Bitcoin Neden Düşüyor? Çin büyüme verisi beklentilerin üzerinde yüzde 4.5 büyürken, sabit yatırımlar yüzde 5.7 beklenirken 5.1 oranında önceki veriden de düşük açıklandı. Asya’da karışık bir görünümde, Japonya ve Çin hafif artıda, HK, G.Kore ve Hindistan değer kaybediyor.

Petrol fiyatları Pazartesi yaşadığı değer kaybını bu sabah geri almaya çalışıyor. Brent 84.80, WTI 81 dolardan, Altın ise 2 bin dolardan işlem görüyor. Doların değer kazanmaya başlamasıyla EURUSD 1.0930’a geriledi, dolar endeksi ise tekrar 102 seviyesine yükseldi. ABD borsaları bilanço etkisiyle pozitif tarafta yer alırken, vadeliler bu sabah hafif artıda açıldı.

Kripto varlıklar tarafında SEC’in Bitcoin dışındaki kriptoların menkul kıymet olduğuna dair dava açtığı haberi geldi. Gary Gensler’ın bu inadı kendisinin görevden alınmasına neden olacak mı gelişmeleri izleyeceğiz. Bitcoin 29 bin sınırına düzeltmeyi tamamlarken şu sıralar 29 bin 630 dolardan işlem görüyor. Ethereum ise şimdilik 2 bin 95 seviyesinde stabil seyrediyor.

Bugün öğlen saatlerinde Alman Zew Endeksi, Euro bölgesi Ticaret Dengesi, 15:30’da ABD İnşaat İzinleri, Konut Başlangıçları verileri açıklanacak

Tüm bu gelişmeler ışığında 18 Nisan 2023 için Bitcoin Neden Düşüyor? sorusunun yanıtı şu şekilde görünüyor:

Bitcoin Neden Düşüyor? – BTC/USD

Bitcoin Neden Düşüyor? Bitcoin düzeltmesi devam ediyor. 4H grafikte tepki alımlarının gelmesiyle gün içerisinde 30 bin dolar sınırına kadar tepki yükselişi sürebilir. Geri çekilmenin devam etmesi halinde ise ilk etapta 28 bin 880 dolar seviyesinde durulma başlayabilir. Kısa vadeli göstergelerde satış isteği zayıflarken, MACD güç kaybediyor. Ancak haftalık grafiğe baktığımızda ilk desteğe doğru geri çekilme, yukarı ivmelenme için yeterli olacak. Haftalık bazda yukarı esnekliğin artmasına katkı sağladı. İşlem hacmine bakıldığında yatırımcı tarafında tedirginlik görünmüyor, satışların zayıflığı risk iştahının canlılığını işaret ediyor. SEC’in açtığı davayla BTC/USD çiftine şimdilik dokunmuyor. Ancak davaya bütün açısından bakmak doğru olur.

Bitcoin Neden Düşüyor?

Destek Seviyeleri 28.875 – 28.030 – 26.985

Direnç Seviyeleri 30.115 – 30.810 32.200

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

OG Fan Token Yorum – OG/USDT

3.50 dolar üzerinde kalıcılığı sağlayan OG/USDT çiftinde günlük görünüm tam uyumlu göstergelerin yukarı hareketi desteklediği yönünde. Bununla beraber sert yükseliş sonrası soluklanmayı tamamlayan varlık ikinci kez maksimum seviyeyi test etti. İndikatörlerdeki kararlılık haftalık grafikte de hissedilir düzeyde paralel ilerliyor. Hatta w!’de daha güçlü bir yapılanma söz konusu. Üç hafta önce gerçekleşen para girişinin etkileri OG Tokeni daha ileri seviyeye taşıyabilecek güce sahip. Çiftin aylık kısa vade indikatörü ortalama üzerine çıkarak alış teyidini verdi. Şayet 16.350 dolar üzerinde kalmakta da başarılı olursa çanağı tamamlaması beklenebilir.

