Bitcoin madencileri merkezi kripto para borsalarına rekor miktarda BTC gönderdi.

Zincir üstü analiz platformu Glassnode, 27 Haziran tarihli bir Twitter gönderisinde, borsalara gönderilen Bitcoin madenci gelirinde tüm zamanların en yüksek seviyesinin görüldüğünü paylaştı.

Paylaşımda, “Madenciler şu anda son derece yüksek borsa etkileşimi kaydediyor. Madenciler borsalara günlük gelirlerinin yüzde 315’ine denk gelen 128 milyon dolar değerinde Bitcoin gönderdi.” bilgilerine yer verildi.

CoinGecko verilerine göre 30 bin dolar seviyesinin biraz üzerinde seyreden Bitcoin fiyatında, söz konusu hamle sonrasında önemli bir değişiklik yaşanmadığı görüldü.

Bitcoin Madencileri Neden Borsalara BTC Transfer Ediyor?

Merkezi borsalara Bitcoin gönderimi tarihine bakıldığında 2021 boğa koşusu sırasında kar elde ettikleri için borsalara gönderilen madenci gelirinde birkaç kez artış yaşandığı görüldü. Yine 2022’nin sonlarında da borsalara Bitcoin gönderimi kaydedilirken bu son artış, önceki Bitcoin gönderimlerini önemli bir farkla gölgede bıraktı.

Bitcoin madencilerinin genellikle Bitcoin karlarını borsalara göndermeyi, masraflarını karşılamak ve karlarını almak için nakde çevirme hazırlığı olarak tercih ettiği biliniyor.

24 Haziran’da 31,185 dolara kadar yükselen ve yılın şimdiye kadarki en yüksek fiyatına ulaşan Bitcoin için söz konusu hamle için geçtiğimiz haftanın iyi bir zaman olduğu yorumu yapılmıştı.

Konuya ilişkin CryptoQuant’ın kurucu ortağı ve CEO’su Ki Yound Ju, mevcut fiyat-kazanç oranının “madencilerin satması için cazip bir fiyat” olduğunu söylemişti.

Bitcoin 31 Bin Dolar Olur Mu?

Bu yazıldığı saat itibarıyla 30 bin 427 dolardan işlem gören lider kripto para birimi Bitcoin’in 31 bin dolar seviyesini görüp göremeyeceği merak ediliyor.

Bitcoin fiyatında yukarı yönlü bir hareket söz konusu olsa da madencilerin bazı zorluklarla karşı karşıya olduğu biliniyor. Veriler karlılığın, geçen yılın Temmuz ayından bu yana yüzde 30’dan fazla ve 2021 boğa piyasasının zirvesinden bugüne yüzde 80’in üzerinde düşmüş olduğunu gösteriyor. Ek olarak 377 EH/sn’lik neredeyse rekor hash oranları ve en yüksek zorluk seviyeleri sebebiyle, Bitcoin madencilerinin çetin bir savaş vermek durumunda olduğu görülüyor.

Diğer taraftan özellikle madencilerin borsalara yüklü miktarda Bitcoin aktarmasının, yakında gelecek bir satış dalgasının habercisi olduğu düşünülüyor. Nitekim madencilerin borsalara aktardığı Bitcoin’leri satmaya başlaması, fiyat üzerinde baskı oluşturarak Bitcoin fiyatının düşmesine neden olabiliyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında kripto topluluğu, Bitcoin fiyatının ne yönde seyredeceğini heyecanla takip ediyor.

İlgili Haberler ve İçerikler