Bitcoin ağı üzerinde inşa edilen BRC-20 token standardı gittikçe ivme kazanıyor. Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği Bitcoin tabanlı ORDI ve MEME gibi tokenlerdeki değer artışı BRC-20 tokenlerin piyasa değerini 1 milyar dolara yaklaştırdı.

Bitcoin blok zinciri üzerinde inşa edilen meme tokenlerin piyasa değeri, bu türdeki ilk token olan ORDI coinin büyük borsalarda listelenmesinin ardından pazartesi günü 1 milyar dolara yaklaştı.

Bitcoin ağında basılan tokenler için oluşan piyasayı takip eden brc-20.io ‘ya göre BRC-20 tokenlerin toplam piyasa değerinin 8 Mayıs tarihinde 991 milyon dolara yükseldiği kaydedildi.

Son birkaç gün içerisinde piyasa değeri ve dolaşımdaki token sayısının arttığı ifade edilirken brc-20.io ‘ya göre bu yazı yazıldığı saat itibarıyla toplam piyasa değerinin 689 milyon 840 bin 881 dolar olduğu görüldü.

Verilere göre dolaşımdaki toplam token sayısının ise 14 bin 200 olduğu bildirildi.

ORDI Coin 400 Milyon Dolar Piyasa Değerine Ulaştı

Bitcoin protokolüne yazılan yazıtları kullanarak NFT ve token olarak sunulan metin ve resimler gibi bilgiler içeren bir BRC-20 token olan ORDI coin, BRC-20 tokenler arasında en çok dikkat çekenlerden biri oldu.

brc-20.io’ya göre ORDI coin, gördüğü ilgi ile 400 milyon dolarlık piyasa değerine ulaşmayı başardı.

Pazartesi günü crypto.com ve gate.io gibi önde gelen borsalarda listelenmesi ise ORDI coinin kripto para borsalarında kabul gören bir token olduğunu gösterdi.

Güncel verilere göre son 24 saatlik işlem hacminin 197 milyon doları aştığı ORDI coinin piyasa değeri an itibarıyla 411 milyon dolarda oturuyor.

ORDI coin gate.io borsasında bu yazı yazıldığı esnada 16,59 dolardan işlem görüyor.

BRC-20 Token Nedir?

“Bitcoin Request for Comment” ifadesinin kısaltması olan BRC-20 standardı, Ordinaller ve Yazıtlar kullanılarak oluşturulan ve Bitcoin temel zincirine kaydedilen deneysel tokenler olarak tanımlanıyor.

Ethereum ağındaki ERC-20 tokenlerden ilham alan BRC-20 tokenler, iki ay önce 8 Mart tarihinde zincir üstü veri meraklısı @domodata tarafından yaratıldı.

Ethereum ağının ERC-20 tokenlerini andırmasına rağmen BRC-20’nın akıllı sözleşmelerle etkileşime girebilme özelliğinin onu ERC-20’den ayırdığı ifade edildi.

Bugünün en değerli BRC-20 tokenleri arasında ORDI, PEPE, MEME, NALS, BANK ve OSHI bulunuyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.