OG Fan Token Yorum

Destek Seviyeleri 11.430 – 8.650 – 7.050

Direnç Seviyeleri 16.350 – 19.015 – 23.390

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Ethereum Yorum – ETH/USD

Haftalık verilere göre bugünün şartları ile 1.990 dolar seviyesinde düzeltmenin ön görüldüğünü belirtebiliriz. Pozitif ayrışmayı her koşulda hissettiren Ethereum bugün alışa istekli bir tablo çiziyor. Her ne kadar Stochastic göstergeler sata dönmüş olsa bile. 4H grafikte sıkışan Bollinger Band fiyatları yukarı baskılıyor. 2 bin 100 doların üstünde hızlanabilecek bir görünüme sahip olan ETH/USD çifti aşırı alımda hafif yatay seyrediyor. Tavana ulaşmasını beklediğimiz oluşumun destekçisi olan göstergeler güçlü durumda. Aylık grafikte güç kazanımı devam ediyor. Orta vade Stochastic ise aşırı satış bölgesinde alıma geçti. Ethereum’un 2.300 doları tamamladıktan sonra sağlıklı bir düzeltme yapacağını tahmin ediyoruz.

Ethereum Yorum

Destek Seviyeleri 2.020 – 1.990 – 1.865

Direnç Seviyeleri 2.300 – 2.435 – 2.640

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Algorand ALGO Coin Yorum – ALGO/USDT

Kısa vadeli göstergelerin satışa hazırlandığı Algorand, hareketli ortalamaların aşağıya dönmesiyle fiyatları baskıladığı gözleniyor. Dün satıcılı geçen günün ardından saatlik grafiklerde ise zayıf tepki alımlarının geldiğin görüyoruz. 0.2550 altında kalan fiyatlar ALGO/USDT çiftinin verilerinde değer kaybına yol açıyor. Stabil olsa da 3 haftalık para girişinin bugünlerde daha pozitif etkisi olmalıydı. Zira günlüğe göre alıma daha istekli bir haftalık görünüm mevcut. Özellikle indikatörlerin tamamı pozitif ve yükselişi desteklerken, Bollinger Bandın da aşırı daralmasıyla fiyatların şimdiye kadar 0.3000 sınırına yaklaşması gerekiyordu. Ardında olumsuz bir gelişme mi var ilerleyen günlerde açığa çıkar. Ancak teknik görünümün yukarı hareketle yerini bulacağını tahmin ediyoruz.

Algorand ALGO Coin Yorum

Destek Seviyeleri 0.2190 – 0.2070 – 0.1945

Direnç Seviyeleri 0.2560 – 0.2810 – 0.3700

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Avalanche AVAX Yorum – AVAX/USDT

Avalanche Coin 19 dolar sonrası iyi bir ivme yakalamış gibi görünüyor. Aşırı alımda bulunan Stochastic’ler 23 dolar sınırına kadar devam edebileceğini gösteriyor. 2023 Ocak sonrası yapılanan teknik görünüm, değişimin başladığını gösteriyor. Haftalık bazda oldukça güçlü olduğu gözlenen indikatörlerin 24-28 fiyat aralığına ivme kazandırarak bu fiyatların üzerinde kalıcılığı zorlayacağını düşünüyoruz. MACD’nin pozitif bölgedeki yolculuğu aylık grafiği yukarı baskılarken, hacmin para girişine dönmeye başlaması sevindirici. Ancak orta vade göstergeler hâlâ çok zayıf, dolayısıyla 40 doları hedef alan AVAX/USDT çiftinin zoru başarması gerekiyor.

Avalanche AVAX Yorum

Destek Seviyeleri 19.00 – 18.30 – 17.40

Direnç Seviyeleri 23.00 – 26.00 28.75

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Bella Protocol BEL Coin Yorum – BEL/USDT

Yükselen kanal içerisinde dalgalanan BEL/USDT çifti günlük bazda düzeltme yapıyor. En kısa sürede 1 doların üstünde hareket etmeye hazırlanıyor. Haftanın göstergeleri uyumlanma çabasında hacimde ise hareketlilik söz konusu. 1 dolar sonrası ivmelenme fiyatların 1.40 seviyesine kadar yükselmesini sağlayabilir. Orta vade hedefleri ve yükselen trende geçebilmesi için 1.65 üzerinde hacimsel olrak destek görmesi gerekiyor. Volatilitenin günlük grafikte artmaya başlaması ve 200 günlük MA üzerindeki kalıcılığı yatırımcı dikkatini cezbedebilir. Pozitif duruşun devamını ve orta vadeli hedefe odağın sürmesini bekliyoruz.

Bella Protocol BEL Coin Yorum

Destek Seviyeleri 0.7325 – 0.6860 0.6180

Direnç Seviyeleri 1.1110 – 1.3705 1.5770

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

İlgili Haberler ve İçerikler