırdı. Borsanın lisansı, yerel operasyonlarının değerlendirilmesi sırasında ajans tarafından iptal edildi.

Binance Avustralya’dan bir temsilci, 1 Haziran’dan sonra bireylerin Avustralya doları cinsinden bakiyelerini Tether USD’ye (USDT) dönüştürme seçeneğine sahip olacaklarını bildirdi. Ayrıca borsa, para yatırma ve çekme hizmetlerinin sağlanmasına devam etmek için bir hizmet sağlayıcı tedarik edene kadar alım satım işlemlerini mümkün kılacaklarını da kaydetti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.